Много от старите а и начинаещи алфисти са изоставили или въобще не посещават този форум.Причината е, че е оставен на произвола и нищо нито се случва нито си помагат колеги или въобще е в полза на когото и да било.Може ли пи някакав начин да бъде възстановен и да се реновира самата стараница защото всичко е доста старо или просто няма изгледи за нещо подобно
Известие
Collapse
No announcement yet.
ренесанс на форума
Collapse
X
-
Автомобилните форуми са отживелица вече....
А що се отнася до взаимопомощ.......в някой чужди форуми може би....но при нас българите....просто забрави....толкова сме оскотели, че се цакаме на всяко ниво....най много да изядеш някое дърво.....
Е има изключения, ама те са като Левски през турското робствоПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
-
Така е щото 90% само се лигавят из темите. Дори и да се заформи нещо сериозно, почва караница на кой му е по-голяма чурата и т.н. и т.н.
Пс Българска работа..., като можеш да помогнеш с мнение - помагаш, като не - си траеш, ама на...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Може да се оправят нещата, но само когато всеки се вземе в ръце.
Какво имам в предвид:
1. Потребителите трябва да се съобразяват с правилата на форума - т.е. като допуснеш нарушение и бъдеш "санкциониран" да се усетиш за какво е, а не да мрънкаш до небето за това колко са лоши модераторите... В много други форуми правилата са подобни, но следенето за реда е много по-строго, и наказанията валят като дъжд - и никой не се оплаква.
2. Потребителите трябва да уважават колегите си - всички сме тук заради една обща страст, и за да споделяме всичко около нея - хубави неща или проблеми. Не е нормално потребител да търси помощ за някакъв проблем, а другите да му се подиграват за това, че нищо не разбира. Никой от нас не е разбирал нищо в началото, нали?
Ако имате нещо на въпреки спрямо някого - не затлачвайте форума с чатче, а си пишете на лични. Така всичко ще е по-чисто, а и никой не е длъжен да ви гледа личните нападки...
3. Модераторите ... хммм ... е редно да прилагат правилата спрямо всички, а не на основа симпатии. Правилата са за всички, и всички трябва да се съобразяваме с тях.
4. Форума е структуриран по раздели и тематика - редно е да се съобразяваме с това. Техническите теми и раздели са именно за това, а не за общи приказки. Когато потребител се отклони от темата, да не се сърди на модератора, а да си вземе бележка. Разделите с общи приказки са точно за постове от типа "ма аз исках да се пошегувам само" и за всичко друго не-техническо.
На първо време това ако се оправи, нещата ще са много по-ясни и лесни. Т.е. пак опираме до съзнанието на потребителя.
Вярно е, че състоянието на форума се определя от съзнанието на потребителите - т.е. както и положението в страната ни е такова, защото народа е чифтокопитен. Но ако искаме нещата да се променят, трябва да започнем със самите себе си, нали?
Comment
-
Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщениеМного от старите а и начинаещи алфисти са изоставили или въобще не посещават този форум.Причината е, че е оставен на произвола и нищо нито се случва нито си помагат колеги или въобще е в полза на когото и да било.Може ли пи някакав начин да бъде възстановен и да се реновира самата стараница защото всичко е доста старо или просто няма изгледи за нещо подобно
А форума е като кафенето - един луд да ти цъфне на масата, и си намираш друго забавление.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Леко е позадремал форума,но все пак е полезен...старите кучета са си тук.
Фейсбук обърка работата,защото всеки ,който се нуждае от бърза помощ пише там.А там е една простотия,че чак ме е яд на мен си,като пиша ...пускал съм и аз запитвания,понеже във форума стават нещата,но по-бавно,а както знаем там във всяка една секунда някой може да удари едно рамо,въпреки че пишат куцо,кьораво и сакато........както и да е.
Най-ми е любимо " какво ще кажете за 156"...105коня....ми хубаво,кола на 20 години
На мен форума ми върши още чудесна работа,поне хората които познавам ми помагат,аз на тях и така,както си е от едно време.
Какво да му се обновява,след като някой пита-проблема се решава и той просто приключва с темата без дори да каже как е минало,една снимка да постне или каквото и да било....келешка работа.
Хората трябва да се променят и да станат като преди,не форума.Просто 99% от потребителите още не са се научили да го ползват както трябва и го бъркат със социалните и долнопробни мрежи.Има много читави момчета тук(да ме извинят дамите),които доста са направили и продължават,но за да разбереш кои са е нужно да четеш и мислиш,нещо което мнооого пишлигарци пропускат.
С ръка на сърцето мога да кажа,че повече съм взел от форума,отколкото съм дал,защото имам реална преценка за нещата,които се случват.И се радвам ,че има такива хора,които продължават да дават съвети,помощ и насоки.
Така мисля аз.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
И за какво да се помага, имам над 20 теми със снимки за различни ремонти, мисля че никой друг няма толкова, направил съм си труда да ги публикувам.
И идват някакви тъпанари и почват да ми се дървят и да ми разправят как не разбирам нищо и как няма как да направя това сам.
Вече не го правя, правя си теми за собствена употреба със снимки, защото се забравя и когато имам нужда си ги чета сам.
Всеки който кара алфа и е карал други коли знае, че това нито е най- бързата, нито най- здравата кола, нито най- хубавата.
Да не говорим колко неграмотни хора пишат тук, нито ги чета нито им отговарям. Направо срамота.
Най- странно е, че всички защитават неграмотниците, а и никой не си прави труда да им пооправи абсурдните правописни и смислени грешки.
Неграмотниците свалят нивото на форума на дънотоLast edited by lordliness; d.m.y г., 14:34.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеЛеко е позадремал форума,но все пак е полезен...старите кучета са си тук.
Фейсбук обърка работата,защото всеки ,който се нуждае от бърза помощ пише там.А там е една простотия,че чак ме е яд на мен си,като пиша ...пускал съм и аз запитвания,понеже във форума стават нещата,но по-бавно,а както знаем там във всяка една секунда някой може да удари едно рамо,въпреки че пишат куцо,кьораво и сакато........както и да е.
Най-ми е любимо " какво ще кажете за 156"...105коня....ми хубаво,кола на 20 години
На мен форума ми върши още чудесна работа,поне хората които познавам ми помагат,аз на тях и така,както си е от едно време.
Какво да му се обновява,след като някой пита-проблема се решава и той просто приключва с темата без дори да каже как е минало,една снимка да постне или каквото и да било....келешка работа.
Хората трябва да се променят и да станат като преди,не форума.Просто 99% от потребителите още не са се научили да го ползват както трябва и го бъркат със социалните и долнопробни мрежи.Има много читави момчета тук(да ме извинят дамите),които доста са направили и продължават,но за да разбереш кои са е нужно да четеш и мислиш,нещо което мнооого пишлигарци пропускат.
С ръка на сърцето мога да кажа,че повече съм взел от форума,отколкото съм дал,защото имам реална преценка за нещата,които се случват.И се радвам ,че има такива хора,които продължават да дават съвети,помощ и насоки.
Така мисля аз.
Относно форума. Има много стойностни хора които помагат,има и такива които са заядливи и дразнещо досадни самовлюбени надменни същества.
Единствено трябва,малко по-твърда ръка от модераторите и нещата ще си дойдат на място. Аз също съм взел повече отколкото дал. Спретнах една тема за смяна на филтър на купе,илюстрирах и ме нападнаха. Еми,толкоз,доста ремонти си направих сам по колата,имам снимков материал,но не го оформям в тема,не искам да чета пумията на разни комплексари. Та ренесанс,има си сбирки,фест толкоз.
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
И освен всичко друго, има и Фейсбук, там също има доста комуниация. Фейсбук отахапа голям залък от автомобилните форуми. Там няма сложи правила за общуване, всеки може да пише каквото си поиска. Преди 10 г. нямаше и мобилни телефони, всеки бърза да се прибере и да общува с някого чрез форум или примерно Скайп. Сега вече всичко се е променило. Не толкова е проблема в нашия форум, просто форумите са остаряла форма на комуникация донякъдеAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Фейсбука е манджа с грозде. Там има всичко и са (почти) всички. Това е като Слънчев бряг - един е там да се напорка и да си покаже простотията, друг новата кола, трети наистина е на почивка.
Форумът трябва да е като "вкъщи" - да е уютно и приятно местенце за хора, обичащи или най-малкото неравнодушни към Алфа Ромео(в частност). Трябва да има уважение и ако не приятелско, то поне колегиално отношение.
Останалите, които не уважават колегите си и марката нямат място в конкретния форум.
Един-двама досадници и натрапници могат да "изгонят" много потребители, желаещи нормална комуникация.
Модерирането е неизбежна част от здравето на нормално действащ форум.
Нейсе...ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
дано има някаква промяна в положителна насока, истина е че сураттефтера бърка манджата много.Примерно пуснах тук две теми абсолютно никой не ми отговори, не ми се пише във фейсовата група, че всякакви глупости има там.На това ме е яд, че тук е мястото да видиш нещо полезно, похвала,помощ, дебат или нещо такова, а то липсва.Дано модераторите се вземат в ръце почистят малко от архаичните теми които не са на дневен ред и стотици обяви с ключAlfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Ако изчакаш няколко дни,съм сигурен,че някой ще удари рамо в твоите теми. Не всеки път отговорите идват толкова бързо колкото ни се изка. Понякога даден проблем е дискутиран и изисква задълбочено търсене с търсачката или гугъл,там винаги излизат препратките към теми тук.
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеФейсбука е манджа с грозде. Там има всичко и са (почти) всички. Това е като Слънчев бряг - един е там да се напорка и да си покаже простотията, друг новата кола, трети наистина е на почивка.
Форумът трябва да е като "вкъщи" - да е уютно и приятно местенце за хора, обичащи или най-малкото неравнодушни към Алфа Ромео(в частност). Трябва да има уважение и ако не приятелско, то поне колегиално отношение.
Останалите, които не уважават колегите си и марката нямат място в конкретния форум.
Един-двама досадници и натрапници могат да "изгонят" много потребители, желаещи нормална комуникация.
Модерирането е неизбежна част от здравето на нормално действащ форум.
Нейсе...156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
Comment