Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба за превишена скорост в Румъния.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глоба за превишена скорост в Румъния.

Ситуацията е следната.
    Спират ни към 15 коли една след друга , на едни тефтерчета пълни с цифри написани на ръка ми показват 100 и после ми пишат 141 , на английски език му казвам на полицая да ми покаже снимка защото буквално ме изпреварваха Тирове а той мене спира..
    Като чуха английски се засмяха и казаха само "Документ"
    Дадох си документите, след 15 минути идва с един розов лист написан с краката си и ми очертава една сума 562 лей
    казва ми " Banka , varna ! " С тон и " Podpis! " като ми посочва къде да се подпиша.
    Викам му пак, искам да говоря с някой на английски, оня чукна два пъти с химикала по мястото за подпис , повтори "Подпис! " и изсумтя нещо на румънски. Подписах се аз ..
    Прибрах се във варна и отидох в 3-4 банки навсякъде вдигнаха ръце, намерих си преводач за румънския розов лист , и се оказа че сумата се плаща на място или на граничен пункт, въобще няма банкова сметка. като ако не платя 2 дни, става 1100лей.
    За съжаление ми се налага да пътувам всяка седмица до там, и се чудя дали ще има някакъв проблем. На излизане не ме спряха на границата.
    Мога ли да го обжалвам това нещо ? И ако не го платя какво може да стане като пътувам до там .

Може да се обжалва.В Румъния пред румънски съд.

В България ще ви дойде глобата след като е влязла в сила.Ще ви я връчат чрез съд с призовка на нарочно дело.В него може да направите определени възражения по документацията за връчването.

По принцип не е трябвало да подписвате документ(акт) което е на език който не разбирате.

В Румъния е поне 10 пъти по "стегнато" положението от България.Имам познат дипломат -румънец, който е дипломат в България.Той ми се оплака, че веднъж когато се прибирал в Румъния с автомобила си бил превишил скоростта на магистралата в Румъния.Отнели му книжката и след това трябвало да мине през проверовъчен изпит за възстановяване на правоспособност.

Опитал се да "Задейства връзки", но нищо не се получило.В Румъния не е дипломат, а обикновен румънски служител който няма никакви привилегии.Дипломатическите привилегии са му в България.

Той ми казва "В България е рай".

Нямам точен спомен с колко километра е било превишението на скоростта, но сигурно като го познавам е шофирал със 170-180 км в час.Над определена скорост отнемат правособността на нарушителя и имате срок да се явите на курсове и тест.За проверка на знанията придобити от курса който сте изкарал.Нямам точен спомен, но превишението трябва да е мисля 50 или повече километра в час.

Принципно тези "отстъпки" от глобата се "дават" при доброволно плащане в определен срок-обикновено в срокът за обжалване...

За повече информация се обърнете към румънски и български адвокат.Към румънския преди да е влезнала в сила глобата, та ако не сте съгласен с нея да я обжалвате.

От форуми нищо повече няма да научите, най-много някой лаик да ви заблуди в желанието си да се направи на всезнаещ.

Доста хора си платиха глобите от Германия и Австрия от по 300, 500, та дори имаше в равностойност над 2000 лева ...
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 04:34.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Нас ни спряха с превишение 40 км в едно село преди Карансебеш - бяха трима. Написаха ни акт (фиш) ли там квото им се води - по спомени някаква розова бележка - равностойността на глобата от леи - беше към 300 евра. Това стана миналата година август месец - бус с двойна платформа и до ден днешен не е платена, а буса си прави курсове всяка седмица почти и винаги минава през Румъния. И за последната 1 година - това е и единствения път, в който са ме спирали в Румъния.
      Last edited by DiStefano; d.m.y г., 07:10.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
        Нас ни спряха с превишение 40 км в едно село преди Карансебеш - бяха трима. Написаха ни акт (фиш) ли там квото им се води - по спомени някаква розова бележка - равностойността на глобата от леи - беше към 300 евра. Това стана миналата година август месец - бус с двойна платформа и до ден днешен не е платена, а буса си прави курсове всяка седмица почти и винаги минава през Румъния. И за последната 1 година - това е и единствения път, в който са ме спирали в Румъния.
        супер си зле... щото такова село каквото си описал преди Карашисеебеш не съществува! Освен може би в главата тИ!

Comment

Мои шофьори имат глоби в Румъния, като до ден днешен не сме платили нито една от тях. Дори и след отнемане на шофьорска книжка не сме плащали глобата, а сме си вземали документите.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Working...
          X