Колеги кажете ми с коя програма мога да разчета бин фаила на чипа(модула) за да си изкарам кода на алфата . С MES не става с фиатекускан също. Някоя по сериозна трябва да е..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разчитане на чип
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от reapersl Покажи съобщениеКолеги кажете ми с коя програма мога да разчета бин фаила на чипа(модула) за да си изкарам кода на алфата . С MES не става с фиатекускан също. Някоя по сериозна трябва да е..
Принципно бинарен фаил се отваря със шестнадесетичен редактор. WINHEX примерно за уйндоус, Okteta(примерно) за линукс(kde), но трябва да знаете координатите на въпросният код. А за извличането на въпросният фаил има много вариянти, зависи от самият чип и платката на която е монтиран.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
-
Ако правилно съм разбрал, искате през интерфейсът за диагностика, да извлечете кодът на имобилайзерът. Не зная има ли свободна програма, ползваща тоя интерфейс, която в явен вид да Ви го даде. Съмнява ме силно. Съмнява ме и някой запознат с проблемът, да има желание открито да даде инструкции как това да стане. Особено при оскъдната информация, която давате. Различните модели ползват няколко протокола. Дайте подробно инфо за колата и какво искате да направите. Шансът някой да Ви помогне ще се увеличи значително.
Ако все пак иде реч за прочитане на чип, то нещата стоят по различно. Напишете какъв е чипът.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
Comment