Известие

Collapse
No announcement yet.

Зеле по френски

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • Зеле по френски

    Знаете ли какво биха говорили във Франция за киселото зеле, ако имаха
    такова? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за
    една българска кисела зелка би звучала ето как:

    “Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното
    Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на
    най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай,
    протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от
    локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но
    ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика,
    преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е
    изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс
    на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ.
    Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща
    ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи,
    но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава
    допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на
    производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено
    с един отлежал “Бержерак”, това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите
    свински гърди.”
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

  • #2
    потекоха ми слюнки
    ама я ми опиши шкембето
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

    Comment


    • #3
      Е баа му зелето а аз по принцип не ям ама от това ше хапна

      Comment

      Working...
      X