Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо мрем при катастрофи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Вчера бях в Стара Загора, поне четирима глупака и една глупачка нарушиха тотално правилата.
    Навсякъде е така.
    Батка, смея да кажа че съм изкарал 7 години градско из СФ, карал съм 20г в други два града постоянно, временно съм преминавам многократно из почти всички големи градове из БГ и с честа съвест мога да ти кажа че е нужно ако видиш СТ в номера на дадена кола, трябва да си готов за всякакви ненормални и изненадващи маневри......
    Не знам дали това се дължи на правите улици, но нещата тук са трагични......
    Предполагам че някой ще каже ела да видиш при нас как е, но съм убеден че надали ще е така.......
    А не е като да не ни са хубави пътищата тука......

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Наистина на запад се мисли, ама на запад имт и съзнание, и закони в действие.
    Тва е още по утежняващ довод - при положение че имат доста по строги закони и ги нарушават дори повече от нас в частност, значи проблема го има и там.......и е в начина на отразяването му......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Три са основните причини:

1. Високите скорости!

2. Лошата инфраструктура.

3. Комплексарски манталитет.

Това е истината.

Колегата mirchozo с първия си пост разкри част от същността на трета точка в моя коментар.
      Не е само това. Всички знаем как се минава Технически преглед в БГ. А малко хора знаят какви коли се движат из пътищата родни. Работя в автосервиз и Ви е бедна фантазията какви коли виждам, в какво състояние. Опасни за всички и цялото движение. За елементарен пример ще дам, че днес дойде кола със счупен заден диск. Според вас, може ли тя да спре нолмално или адекватно, ако се наложи? И това не е рядкост.
      Attached Files
      Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 19:58.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Батка, смея да кажа че съм изкарал 7 години градско из СФ, карал съм 20г в други два града постоянно, временно съм преминавам многократно из почти всички големи градове из БГ и с честа съвест мога да ти кажа че е нужно ако видиш СТ в номера на дадена кола, трябва да си готов за всякакви ненормални и изненадващи маневри......
        Предполагам че някой ще каже ела да видиш при нас как е, но съм убеден че надали ще е така.......
        Днес се разходих пак до твоя град, един от крайна лява лента направи десен завой без мигач и без да се притеснява много, друг на жълто, настъпи, почти ми отнесе огледалото и успя да направи ляв завой пред всички някак си, на паркинга на Кауфланд мадама на средна възраст налапа цигарата и едва не се удари челно в друга кола.
        В Пловдив някакъв баровец с джип Мерцедес изпревари цялата колона на нелепото и опасно кръгово на Водната палата, явно не му се чака и се мисли за повече от тези, които чинно си чакат реда, от другата страна го направи същото и глупак със счупен фиат.
        Примери много.
        За да се спазват правилата не е необходимо някой да пази, те са ясни, но глупаци и тарикати има в повече.
        После като изядат шамарите страдат.
        Тези глупаците и тарикатите с евтините коли, като видят скъпа кола си гълтат езика и подвиват опашката, после обаче се правят на мъже пред другите с евтини коли.
        Днес срещнах доста хора с малки пишки и с втвърден десен крак.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:51.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          Ники, и си прав, и не си. Наистина на запад се мисли, ама на запад имт и съзнание, и закони в действие. Ако гледаш клиповете то значи, че гледаш как живеят хората в Америка по филмите. А разликата е огромна. В Германия можеш да вдигнеш и 1000 на аутобана. Проблемът си е твой. Ама ако някой не прави път на кола в скоростната лента отнася глоба от няколко стотака
          Може много да се разсъждава по написаното от теб, но то само отчасти е вярно
          Такава глоба няма....това важи само за тежкотоварните автомобили, че нямат право да навлизат в тази лента...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

Тва е още по утежняващ довод - при положение че имат доста по строги закони и ги нарушават дори повече от нас в частност, значи проблема го има и там.......и е в начина на отразяването му......
            Ники, СТ бледнее в сравнение с РК и СО. Вервай ми! А карам кола в София повече от 30г. Но това важи за София. В другите градове карам като идиот за да се пазят от мен. Иначе си викат я да го смачкаме тоя сафянец, даже път ми правят

Comment

Винаги съм се учудвал как разни малки колички се шмугат в градски условия и шарят по лентите вляво-дясно, натискайки газ и спирачки като луди - гледам ги в огледалата и умирам от смях.
              В същото време гледам по магистралите, как също такива комплексари, но със значително с пъти по-мощни и скъпи коли не им се иска да убиват скоростта си изчаквайки да се изпреварят пред тях другите участници в движението.

Това са хора имащи комплекси, опитвайки се да ги избиват на пътя.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

На мен напоследък ми върви на такива с номер СТ днес един с бус ме засече доста брутално, търсеше си боя според мен. Ама жена ми до мен, не обича да гледа батални сцени. Ей такива дето застрашават живота ни, боя им е малко.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

....лаладжиии, само Феро и Боби_33 нещо смислено кажаха.....сите тук сте влацииии!!!!

Кви кубатури и коне ви гонят кът тук сите спрямо светО дръгели караме, мапи, ремапи и кебапи...тиро-риро и на марко чарко.

Тук нема кой да се навие на 3,2 Бусо, щот моу арчи а за коне думате.....сите сте влаци и ташаци на рояци!

Манталитета, де го видехте из разни европейци или толкоз сте били из Европата?
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Кайо Покажи съобщение
                    ....лаладжиии, само Феро и Боби_33 нещо смислено кажаха.....сите тук сте влацииии!!!!

Кви кубатури и коне ви гонят кът тук сите спрямо светО дръгели караме, мапи, ремапи и кебапи...тиро-риро и на марко чарко.

Тук нема кой да се навие на 3,2 Бусо, щот моу арчи а за коне думате.....сите сте влаци и ташаци на рояци!

Манталитета, де го видехте из разни европейци или толкоз сте били из Европата?
                    Намали алкохола и избятвай в явно нетрезво състояние да даваш оценъчни характеристики.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Намали алкохола и избятвай в явно нетрезво състояние да даваш оценъчни характеристики.
                      Олди, пак ли те бреее?
                      Ми аз отдавна не пия...е, неколко преди де.
                      А оценки ще давм колкото моа, щот сте си влацииии тук,

Comment

Олди, пак ли те бреее?
                        Ми аз отдавна не пия...е, неколко преди де.
                        А оценки ще давм колкото моа, щот сте си влацииии тук,
                        Чудно ми е, като си толкова велик - що щеш тук тогава.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Чудно ми е, като си толкова велик - що щеш тук тогава.
                          E...a ...де...всеки греши.

А ти гониш ли ме??????

Comment

E...a ...де...всеки греши.

А ти гониш ли ме??????
                            Какъв съм аз, за да те гоня, но малко свали гарда, че от такива като теб понякога хората страдат.
                            sigpic

Comment

Работата ми е свързана с доста шофиране в София. Идиотите са навсякъде и с всякакви регистрации. Старая се да си пазя нервите и да не влизм в безсмислени спорове. Тъжно е,че заради нечия наглост загиват хора. Но,бих отбелязал,че доста шофьори проявяват съобразителност. Има светлина в тунела. А тези които не изчаквават да се изпреварим по-бавните на магистралата,е чакат.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
                              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                                Работата ми е свързана с доста шофиране в София.
                                В СФ драйверите са по експедитивни, светнеш му и веднага се вмъква, минава, отпрашва и не се бави - тука цъкаш му къси дълги, махаш му с ръка, той гледа тъпо като животно и не знае или кво да прави или кво значи това и кво искаш да му кажеш.......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X