Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся квартира в Германия, област Бавария, град Минделхайм

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся квартира в Германия, област Бавария, град Минделхайм

Търся квартира за студентка за периода от около 24.02.17 до 31.07.17 г. на цена около 300-350 евра на месец.
    Дъщеря ми ще бъде на стаж там. Ако някой има някакви контакти в градчето или може да помогне с информация, да сподели. Още не е ясно и придвижването до там – дали ще лети или ще пътува с кола, така, че всяка информация относно маршрути, такси, винетки в другите държави и т.н. или линкове откъде да си набавим информация, ще са ни полезни. Вече подготвяме някои застраховки и т.н.
    Благодаря предварително на всички , които ще се включат с информация.
    Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
    Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
    Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Вероятно ще се наложи да закарам Ланчата в Германия, да я кара дъщеря ми около 4 месеца там. Интересува ме всяка информация
    - Маршрут
    - в кои държави трябва да се купува винетка и цените им.
    -ориентировъчни такси по магистралите по маршрута , входове и изходи.
    - През Румъния или през Сърбия.
    -Гледам около 1600 км. ме чакат, къде може и къде не може да ползвам радардетектор / не антирадар /
    - Специфични изисквания за всяка от страните / за Сърбия бях чувал, че искат по 2 светлоотразителни жилетки и комплект крушки??? /
    - трябва ли да нося голям талон на колата, ясно, че имам зелена карта и Гражд. отговорност.
    -има ли ограничение в дните престой на колата в Германия
    -Отивам с кола, връщам се със самолет, има ли проблем
    -Зимни гуми за различните държави до кога важат
    Абе всяко инфо ще ми е полезно. Или линкове, да се образовам.
    и т.н.
    Предварително мерси на всички включили се.
    Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Лепенки по прозорците

Благодарности на колегата Стелт за предоставената информация.

Да питам, така облепена по стъклото, по задната броня, Ланчата ще има ли проблеми с местните контролни органи, пътувайки през Сърбия, Унгария, Австрия и Германия?
      Че с толкова мерак съм ги лепил, как да ги унищожа?
      Attached Files

Comment

Каква е причината да минаваш през смотаната Сърбия?
        Още повече че си от Казанлък?
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Без да съм минавал досега, от събрана информация
          - Пътищата в Сърбия по-добри отколкото в Румъния.
          - Казанлъшките автоджамбази отиват нагоре по този път, а на връщане си идват през Румъния, предвид занижен контрол там по пътищата.
          - Навигацията ми дава този маршрут или през Хърватия и Словения, но от там, макар да печеля около 120 км, губя заради още 1 винетка и евентуални дертове при минаване през още една държавна граница. Освен това маршрута е планински и имало някакви платени тунели.
          / Мненията ми са базирани не на опит , приемам съвети /

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
            Без да съм минавал досега, от събрана информация
            - Пътищата в Сърбия по-добри отколкото в Румъния.
            - Казанлъшките автоджамбази отиват нагоре по този път, а на връщане си идват през Румъния, предвид занижен контрол там по пътищата.
            - Навигацията ми дава този маршрут или през Хърватия и Словения, но от там, макар да печеля около 120 км, губя заради още 1 винетка и евентуални дертове при минаване през още една държавна граница. Освен това маршрута е планински и имало някакви платени тунели.
            / Мненията ми са базирани не на опит , приемам съвети /
            - пътищата в Сърбия НЕ са по-добри от тези в Румъния
            - румънските полицаи са културни колкото и австрийските /мен през последните 3 години не са ме спирали/
            - 7 дневна винетка за през Румъния е само 3 EUR
            - Дунав Мост 2 е 6 EUR
            - новата магистрала А1 я качваш веднага след Лугож и до Виена си за 4 часа с кафе паузи
            - Търново - Плевен - Монтана - Видин - Турну Северин - Карансебеш - Лугош - А1 - Арад - Сегед - Кечкемет - Будапеща - Татабаня - Гьор - Виена - Линц - Залцбург - Мюнхен - Минделхайм около 1700 км - 18 часа с паузи
            - няма тунели - тотал пътни такси без винетка за БГ и гориво - 27,5 EUR
            - радар-детектора си го остави вкъщи
            - спазвай ограниченията - особено в Австрия и си карай по "царския" път винаги
            - по магистралите в Австрия карай само в дясната лента - ако ти се наложи да изпреварваш ползвай средната и лявата

През Сърбия, Хърватска и Словения се приготви за педерастии /не само по границите/. Нема сила на този свят дето да ме накара да мина през тези трите ...

Поздрави и лек път
            Last edited by DiStefano; d.m.y г., 07:52.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Само дето през Сърбия ще караш почти през целия
              път само по магистрали, без София-Ниш. През Румъния се събират доста повече километри по смотани пътища.
              В Сърбия вече не е толкова страшно. Спират само за нарушение, знам го от човек, който живее в Ниш и кара с БГ номера. Ако си караш със 120 по магистралата, не следва да има проблем.
              В Румъния също може да реши да те прецака някое ченге, ей така, за спорта. Никъде не си застрахован.
              Мен за последните няколко хиляди там също не са ме спирали, карам си като в БГ - 100-110 извън населено място, в населено място 10км/ч над ограничението (варира между 30 и 70км/ч, не е фиксирано като при нас).
              Last edited by Scrapera; d.m.y г., 08:54.
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                - пътищата в Сърбия НЕ са по-добри от тези в Румъния.....
                Абсолютно правилно.

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                Само дето през Сърбия ще караш почти през целия
                път само по магистрали, без София-Ниш. През Румъния се събират доста повече километри по смотани пътища.
                В Сърбия вече не е толкова страшно. Спират само за нарушение, знам го от човек, който живее в Ниш и кара с БГ номера. Ако си караш със 120 по магистралата, не следва да има проблем.
                В Румъния също може да реши да те прецака някое ченге, ей така, за спорта. Никъде не си застрахован.
                Мен за последните няколко хиляди там също не са ме спирали, карам си като в БГ - 100-110 извън населено място, в населено място 10км/ч над ограничението (варира между 30 и 70км/ч, не е фиксирано като при нас).
                Ти май си приказваш по спомен на очевидец.
                Смотани пътища в Румъния???
                Сърбия-Унгария само магистрали???
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Написах, че ако мине през Румъния, се събират доста км смотани пътища, ето ги и тях - 660км.
                  А вляво на скрийншота, това, оранжевото, от Ниш до Сегед е магистрала.
                  1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Благодаря на всички включили се до тук. Размътихте ми суроватката, вкарахте ме в размисъл, а време почти не остана. Ще умувам още ден.
                    Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Comment

Карай си през Сърбия и не се занимавай с глупости. Поне с тях можеш да се разбереш ако ти се заядат нещо, което ме съмнява. Аз лично мамалигите ич, ама ич ги не аресвам И пиши като прЕстигнеш, да те не мислиме.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Начи...как се вика...
                        Комшиите не са европейци!Нашия може и да не е гладен,ама 20м след него комшото може да е озверял от глад.
                        Пътя е хубав 100км преди Белград и още толкова след него.
                        За останалото е София-Пазарджик.
                        Излиза повече като пари.
                        Ако ти се наложи да спираш някъде не е много здравословно.
                        Минаването на границата с Унгария е забавно предвид ситуацията в момента с мангалите.Опашка и разкостване на автомобила ако нещо не им харесаш на унгарците.Още повече ако имаш повечко цигари.Времето е спряло...Драгоман-Ниш.

Дунав мост....няма трафик!Няма гладни униформени.Половината път е двулентов без една дупка или цепка!Магистралата им е страхотна.Чисти и чести отбивки.
                        Никакви проблеми с унгарците.Подаваш си паспортчето и минаваш.

Comment

Абе остави ги нека си въртят през Сърбия. Тамън ще е ми е още по лек пътя през Румъния. Кво им даваш акъл ...
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колеги, пиша от Германия.
                            Първо, благодаря за мненията.
                            Пътувах през Сърбия, унгария, Австрия и Германия. Общо 1800 км., за 19ч. и 20 мин., като имахме 2 кратки обърквания с навигацията и огледахме, крайни квартали на Мюнхен. Ланчата се представи, както се очакваше, блестящо, демек, никакви проблеми. Продухах й клапаните и буталата, през целия път е била между 3500 и 4500 оборота, че и до прекъсвач.
                            Пътищата, са относително понятие. В Сърбия , като в БГ. Колкото по-на север и по-назапад отивах, по-добри ставаха, но и в Германия имаше настилка като Пловдив-Пазарджик.
                            Цените на магистралите в Сърбия - 800 и 300 динара. - около 18 лв. общо. Цените общо на винетките в Австрия и Унгария - 27 евра.
                            Има големи разлики на цените на бензин 95 ако го купуваш от магистралата и ако го купуваш от градче или селце, съседно на магистралата. 1,46 срещу 1,13 евро.
                            Само аз шофирах всичките 1800 км.
                            Спирахме за кратко- сандвич, тоалетна, цигара.
                            Така - мисията изпълнена. Сега остава и броя на излитанията да е равен на броя на кацанията в понеделник.

Comment

Еваларка,Ванка.Важното е,че сте пристигнали без драми.
                              Лек полет за насам

пп...що не докараш нещо за части
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                              X