Известие

Collapse
No announcement yet.

Проверки с газанализатор от КАТ на пътя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И какво сега,ще ми спрат кошницата от движение,ако ме хванат?
    Спрат ли я от движение направо им давам ключовете от колата.
    Абсурдно,да намерят вариант хората да могат да си позволят по- "екологични" коли?
    С кеф бих си купиш чисто нова кола и да забравя къде са сервизите,а не да отлагам ремонтите на "баба",шОт се чудя за кое по-напред?
    Пак ще го отнесе обикновенния човечец,който не живее а съществува. Колата отдавна не е лукс,а необходимост.
    МакЯ им и напродажниците,ненаядоха се.

-----------
    Пай сеее ...
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Това казвам и аз - че меренето на газовете на пътя, е мярка обусловена от:

1 - популизъм
      2 - желание за безогледно събиране на приходи
      3 - лобистки интереси

А това, че има за цел опазването на околната среда е поредната нагла демагогия.
      И да предположим, че не минеш проверката на пътя. Спират ти колата, какви са вариантите да я пуснеш пак в движение. Какво може да се направи по мотора?
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ще се шари шари,все едно си от друга планета, "България,страната на неограничените възможности"

-----------
        Пай сеее ...
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Това казвам и аз - че меренето на газовете на пътя, е мярка обусловена от:

1 - популизъм
          2 - желание за безогледно събиране на приходи
          3 - лобистки интереси

А това, че има за цел опазването на околната среда е поредната нагла демагогия.
          Колко си сигурен в това?
          1 - за пръв път чух за акцията от телевизията. В някой от новинарските емисии казаха че проверката ще засяга товарните автомобили главно. Има логика - 1 влекач е с мощноста на няколко леки автомобила, тъй като е "работен кон", се движи много по вече от времето на 10 частни автомобила взети заедно. Освен това, ГТП не е фактор, тъй като там екологията изисква и консуматив, който може да се спести след като се мине прегледа.
          2 - спирането от движение на автомобил, носи на държавата по малко приходи от вариянта при който той е на пътя.
          3 - лобирането за продажба на 5-6 мобилни газови анализатора, ще е много по скъпо от печалбата, осъществена от продажбата им.
          Налагането на ограничения на населението и популизъм трудно вървят ръка за ръка. Има и такива случаи, но тоя ..
          Това много ми прилича на темата за дневните светлини. Минаха няколко години, отговорете си - тъпо ли беше или не. На себе си отговорете, не на мен. От тогава съм сменил 1 комплект ламби, които бяха на 3г. когато влезе промяната и си светеха непрекъснато и преди да влезе.
          За ефективноста на ГТП, можем да съдим по факта че маса коли са с електрожени вместо халогени, а ако не се лъжа газоразрядните очевадци ги забраниха, в случай че не са фабрични.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

А баш,по-точно няма как да се каже. Поне съвестта ми е чиста,карам служебен еко бууст

-----------
            Пай сеее ...

Comment

Поредната тъпа работа пак е това, има да висим по един час като тираджии при ДАИ проверка, но от друга страна нее зле малко да се стегнат нещата,че по тия ГТП само се минава конвейр.
              Ся ше ми се обиди някой, ама ако бяхме в бяла държава тия сажди дет ги дишам от всяко второ TDI/JTD, щот мноо върви и няма кюнци и ДПФ/ФАП филтри и тн- нямаше да ги има..
              Last edited by don_pepone; d.m.y г., 23:27.
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Това много ми прилича на темата за дневните светлини. Минаха няколко години, отговорете си - тъпо ли беше или не.
                Тва че е тъпо не е проблем - проблем е че се кара на къси през деня.....не само че не помага, ами е и опасно........не само че не помага, ами е и опасно......
                Написах го два пъти да не рече някой че съм се объркал.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Тва че е тъпо не е проблем - проблем е че се кара на къси през деня.....не само че не помага, ами е и опасно........не само че не помага, ами е и опасно......
                  Написах го два пъти да не рече някой че съм се объркал.....
                  Напиши го още два пъти, щото аз пак си мисля че си се объркал, аз пак си мисля че си се объркал(ехо).

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Напиши го още два пъти, щото аз пак си мисля че си се объркал, аз пак си мисля че си се объркал(ехо).
                    Аха - и защо карането на къси през деня, целогодишно е правилно и полезно решение????
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Аха - и защо карането на къси през деня, целогодишно е правилно и полезно решение????
                      Не ми се водят безсмислени спорове, които вече съм водил. Не случайно помолих да отговорите на себеси. Смяташ че е опасно - добре. Ако не беше "драматизмът" с повторението, нямаше да ти отговоря. В нарочната тема е казано почти всичко по въпросът.

Comment

Досега не съм видял кола втора употреба внесена от Германия,Австрия, Италия и прочие с премахнати катализатори, затапени ЕГР-и ип т.н.Искаме в Европа ама да не ни развалят тарикатлъка.Вместо да искаме достойни доходи щото повече от четвърт век мина с голи обещания, ривем че ни нарушават правата.Ми идете си с трошките в Европа па мрънкайте.Викам да отидеме да блокираме пътя за Каменар ако не ни чуят ще обявим жадна стачка начи нема кусаме рикия доде не клекнат.То нещо кат един комшия дет имал пари за ракия ма немал пари за зимни гуми.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

А бе цялата ни мара втасала в тая държава, та и това....всяко чудо за три дена...в зората на демокрацията ни караха да лепим едни лепенки на челното стъкло, който означаваха, че автомобила е в некви еко норми....пак със същите газ анализатори, който се манипулират с една запалка за цигари...така, че всичко е шменди капели....щом раздаваха въпросните лепенки на трабант и вартбург, а в немско ги забраниха да се движат...така че, иде реч за предстоящо събиране може би на едни такси, който няма да бъдат използувани за това, за което са пред значени ...
                          Ако няма трета световна война, рано или късно електричките ще превземат пазара и тоя проблем няма да е актуален....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Е те хората карат трошки защото нямат пари, не защото са мазохисти. Ако имаха нормални доходи щяха да карат нови, екологични коли, а не скрапа на Европа. Някой си е купил кола за 3-4 хиляди с триста зора и ще му кажат, че вече не може да я кара, това са садисти.
                            Това не е точно така.

Ганьо предпочита стара Q7 за 30 000 пред чисто нов хюндай. ФАКТ!
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Това не е точно така.

Ганьо предпочита стара Q7 за 30 000 пред чисто нов хюндай. ФАКТ!
                              Ами Ганьо да кажем си взе хибрид втора употреба, вместо чисто нова Дачиа.
                              Я сега ме светни с какво нарушавам тази тема, че да съм Ганьо?

И от чисто екологична гледна точка е много по-добре да се кара вече произведен автомобил двойно по-дълго време и да се спести цялото замърсяване от производството на чисто нов автомобил-заместител.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                                Ами Ганьо да кажем си взе хибрид втора употреба, вместо чисто нова Дачиа.
                                Я сега ме светни с какво нарушавам тази тема, че да съм Ганьо?

И от чисто екологична гледна точка е много по-добре да се кара вече произведен автомобил двойно по-дълго време и да се спести цялото замърсяване от производството на чисто нов автомобил-заместител.
                                Не знаех, че в този автомобилен форум има хора, които не правят разлика между Q7 и друг автомобил /хибрид, мелез или кръстоска/, какъвто аз не визирах в моя пост.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X