Известие

Collapse
No announcement yet.

Достоен заместник на 159ката / джип

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Достоен заместник на 159ката / джип

Той въпроса е ясен. Май има един мераклия за моята 159ка, та обмислям заместника да е шосейка джип, който да понавървява и да става за ходене до морето за риба (там влизам и със 159ката така че офроуд не е основната цел). Бюджета ще е около 12000лв. Предимства и недостатъци на следните няколко модела :

VW Toareg (3.0tdi)
    Volvo Xc90
    Hynday SantaFe
    Chevrolet Captiva
    Toyota Raw 4
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Волвото мисля е най-добрия избор.....като изключим състоянието на определените екземпляри,които ще се разглеждат при покупката.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      Волвото мисля е най-добрия избор.....като изключим състоянието на определените екземпляри,които ще се разглеждат при покупката.
      Обоснови се защо. Кои са му предисмтвата, гледам е предимно с 2.4 моторите, имат ли някакви скрити жокери тия жипки ?
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Обоснови се защо. Кои са му предисмтвата, гледам е предимно с 2.4 моторите, имат ли някакви скрити жокери тия жипки ?
        Имат коооолкото искаш скрити жокери. Рейките са им масово разбити. Рециклиране рейка 350 самата рейка, свалянето е неприятно. Тампони двигатели масово са тотал. Оргинални от Мото Пфое 900 лв. За да се сменят аз свалям моста. Скорости Айсин, при проблем 1500-3500лв. Доста често Халдекса им е проблемен, абе скъпо си е за подръжка. Има и здрави разбира се, на Пинко бившия например е в добра кондиция и е кеф да го караш. С две думи как уцелиш, мое да се кефиш а може и да ревеш.

Корейските са по прости като цяло и затова са и по здрави. Освен това и поддръжка им е по евтина. Но не е и Волво разбира се. WV не коментирам, като цяло имам негативно отношение към марката. Рав 4 3 то поколение е в тия пари, там също не е много евтино: пример съединител и маховик са около 2к. лв

П.С. Аз карам ТуШкан първо поколение, грозен и квадратен, бензинов с ръчна кутия, гори стабилно, но за една година нищоооооо не се строшило, ама найстина нищо.
        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 10:26.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

От тия никоя не става, спрямо изискването ти.
          Ако искаш безпроблемно - РАВ4. Но пък спряло и пластмасово.
          Я с още малко бюджет загледай Х3 и ще може да си покриеш всички изисквания.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ами на мен лично най-ми харесва Волвото,като визия,возия и усещане.Имам трима познати,които в момента са притежатели на такива и хората са много доволни.Карал съм едното и ми хареса много.И трите са дизели 2.4.Никакви сериозни проблеми не е имал никой от тях.Вярно ,че се карат по хубави пътища и хубаво гориво,но никакви механични проблеми до момента.

Вече за подробности колегите ще допълнят,дали си заслужава или не.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Nissan Murano ?
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Имам трима познати,които в момента са притежатели на такива и хората са много доволни.Карал съм едното и ми хареса много.И трите са дизели 2.4.Никакви сериозни проблеми не е имал никой от тях.Вярно ,че се карат по хубави пътища и хубаво гориво,но никакви механични проблеми до момента.
                И сигурно и тримата са си ги изкарвали те от магазина, а не като тия който Мирчозо ще гледа по бг моргите

Иначе от споменатите наистина като здравина и непретенциозност ще е Хуйдая Сантафе.
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Нисан Мурано дизел под 20000лв невидях, а бензина нещо не ми допада като джип вариант. Освен това съм карал Нисан Патфайндър с автоматичната кутия и горе долу същия мотор, та не съм очарован особенно.

Това Санта фе що за птица е с тоя мотор, Каптивата и те май са с такъв ?

Comment

Според мен Санта Фе или Рав4.
                    На мен лично ми харесва Тойота ленд круизър.

=====================================

Имам познат с Каптива.Дизел 2.0 литра.Взе я на 70 000 км от първи купувач от България.ДОфтор - ама много му станали колите.
                    Нямаше проблеми с нея освен че "горела много" - под 12 не падала.
                    Попитах го защо така, каза че е постоянно зацепена 4х4 ...
                    Продаде я и си купи хлопел инсигниа дизел.

И друг познат имам с опел Антара.Дизел.Беше го купил чисто нов. След изтичане на гаранцията "хвърли" двигател.Продаде го така с блокирал двигател.Купи си един мерцедес МЛ класа.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:43 ----------

Употребяван.
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Нисан Мурано дизел под 20000лв невидях, а бензина нещо не ми допада като джип вариант. Освен това съм карал Нисан Патфайндър с автоматичната кутия и горе долу същия мотор, та не съм очарован особенно.

Това Санта фе що за птица е с тоя мотор, Каптивата и те май са с такъв ?
                      А така да си дойдем на думата, хубав джип под 15-16 к е мнооого труден за намиране, според изискванията ти.
                      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 17:09.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

От до тук изброените нито едно не е баш джип. Всичко е ЕсЮВи. Но както и да е .. Също така отново от всички изброени до тук автоматите са им пълна трагедия... това разбира се ако се гледа за такъв. И аз горещо препоръчвам Мерцедес МЛ .. дори за подобна сума или малко отгоре има доста читави 55 AMG екземпляри, които не са кой знае колко по-скъпи за обслужване сравнено със стандартните W163.
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

CR-V сте пропуснали.
                          156 2.0TS

Comment

Волво XC 90 въобще не е особено здраво. Имат освен всичко другои проблемни раздатки, трошат се. Слава Богу, в Мото Пфое има налични, на цена над 3000 лв.
                            А ако имаш късмет, се прпеебава само муфата, тя е някакви си 300 лв. Случват им се неща, които не е нормално да се случват на никоя кола.

Това на снимката е скършен преден амортисьор. Случва се при обикновено спиране на светофар, като въпросния екземпляр се ползва като градски офроудър, който превзема тротоали, нищо повече.
                            Attached Files
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Баси, то няма един СУВ като хората, мислих че Волвото е някаква стока, па то се оказа че е най-зле.
                              Да взема да си купя едно HRV за зимата и за чукарите, бензиново, хем да топли и за градски офроуд.

Пс Днеска гледах въздушно окачване за 159, някой да е правил подобна щуротия ?

Comment

Working...
                              X