Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвети преди покпката на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвети преди покпката на Алфа 156

Здравейте пичове, насочил съм се към количка до 2000 лева и главно ми грабват окото Alfa Romeo 156, доста коментари съм чувал и чел, че Алфите се чупели много и били скъпи за поддръжка, та викам най подходящото място да се консултирам е тук с вас. Спрял съм се на моделите 1.8 TS 144Hp но ако може да дадете съвет кои двигатели са най-читави и евтини за поддръжка ще е супер. Искам да попитам относно поддръжката, първоначалното обслужване, ролки, ремъци и подобие колко струват (приблизително с монтажа), какво трябва да се гледа най-често при закупуване нов внос от автокъща и какво им е най-слабото място.

Извинявам се ако темата не е на подходящото място, а относно темата, просто впросите са ми много и затова правя нова вместо да чета хиляди мнения. Благодаря !

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:09 ----------

Виждам, че доста колеги тук си продават количките, но търся нещо от автокъща понеже мисля да го взимам на изплащане (нямам възможност в кеш, а близките месеци ме чака бебе и няма как да се справя без кола, а до сега карах на баща ми колата) спрял съм се на няколко обяви но главно тази ми грабна вниманието

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...7&slink=294bw3

и тази

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...9&slink=294bw3

Олеле,тази сивата гарантирано не е на 100к километра.
    Окачването е слаба част на тези коли. За тези пари ще трябва да вкараш още поне толкова за да стане автомобил.
    Във форума има много изписано за окачването на тези коли. Информирай се и реши за себе си. Нямам наблюдение над бензиновите мотори,моята е дизел.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Тези от 2000лв новия внос, ще набиеш още поне 1000лв отгоре за екотакси, ГО и обслужване на двигателя. Не дай си боже мотора, съединителя и окачването да не са в кондиция отиде още минимум 1500лв. ииии ще намразиш марката во веки. Та ще стъпи повече от такава форумна.
      Не прави грешката да вземаш 15-16год. кола на изплащане!

Иначе като цяло болките са дебитомер, ламбда сонда, свещи и окачването. Електрониката е Bosch.
      Всичко това смениш ли го с качествено такова ще те кара годинки напред!

Като разход 2.0TS мотора:
      извънградско до 120км/ч
      - бензин 7.5л/100км
      - газ - 9л/100км
      градско
      - бензин 12л/100км
      - газ - 11л/100км

Та и 1.8TS ще е около тези цифри!

Като обслужване на двигателя 2.0TS има едни 100-лева повече от 1.8TS заради баланс валове, но те се затапват..
      Масло 10W40, 10W60 и редовна смяна.
      Данък около 150-180лв в зависимост от общината.
      ГО около 180лв.

За ремонти, части и що годе ориентировърни цени може да видиш тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3181 . Разгледай по към последните страници заради датата на мненията.

От тези двете коли, едната гледам антифриза и е доста надолу и с някакъв странен цвят. То от снимки така изглежда.
      Last edited by Friday; d.m.y г., 09:24.
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Като за начало не се хвърляй и с лизинги от автокъщи, има най-различни варианти, с който колата ще си я регистрираш на твое име и няма да ти диктуват къде и за колко да си правиш каско, да я обслужваш и т.н.

Comment

Чак сега прочетох,че очакваш бебе. Алфа 156 не е за теб. Огледай се за нещо с по-евтина ходова част. Изтегли един потребителски кредит вместо да се заробваш с неясни условия и шано истории в авто къща.
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Еййй аз взех Алфата месец преди да се роди малкия
            Last edited by Friday; d.m.y г., 13:19.
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

И аз заради бебе си взех 156 Спортвагон....пък сега заради второ 159 Спортвагон ....тъй че действай.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ми какво може да ми препоръчате в рамките на 2000 лева и да съм що годе доволен от поддръжка/комфорт/качество понеже не съм много на ти с този клас автомобили. Сега карам Passat 5.5 и съм доволен но там поддръжката си е***о майката....

Comment

Само да споделя от Роял Ауто - Пловдив преди Труд вдясно - НЕ купувайте нищо. 3 броя 156-ци са ми минали през ръцете от там - ТОТАЛКИ и ИЗГНИЛИ ..

Едната имаше и проблем с документите - не беше отписана в Германия.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...7&slink=294bw3

главно съм се спрял на това именно защото има и газово, предполагам,ч е за тази цена ще е и нещо все за правене, но като гледам на снимките ми се вижда, че едната възглавница на пасажера е избушена.. което не е много добре

Comment

Принципно тази ципка там им е слабото място. Повечето са така, но не се знае на 100%.

Не разбирам тази, която си харесал с какво е по-добра примерно от тази.
                      Last edited by Friday; d.m.y г., 14:43.
                      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Тази е тотален кенеф,километрите гарантирано са възнати. Виж и само колко са издънени седалките бре човек.
                        Дефакто джамбазина ти продава газов инжекцион и колата подарък към него?! Така излиза май? Вземи някой който знае какво да им гледа на тези варели,че така както пишеш,че ще е с някакъв вид изплащане ще изплащаш недвижимо имущество. Моля не мислете,че хейтвам марката,хейтвам състоянието на колата и то само от снимките.
                        Коментара ми се отнася за комбито което автора на темата е пуснал.

Comment

Няма да е наизплащане, отказах се от този вариант, затова и търся нещо читаво до 2000 лева за да мога да се вместя в 3000 с обслужването.

Comment

Ама нали те посъветваха точно тази да не я гледаш/взимаш.

Не съм имал, но съм чел във форума, че 1.6 двигателя бензин е най-здрав от бензините.

Иска ми се да ти препоръчам алфа, но за този бюджет няма да е разумно.

Според мен се ориентирай към Сеат или Опел.

На Сеата една част от частите са взаимозаменяеми с тези на фолксваген и шкода, та дори и на ауди(по-малките модели).В този смисъл ще имаш голям избор от части и би трябвало да са евтини, тоест поддръжката трябва да е евтина.
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Да, конкретно за тази разбрах и се отказах от нея, вече колегите ако са ходили по къщите и имат някви наблюдения или пък за разглеждали из интернет и им е попаднало нещо читаво, приемам линкове тук. Благодаря !

Comment

Working...
                              X