Известие

Collapse
No announcement yet.

Нежелани пасажери.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нежелани пасажери.

От време на време в колата се заселват разни същества и ги разкарвам с мен.
    Най- чести пасажери са паяците, лесни са за справяне.
    Веднъж возих едно коте няколко седмици в двигателния отсек и оцеля. Едно друго нямаше този късмет. Наложи се да свалям кората.
    Сега пасажерите са доста и са опасни.
    В шофьорското огледало има рояк оси. И доста се изнервят като отварям и затварям вратата.
    Трябва да ги унищожа някак. Някакъв инсектицид вероятно. Дано препарати за хлебарки вършат работа.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:40.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Преди време си счупих страничното огледало от шофьорската страна и си взех ново от кола за части. Вътре имаше кошер, слава богу празен.

Comment

И с евтин дезодорант става, ама трябва да му сложиш една дълга тръбичка на "устата" и да пръскаш с нея зад огледалото.Изпръскваш целия.Трябва обаче и да си готов да бягаш...

Може да стане и със сламка, ако няма тръбичка от тези на WD40 които имат.

След това като измрат гадовете разглобяваш и чистиш.

Ама зимата защо не си ги изчистил бре?Те тогава са в летаргия?
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ми те са от няколко дена там. Гледам един Райд с тръбичка, за хлебарки и мравки. Трябва сутринта докато е хладно. Другото което ми хрумва е да обвия огледалото с мрежа против комари да ги дразня и като излизат в мрежата да пръскам. Че иначе трудно ще им избягам бързи ми се виждат. Днес ми направиха няколко предупредителни атаки. Направо ми изправят косата.

Comment

Това с мрежата е добра идея, но тази против комари е прекалено твърда, трудно ще я оформиш в правилната форма и дупките и са излишно малки - няма да можеш лесно да пръскаш с препарата през тях.
          Не е ли по-добре да ползваш за целта дамски чорап?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Има BROS точно за такива гадини. Вземи един,окъпи хубаво,умират за селунди. Жичкаджия съм и лятоска само с такова в ръка отварям външни ел.табла.
            Имай в предвид,че хвърля добра струя направо като пушка. Гарантирам изтребление до крак.

http://apteka.framar.bg/30018512/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BB%D0%B8-300-%D0%BC%D0%BB-
            Sent from my SM-G920F using Tapatalk
            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Ок
              Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Това с мрежата е добра идея, но тази против комари е прекалено твърда, трудно ще я оформиш в правилната форма и дупките и са излишно малки - няма да можеш лесно да пръскаш с препарата през тях.
              Не е ли по-добре да ползваш за целта дамски чорап?
              Има предвид такава мрежа, която е текстилна. Не тази пластмасовата. Тя наистина не става. С чорап не знам дали ще ги виждам.

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Тоя спрей май ще пробвам. Изглежда добър.

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

И сега си мисля и друго. Возя си оси в гледало, спира ме полиция, свалям стъклото, защото такъв е реда и.... почуквам по огледалото- кого ще погнат. Ама и да не почуквам може да стане голям цирк
              Или само да го размърдам без да свалям стъклото.
              Утре ще е ден за борба с оси.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:55.

Comment

Със спрея накисвай яко и не се бой. Първо ще се измокрят и няма да могат да летят. И си свършват бързо. Плътна течна струя е. Другия вариант с много вряла вода и пак обловане.

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Лошото е че са защитени от огледалото и няма да има директно попадение върху всички. Мога да пробвам и с водоструйката. Ама ще вържа мрежа задължително.
                  И ще я вържа още утре сутринта и ако трябва ще карам така. Че като нищо ще ме спрат за проверка и ще влезем е БТВ новините.
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:10.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Лошото е че са защитени от огледалото и няма да има директно попадение върху всички. Мога да пробвам и с водоструйката. Ама ще вържа мрежа задължително.
                    И ще я вържа още утре сутринта и ако трябва ще карам така. Че като нищо ще ме спрат за проверка и ще влезем е БТВ новините.
                    Вземаш една бейзболна бухалка и попадението е сигурно.С водоструйка най много да избиеш стъклото.Може да пробваш с някакво гумено уплътнение между стъклото и пластмасата но така че да се движи огледалото.Някаква пореста.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Битката приключи успешно, сутринта в 6 часа вързах мрежата, към 10 вече реагираха и излизаха, а аз бях като на стрелбище. Всички нежелани пасажери са мъртви.
                      Извадих гнездото с парче тел, беше пълно с ларви, не беше голямо, около 15 клетки.
                      Пръсках ги с обезмаслител за двигател.
                      Имаше и една щипалка, мразя насекоми.
                      Click image for larger version

Name:	2016-05-24 06.33.55.jpg
Views:	1
Size:	98.8 Килобайта
ID:	2345513

Name:	2016-05-24 06.33.14.jpg
Size:	99.1 Килобайта
ID:	2345514

Name:	2016-05-24 10.34.26.jpg
Size:	96.9 Килобайта
ID:	2345515

Comment

Убиец ... веднага те докладвам на "зелените"
                        Добре е,че си се справил лесно и бързо.
                        Дано повече не те навестяват квартиранти

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                          Убиец ... веднага те докладвам на "зелените"
                          Добре е,че си се справил лесно и бързо.
                          Дано повече не те навестяват квартиранти

утре обаче ще ида да си взема един спрей против оси да се намира, че огледалото се обезмасли яко. Чак скърца

Comment

Само заради полицаите щях да си ги оставя, като малко преди тях щях да изпищя гумите за да ме спрат нарочно. После да си пишат каквото си искат.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                              Само заради полицаите щях да си ги оставя, като малко преди тях щях да изпищя гумите за да ме спрат нарочно. После да си пишат каквото си искат.
                              Може да завъртим бизнес. Продажба на оси за шофьорското огледало.

Comment

Working...
                              X