Известие

Collapse
No announcement yet.

Събирам мнения за ТВ и Нет от МТел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Събирам мнения за ТВ и Нет от МТел

Здравейте, изтича ми договора с N3 - сегашните показания на нета за трафика в БГ и в чужбина са на картинките (при обявена скорост на пакета 50mbps за БГ...), та искам да питам някой има ли директно наблюдение как са нета и ТВ на МТел?
    Доста изчетох вече, че ТВ-то на МТел не става (ама това се пише за всички оператори де...), а и не знам дали дават САМ-модул - всички говорят за външни приемници само.

Мислех и за пакет от Coolbox, но поради спецификата на помещенията в жилището няма да е добре с тяхната оптика до самото устройство (твърде много чупки, и най-често - с малък диаметър, което не е препоръчително за оптика). Те твърдо не предлагат САМ-модул.

P.S. N3 обещаха при преподписване вдигане на скоростта, и некви промоции още. От МТел пък сега всички пакети са на 50% цена за първата година на договора...

Ще съм благодарен за всеки споделен опит.
    Attached Files
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

За качеството на интернета на Ментел нямам абсолютно никакви забележки. Клиент съм от времето на Мегалан. Не съм имал никакви проблеми с тях. От скоро в същия апартамент сме абонати и на телевизията. Проблеми не съм имал. Каналите са добре организирани в секции и лесни за употреба.
    Тук идва голямото "НО". Преди година сключих договор за инсталиране на интернет в другия апартамент. Голяма грешка. Три седмици беше тишина. Тогава се обадиха. Уговорихме ден за инсталация. На уговорения ден ни вързаха тенекия - никой не се появи. След разговор на висок тон уговорихме следваща дата. Дойдоха но не свършиха работа. Тогава ми писна и престанах да се занимавам с тях.
    За да обобща. Качеството на услугата не е лошо, но действат отвратително бавно и тромаво. За последните 5 години 2 пъти ми се е случвало да спре интернета и то за кратко. За нова инсталация обаче бих проверил в конкретната сграда дали имат инсталации.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

И тия и ония са маскари.
      На който и да се вържеш ще имаш едни и същи проблеми, както и едни и същи скорости.
      Ето мене ме "връзваха" на 50 и 100 Мб/с, а се оказа, че за Перник нямат повече от 20 Мб/с.
      Гледай финансовата страна на въпроса!
      Останалите лайна са със същия вкус.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Клиен съм на мтел от две години. За това време има две три прекъсвания на услугата, но реагират сравнително бързо и за час са отново на линия. Недостатък е че нямаш достъп до GPON устройството, ако решиш да си сменяш пароли или да правиш port forwarding. Аз съм на 30mbit нет, като и там се вътят сойностите на download и upload(разлика 2,3-5mbit). Могат да ти пуснат управление на важните функции(звук, пуск/стоп) на ТВ към дистанционното на приемника. Цената, която плащам в момента е около 15лв за двете(беше промоция).
        Напоследък чух ,че са купили мрежата на близу, което не се знае каква е хавата с мрежата.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

При мен мрежата е пусната наскоро, и всичко е оптика.
          Не знам обаче дали оптиката влиза до абоната, както при coolbox.

П.П. Чух доста обезпокояващи новини за подмяна на техническия екип в МТел - от шефа надолу ... и от тогава нещата не вървят добре (новини от кухнята).
          Coolbox също имат доста проблеми с телевизията, иначе откъм нет са супер ...

Още мнения?
          Last edited by Alfa User; d.m.y г., 19:10.

Comment

Много зависи къде точно се намираш
            В нас ползвам интернет и телевизия на Мтел (съместно със спектрум нет, ако не се лъжа) от 3 години. И мисля че само 1 път е прекъснало нещо. Никакви проблеми не съм имал. Брат ми от друга страна също ползва на Мтел телевизия и интернет и всеки месец му спира за по ден два. Така че зависи според мене къде точно се намираш.
            Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
            Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
            Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
            Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Имат нова оптична мрежа в квартала, надявам се да няма проблеми.

А за качеството на ТВ никой май не каза нищо ...

Comment

Качеството е хубаво, ама приемниците са много бавни, чак изнервящи.
                Ако имаш оптика - не би трябвало да имаш проблеми с прекъсвания и подобни.
                Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
                Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
                Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
                Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Това за бавнината на устройствата за ТВ е самата истина.
                  Преди, когато бяха Мегалан, имаха едни устройства, които бяха в пъти по-бързи. От както стана Мтел и започнаха да пробутват техните ЗТЕ-та, стана зле работата. От 3 устройства 2 ми изгоряха и бяха заменени с "новите". И постоянно ме оферират да ми заменят и последното, защото "новата" им платформа била по-добра. Какво по-добра. Я си погледнал някой ЕйчДи канал, ха процесорчето на тия устройства им се разказва играта и понякога дори елементарна операция, като да разгледам програмата става мисия нервоубиец. За това до последно ще си държа "Жорко", единствения оцелял от ерата на Мегалан и поне на един от 3-те телевизора всичко да работи светкавично, а не да цикли като на устройства от 20-ти век.
                  И второто нещо, което е адски дразнещо е сървис деска. Няма го онова облсужване на Мегалан, където всичко ставаше лесно и бързо. Я имаш проблем и оплакване, я са минали няколко седмици, че дори и месеци, докато намериш решение на проблема.
                  До скоро нямаха отделен КАМ модул, за който питаш. Не знам дали нещо няма да променят със закупуването на Близу, но системата им се базира на външни декодери.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Тва всичкото дето изчетох, не говори добре...
                    Поне досега с N3 съм нямал проблеми и по двете направления, но ми се иска по-голяма скорост на нета. Действително, след поставянето на САМ-модула качеството се подобри доста, но при първоначално пускане на ТВ-то (говорим след прекъсване от около две седмици...) каналите се зареждат бавно, чак самия ТВ става по-муден...

А и МенТел предлагат първата година от договора абонамент на 50% + 1 вноска аванта ...

Както и да е - тия дни ще дойдат да видят колко ще е криво трасето на оптиката, и ще видим.
                    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 18:49.

Comment

Working...
                    X