Известие

Collapse
No announcement yet.

Изчезващи секретни болтове... ВНИМАНИЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изчезващи секретни болтове... ВНИМАНИЕ

Преди няколко дена мой познат с БМВ забеляза че му липсва секрет. Днес аз установих същото на моята кола. Само един. Просто липсва. Незнам дали е съвпадение, дали просто са се развили, дали някой гумаджия го е забравил или може би са ТЕ, но явно нещо се случва.

Бъдете внимателни. Сезона идва.

Може да са го взели да си направят ключ, макар че щом са го свалили не са ги затруднили, да падне е малко вероятно.
    Аз като ходя на гумаджия си свалям секретите предварително.
    Може да се е скъсал, на мен ми са се късали секретни болтове. От неправилно закаляване, както си стоят, без да ги пипам
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:53.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
      Преди няколко дена мой познат с БМВ забеляза че му липсва секрет. Днес аз установих същото на моята кола. Само един. Просто липсва. Незнам дали е съвпадение, дали просто са се развили, дали някой гумаджия го е забравил или може би са ТЕ, но явно нещо се случва.

Бъдете внимателни. Сезона идва.
      А липсващите секрети каква марка са?
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Оригинални и за двете марки.

Айде за БМВ-то Е46 разбирам - вървежни са, пипат ги, ама за моята дръглива 156, кой би искал 15ки на три сезона незнам...

Comment

На мен ми е падал секретен болт. Леко изкривяване в джантата от някоя дупка и се разхлабва. Имал съм и обратния вариант. От изкривяване така се беше затегнал че не можахме да го развием и го рязахме
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Не влизайте прибързано в сложни конспирации. Доста гумаджии с времето се понучиха, че секретните болтова де се стягат зверски, а някои даже се случва да ги оставят полу хлабави. И се развиват и падат.
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Обаче от едната страна ще се самозатягат, а от другата ще се саморазвиват, на вас оставям да кажете от коя страна какво става. Шофьорите на камиони го знаят.
              От коя страна на колите са падналите болтове

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Обаче от едната страна ще се самозатягат, а от другата ще се саморазвиват, на вас оставям да кажете от коя страна какво става. Шофьорите на камиони го знаят.
                Би трябвало да са от дясната?
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Тая теория пробвал ли си я на практика. Аз съм я пробвал. И не работи да ти кажа. Има ли хлабав болт, винаги се саморазвива, без значение от коя страна на колата. Това показват опитите. Разбирай го както си искаш.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Разбирам, че твоите опити отменят фундаментални физични закони.
                    Но ако при теб са в сила законите на Мърфи също разбирам.

Comment

Само без разправии моля, целта на темата е друга.

ПП: И двата изчезнали болта са от лявата страна. Предна лява и задна лява (на колегата).

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                        Само без разправии моля, целта на темата е друга.

ПП: И двата изчезнали болта са от лявата страна. Предна лява и задна лява (на колегата).
                        От лявата страна болтовете имат склонност към саморазвиване, от дясно към дозатягане, това е вследствие от посоката на въртене на колелата.
                        При товарните автомобили това е силно изразено и гайката са с обратна резба за да се замозатягат
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:46.

Comment

От лявата страна болтовете имат склонност към саморазвиване, от дясно към дозатягане, това е вследствие от посоката на въртене на колелата.
                          При товарните автомобили това е силно изразено и гайката са с обратна резба за да се замозатягат
                          В голяма грешка си определено и за затягане и за развиване в следсдтвие леви и десни джанти, но това с резбите за товарните автомобили откъде си го изсмука от пръстите само ти си знаеш!
                          Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Налагало се е да свалям джанти. На камиони. Не много, само няколко пъти. Винаги са били с обратни резби.
                            Другото е физика, физичните закони не ги измислям аз. Да беше учил в училище повече.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=166378
                            Не очаквам да се извиняваш
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:36.

Comment

Темата от информативна тръгва да става конспиративна

Само да напомня : Нагоре раздават точки и държат по-здраво за реда .
                              За сметка на това в раздела е позволено малко по-фриволно държание, но пък за сметка на товас колежката Ранобудниче не залагаме на точковата система
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X