Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на soundbar ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за избор на soundbar ?

От известно време се колебая за покупката на такова нещо, понеже саунд-системата на моя ТВ нещо издиша...
    В момента се колебая между два варианта :

PHILIPS HTS-5110/12

и

YAMAHA YAS-101

Двете системи са в почти еднакъв ценови диапазон, Philips-а е доста по-мощен, но пък отзивите за качеството на звука на Yamaha са много по-добри...
    Не ми се дават повече пари, тъй-като не съм ТВ-маниак, но понякога гледам 3D-филми и звука на ТВ-то определено е кофти (суперр-тънките ТВ си страдат от лош звук, това е ясно ).

Ще се радвам на всеки съвет или мнение, които можете да споделите!
    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 13:02.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Аз имам един саундбар Сони, макар че тв-то ми е Панасоник 42" 3D. Като цяло бива, но е добре да обмислиш дали ще го ползваш в комбинация с друга саун система, в моя случай е една домашна уредба Техникс (5.1 вадеща приличен звук когато зяпам някой филм). Та проблема е следния, пускам тв-то със саундбара, заедно с него Техникса и се получава едно разминаване между тях, едната бичи със закъснение. Като цяло тв-то има опция за корекция на въпросното закъснение, в следващия момент когато изключа саундбара, отново трябва да пипна въпросната корекция за да се чува едновременно тв-то със Техникса. Общо взето е малко дразнещо всеки път да си играя с тия настройки. Отделно при въпросната корекция, гледаш как говорят хората по тв-то, а звука или изостава или изпреварва. Корекцията която не е позволена е тази към аудиосистемата и трябва да се нагажда всичко към нея, това е големия МИНУС като цяло.

Пс Ако ще го ползваш без външна уредба мисля че няма да имаш толкова драми. Предполагам че ще е през ARC контрола на HDMI входовете, добре е да знаеш дали тв-то и саундбара го поддържат.
    Last edited by mirchozo; d.m.y г., 15:30.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Филипса е със HDMI и аудио входове, а Ямахата е само със Optical Input.
      Въпросът е, че и двете системи предлагат много повече като качество и мощност спрямо подобния ценови клас на Сони (ТВ-то ми е такова), като Филипса даже има вградени FM-тунер и т.н. глезотии за музики и медиа-стрийм (от флашка например).
      Сони в този ценови клас (освен че изглежда грозно) разполага само с 30W мощност, докато Ямахата е със 130W, а Филипс-а - с цели 300, заради външния бас...
      Но не звукова мощност търся, а качество - нямам намерение да вдигам целия блок на главата си

Comment

YAMAHA е фирма специализирана в създаването на качествени музикални инструменти, озвучителни апаратури и системи.
        Няколко усилватели Ямаха съм имал и винаги съм се разделял с тях с неудоволствие, а озвучителните тела/тонколоните/ не са им силата.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

За усилвателите съм съгласен с теб, но за колоните наистина нямам представа - лошото е че тук имаме 2-в-1 - т.е. плюсовете на техниката комбинирани с минусите на озвучителните тела...
          Но пък и Филипс от доста време не са това, което бяха преди ...

Comment

Без да имам разбирачески претенции, аз лично тв на Филипс не бих си купил, колкото и такива тв да съм пипнал все са били някакви мудни откъм софтуер. Даваш му да смени програмата, броиш до 2-3 и хоп, готово. Оттам нататък какво да му се раздваш..., аз на моя тв за 3 секунди мога да сменя 10канала.

Та потвърждавам тезата че Филипс отдавна не са това което бяха. Сега темата е друга, но все пак марката е намесена.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Най-добрия съветник ще ти бъде слухът - там е истината и ако имаш възможност да ги чуеш и двете ще бъде най-добре.

Теоретично продажната цена и дизайна могат да бъдат водещи, но донякъде - може да се продават за едни и същи пари, но да са различен клас.

Ямаха са маниаци на тема натурален звук, но за да се оцени това трябва и качествен носител - почти на всички модели имат опции за елиминиране на корекциите на предусилвателя/високи и ниски/.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Аз пък си мисля че само Филипс са това което бяха - развойна компания, която произвежда стоки за бита от скука. Ямаха верно правят музикални инструменти от много време, но също така, от много време брандират и ... примерно автокасетофони, с претенциите да са стерео 2х30. Като в действителност вътре има едно крайно стъпало с мощност 5вт. Та... - етикетчето отдавна нищо не значи.
                В конкретният случай, Филипсът предлага много по вече за тия парички. Обаче как стои въпросът с качеството, нямам представа. На всичко отгоре, това е и мебел. Значи, на място в магазина ги оглеждаме, чуваме и избираме.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз бих си взел едно ресивърче с HDMI и 2 хубави колони на старо, може и малко отгоре като пари да излезе, но качеството ще е в пъти по-добро.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

На филипса баса вероятно ще дъни еднотоново
                    Вземи си някое средно стерео усилвателче и две хубави колони и ги заеби тия саундбарове.
                    П.С. то и Боби го написал
                    Last edited by 546; d.m.y г., 22:45.

Comment

Проеблемът е решен - и Филипса и Ямахата не бяха в наличност, въпреки указаното в сайта на магазина.

Благодаря на всички отзовали се по темата!

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                        Проеблемът е решен - и Филипса и Ямахата не бяха в наличност, въпреки указаното в сайта на магазина.

Благодаря на всички отзовали се по темата!
                        По сталински казваш разреши проблема . Иначе ако бюджета е ограничен предложението на Боби_33 е разумният избор . Лично аз бих заложил на ямахата . Имам цялостна система 5+1 ресийвър ,суб и колони Ямаха и съм напълно доволен , но за съседите не бих казал ,че са на същото мнение

А не може ли да си ги поръчаш и да ти ги доставят ?
                        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Нямат ги налични вече никъде ... Загледах се в едно Сони и в едно LG - второто като че ли имаше по-обемен звук, но пък Сони-то беше с по-мощен събуфер, даже и безжичен ... Съжалявам за Ямахата ... наистина ме грабна според ревюта и отзиви ...

А иначе за съседите - и аз така, откакто се нанесох слушат все хубава музика ... горките ...

Comment

Алекс, заеби тия много канални истории, с много колонки мънички и т.н. Вземи си един класически усилвател с 2 хубави колони на старо и ще си имаш добро озвучаване.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Бах, мааму!
                              Двама модератори и да съм съгласен с тях.
                              Заебете ги многоканалните системи, защото сме ограничени биологично. Просто имаме две уши.
                              Намерете една добра аудиосистема!
                              Някога ги ремонтирах и създавах. Сега в Кюстендил се кефа на една, средна хубост аудиосистема Сони, дето ги продаваха преди 20 години.
                              Да ви кажа, още си е актуална.
                              А такава е част от озвучаването в 33-ката ми.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X