Известие

Collapse
No announcement yet.

Изказа наш български

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Така, хрумна ми супер яка идея за старт start-up "Книга за гащи" значи накратко ви илюстрирам идеята с цел набиране средства за нейното осъществяване:

Книга за гащи е книга (както се очаква от името) печатана на 9 пункта, междуредово пак 9 или 8 пункта но е от текстил и се пришива за вътрешната страна на дънките на всеки от вас.
    Работи по следния начин - сядаш в банята, като предварително си си разкопчал панталоните, разбира се, защото никой не сяда в банята без да си разкопчае и събуе панталоните (гащите) и започвате да четете ... не е само ограмотяването целта на start-up-а а и това, че бидейки книгата сгъната (тя е с вертикални размери) и гащите закопчани мъжествеността изпъква изключително добре и колкото е по-дебела книгата - толкова по-голяма изглежда мъжествеността. Така ще върнем сексапила на нас интелектуалците а и ще направим нещо нечувано и невиждано по отношение на ограмотяването на нацията...
    Ако някой не ме е разбрал да ми пише на лично

ПС: събирам средства за отпечатването на първата книга за гащи - спрял съм се на "Война и Мир" ...

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
      Така, хрумна ми супер яка идея за старт start-up "Книга за гащи" значи накратко ви илюстрирам идеята с цел набиране средства за нейното осъществяване:

Книга за гащи е книга (както се очаква от името) печатана на 9 пункта, междуредово пак 9 или 8 пункта но е от текстил и се пришива за вътрешната страна на дънките на всеки от вас.
      Работи по следния начин - сядаш в банята, като предварително си си разкопчал панталоните, разбира се, защото никой не сяда в банята без да си разкопчае и събуе панталоните (гащите) и започвате да четете ... не е само ограмотяването целта на start-up-а а и това, че бидейки книгата сгъната (тя е с вертикални размери) и гащите закопчани мъжествеността изпъква изключително добре и колкото е по-дебела книгата - толкова по-голяма изглежда мъжествеността. Така ще върнем сексапила на нас интелектуалците а и ще направим нещо нечувано и невиждано по отношение на ограмотяването на нацията...

ПС: събирам средства за отпечатването на първата книга за гащи - спрял съм се на "Война и Мир" ...
      Много добре те разбрах...ама като падне книгата, като разкопчая колана ...ко прайм....))
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        Много добре те разбрах...ама като падне книгата, като разкопчая колана ...ко прайм....))
        тя не мое да падне защото е зашита за панталона (дънките) а ако жената нещо изхейти за разликата между видимите и реалните размери ще го отиграем философски а преди тва яко ще я напием (жената) а и жените са емоционални не хи интересува много реалността те залагат на вътрешните си представи за нея демек - лъжи си ги и те ще са щастливи Както каза днес моя гуру - "синдрома на щастието е най-голямата машина за пари на тоя свят" уча се

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение

Много интелектуалци в този форум.
          Ти наистина ли се считаш за интелектуалец?
          За втори път си мисля, че имаш нужда от помощ.

---------- Post added at 07:01 ---------- Previous post was at 06:56 ----------

Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщение
          Последен опит:
          Когато хората променят изказа си, и езиковата система, която използват, тогава учените ще напишат учебници и ще кодифицират тези промени.
          Пример: Когато народът е започнал да казва не "столовия крак", а "крака на стола", тогава умните глави са се събрали и са забелязали, че в българския език се е появила тенденция към аналитизъм и синтетичните конструкции остават все по-слабо застъпени.
          Я пак помисли, дали тези промени се правят заради народа, или са ги правили под влиянието на известни писатели, поети и публицисти.
          Колко от масово разговорните народни форми на изказ, колкото и масови да са те, са отразени?
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

За какъв синтаксис пишеш бате Иво? Ние него дори не сме го и наближавали.
            И нали за да има правоговор трябва да има правила, които да знаем и да спазваме. Как иначе ще определим, кой говори на книжовен език, и кой не.

Ох не мога, отивам си в блатото!
            Аз за друго говоря.
            Отдавна правилата за писане не съвпадат с живия говор.
            Ето ти няколко примера:
            В кюпа, в лайната.....
            Така се пише, но всеки ги изговаря: във кюпа, във лайната.... В краен случай: фкюпа флайната...
            Примери много, където правилото е просто неудобно за изговаряне.
            Аз обаче не говоря за това. С това да се оправят езиковедите и гадателите в БАН.
            Тези неща имат отношение към грамотността на индивида и не влияят съществено на обществото.
            Аз говоря за словоблудието и налагането на думи и изрази, които променят съзнанието на хората и разрушават вековни морални устои. Те за това се наричат устои, защото благодарение на тях сме устояли като нация.
            Казах за "случващото се", за "политиките", но ето ви още едно клише:
            "Езикът на омразата", "Сееш омраза". С тези изрази се обработва до такава степен съзнанието на хората, че те вече нямат реална представа , а от там и оценка на събитията около тях.
            С една приятелка, не от най-глупавите, си говорим, за емигрантите. Аз и казвам, че трябва да са под карантина най-малко 45 дена, защото идват с тяхните си болести, а тя веднага:"Не сей омраза. Това е езикът на омразата".
            Ама това са нашественици - и викам, а тя- Ама трябва да сме хуманни.
            Съдено и беше само след три дена да я обарат една такава групичка в София и само благодарение на запалянковците на наш футболен отбор, няма да казвам кой, се беше измъкнала невредима физически, но.... Ела да видиш, какъв език на омразата се лееше.
            Послушайте някое от софийските радиостанции. Аз си направих труда да им направя една статистика. 85% от думите, които използуват са чуждици или откровенно чужди. Заемките ги слагам към 15-те процента.....
            Отивам да се овъргалям в тинята.!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Я пак помисли, дали тези промени се правят заради народа, или са ги правили под влиянието на известни писатели, поети и публицисти.
              Колко от масово разговорните народни форми на изказ, колкото и масови да са те, са отразени?
              Отказвам да мисля, защото не мога.
              Хайде ти прочети нещо, вместо да казваш кой какво да прави. А забравих - не обичаш да четеш и българския ти идва сложен, затова предпочиташ някой да ти го опрости, отколкото да го научиш.
              alfa romeo sprint 1984

Comment

А какво ще кажете за тъпните:
                ВХОДИРАМ ( в смисъл, завеждам документ в регистър ) - творение на Монтанската "Мадона".
                ЗАЧИТАМ ( в смисъл, чета част от текст или цитирам ) - Учиндолски идиом.
                И още един куп от този род, но горните адски ме дразнят.

Това, за "речта на омразата" си е директен превод на "любима" либерастка фраза.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Единствения вариант е просто да не позволяваме и да не използваме чуждици, но затова масата хора (да не казвам всички) трябва да имат достатъчно ниво на знания по български език. Първо и съществено, няма учители с подходящи умения и подход за да запалят децата подобаващо, от там и последствията - деца които са неграмотни (силно казано, но айде да речем с елементарни познания от първо ниво). Дори и да има такива учители, то биват смачкани от системата рано или късно, в която както знаем всичко е шуробаджанащина.
                  Изгубена кауза. Общо взето - обречени сме..., както като народ, така и като култура, държавата пък отдавна съм я отписал.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Отказвам да мисля, защото не мога.
                    Хайде ти прочети нещо, вместо да казваш кой какво да прави. А забравих - не обичаш да четеш и българския ти идва сложен, затова предпочиташ някой да ти го опрости, отколкото да го научиш.
                    И ти явно си от интелектуалците.

"ИнтелектуалецЪТ" се познава по-това, че винаги когато не му издържат аргументите в спора, те праща да четеш.
                    Той и Божидар Димитров е прочел един вагон книги.
                    Ама то все интелектуалци в БГ, кво да се прави.

---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    А какво ще кажете за тъпните:
                    ВХОДИРАМ ( в смисъл, завеждам документ в регистър ) - творение на Монтанската "Мадона".
                    ЗАЧИТАМ ( в смисъл, чета част от текст или цитирам ) - Учиндолски идиом.
                    И още един куп от този род, но горните адски ме дразнят.

Това, за "речта на омразата" си е директен превод на "любима" либерастка фраза.
                    От направените "ЗАМЕРВАНИЯ".
                    Регионалната инспекция по околна среда направи "ЗАМЕРВАНИЯ".
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Отивам да се овъргалям в тинята.!
                      Това не е опция
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        "любима" либерастка фраза.
                        Превод моля!? Това ще да е толкова патриотично/българско определение, че не го проумявам.
                        Ако(евентуално) се наемеш да ми превеждаш, моля дай определение и на понятието - ляв човек, левичар, левак и т.н.т.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Превод моля!? Това ще да е толкова патриотично/българско определение, че не го проумявам.
                          Ако(евентуално) се наемеш да ми превеждаш, моля дай определение и на понятието - ляв човек, левичар, левак и т.н.т.
                          Либераст - либерален педераст.
                          Ляв човек - вероятно, седящият вляво от теб.
                          Левичар - човек, използващ "приоритетно" ляв горен крайник.
                          Левак - този, на когото всичките му крайници са все "леви".
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            И ти явно си от интелектуалците.

"ИнтелектуалецЪТ" се познава по-това, че винаги когато не му издържат аргументите в спора, те праща да четеш.
                            Той и Божидар Димитров е прочел един вагон книги.
                            Ама то все интелектуалци в БГ, кво да се прави.
                            Споко,той не е интелектуалец ,само по образование и професия е филолог ,но иначе е стабилен.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                              Споко,той не е интелектуалец ,само по образование и професия е филолог ,но иначе е стабилен.
                              Прасето никога не е в час.......той импровизира.....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Хехе,старае се да ни е весело

Comment

Working...
                                X