Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за измама със застрахователна компания.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за измама със застрахователна компания.

Ситуацията е следната,

Август месец 2015 г. мой приятел ми докара сегашната Алфа от Италия. Колата е Нов Внос и я регистрирах на мое име....от тогава до ден днешен колата никога не е напускала пределите на РБ.
    Февруари месец тази година 2017 г.ми се обадиха от Бул Инс при тях бях направил ГЗ и ми казаха че от Италианска застрахователна компания има претенция към тях за претърпено ПТП в Италия през м. Септември 2016 г. с моята Алфа. Странното е че е упоменат Българският ми регистрационен номер на колата.
    Помислих че е някаква измама и затворих телефона, после намерих от нета тел. номер на Бул Инс и се свързах с тях, но не е било измама а реален иск. Обясних им че колата никога не е напускала РБ, че точно м. Август и Септември 2016 г.колата беше със счупен съединител, от 1 до 7 Септември съм бил на море.
    Поискаха ми да им изпратя писмено обяснение от мое име, жена ми също изпрати обяснение и автомонтьора също им писа че колата е била със счупен съединител.
    Мислех че всичко е минало но днес пак от Бул Инс ми казаха че от Италия искали да им изпратят ксерокс копие на моята лична карта с подпис и на другите двама...така било според Италианското законодателство.

Дайте съвет как да процедирам, защото за мен това е някаква измама.

Питах ги тези от Бул Инс защо не проверят в митницата дали колата някога е напускала РБ, а госпожата ми каза че щяла да предаде на колегите да проверят.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
    EX...Fiat Tempra 1.6

За другото не знам, но да им пращаш копие от личната карта не трябва в никакъв случай. Ти не си виновен и не трябва да доказваш нищо, да докажат те че си бил там и си участвал в птп.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Тегли им една майна на тези.
      Изобщо не си им длъжен.
      Дори ако искаш, отиди там, където си сключил полицата и я прекрати.
      От този момент, няма да имаш никакви договорни отношения с гореспоменатите помияри.
      Изобщо не им се обяснявай, нито им пращай нещо.
      Ако са толкова убедени, че имат основателни претенции към теб - да ги потърсят в съда.
      Към този момент имат неоснователни и недоказани такива.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Мой приятел си докара кола, закупена от автосервиз в Италия. Няколко месеца след като я регистрира тук, нашата митница направила проверка във въпросния сервиз за да установи дали наистина колата е закупена от EC и дали не се дължи мито. Охлювите от въпросния сервиз отрекли да са продавали такава кола и обявили договора за покупко продажба за фалшив. Нашите само това чакали и осъдиха моя приятел да заплати мито + лихвите.

Отваряйте си очите на 4, когато си имате вземане даване със жабарите.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Много ми е странно че там в Италия е упомената колата ми с Българският номер.

Утре ще звънна на онази от Бул Инс и ще и пойскам да ми изпрати искането на Италианската застрахователна компания.
          Искам да видя какво са упоменали онези.
          Просто не искам някой да ме постави пред свършен факт...че после ходи да обжалваш в БГ съд.
          EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

От друг автофорум :

" ... Здравейте колеги, искам да споделя нещо, което може да се окаже полезно за някого.
            Преди около месец получих по пощата глоба издадена по снимка от камера за скорост от Австрия. Бях пътувал до там с колата между 10 и 12 юли. Говорих с няколко познати, които са били глобявани в тази част на Европа и бях решил, че няма отърване и ще се плаща. Глобата беше за каране с 29 км.ч. над ограничението по магистралата, което в Австрия е 130. Това малко ме учуди, защото по-принцип карам доста внимателно в чужбина, но така или иначе бях решил, че ще се плащат тези €60. Бях си вкарал даже и парички в еврова сметка, но нещо ме накара да се зачета по внимателно в текста на глобата. Първо ми направи впечатление часа на снимката (снимка в писмото нямаше, а само беше описано основанието за налагане на глобата)- 19:34. И на влизане и на излизане в Австрия бях минал преди обяд. Погледнах деня- понеделник. Наистина пристигнахме в Австрия в понеделник, но точно по това време 19:34 съм бил на стадион Ернст Хапел, на концерт на Guns'n Roses, който супер странно започна точно в 19:30. Погледнах пак глобата. Датата беше 17 юли, т.е. следващия понеделник. Накрая проверих и мястото. В писмото пишеше магистрала А2 170 и някой си километър. Погледнах си маршрута и се оказа, че аз съм минавал само по магистрала А4. Свързах се по телефона със службата, която е съставила акта "Anonymvefugung"", като преди това бях проверил телефона и мейлите на общината, бяха истински. Служителят, съставил акта беше в отпуск до вчера и затова ми казаха да му напиша мейл и да му се обадя след 04.09. Днес се свързах с човека. Той не беше чел мейла, но помоли да му го изпратя пак и след по-малко от 15 мин. ми върна мейл със снимките. На тях беше сниман някакъв черен джип, човек, който няма никаква прилика с мен (имам брада) зад волана и на близкия кадър моят рег.номер. Обадих се пак и изпратих един мейл със сканирано копие на талона ми, където се вижда, че колата ми е АУДИ а4, а не JEEP. Човекът каза, че счита случая за приключен и не дължа глоба.
            В цялата история има прекалено много "съвпадения" и случайности, така че предполагам, става въпрос за някаква схема. Я някой бръмчи на фалшиви глоби, на принципа "ако мине", но това означава, че трябва да има достъп до полицейската база данни с регистрацията на колите, защото ми знаят адреса през номера на колата. Друг вариант е някой да гледа за коли, които влизат в Австрия и да прави фалшиви табели, с които да правят курсове, я с крадени коли, я с нещо друго. От нашия КАТ ми казаха, че е възможно сниманата кола да не е българска, но ..... По тази логика, защо точно на мен, който наистина предната седмица. Абе ... ебаси ... Четете внимателно и не плащайте нищо, преди да сте 100% сигурни на кого и защо. "Снимките", които ми изпратиха, също изглеждат доста странно....."
            147 1.6 TS

Comment

Интересно ми е, дали в гореописания случай колегата е проверил на кого е банковата сметка на която е трябвало да преведе въпросните €60.

Има едни хора, дето не спят и измислят все нови и нови схеми.

Наскоро се дискутираше следната постановка.

Български предприемач изпраща по e - mail на свой румънски контрагент фактура проформа.
              Не е ясно, как точно румънецът се усетил да потвърди посочената банкова сметка, но станало ясно, че тя някак е подменена с друга, докато електронната поща пътува от тук до там.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от miraco Покажи съобщение
                Ситуацията е следната,

Август месец 2015 г. мой приятел ми докара сегашната Алфа от Италия. Колата е Нов Внос и я регистрирах на мое име....от тогава до ден днешен колата никога не е напускала пределите на РБ.
                Февруари месец тази година 2017 г.ми се обадиха от Бул Инс при тях бях направил ГЗ и ми казаха че от Италианска застрахователна компания има претенция към тях за претърпено ПТП в Италия през м. Септември 2016 г. с моята Алфа. Странното е че е упоменат Българският ми регистрационен номер на колата.
                Помислих че е някаква измама и затворих телефона, после намерих от нета тел. номер на Бул Инс и се свързах с тях, но не е било измама а реален иск. Обясних им че колата никога не е напускала РБ, че точно м. Август и Септември 2016 г.колата беше със счупен съединител, от 1 до 7 Септември съм бил на море.
                Поискаха ми да им изпратя писмено обяснение от мое име, жена ми също изпрати обяснение и автомонтьора също им писа че колата е била със счупен съединител.
                Мислех че всичко е минало но днес пак от Бул Инс ми казаха че от Италия искали да им изпратят ксерокс копие на моята лична карта с подпис и на другите двама...така било според Италианското законодателство.

Дайте съвет как да процедирам, защото за мен това е някаква измама.

Питах ги тези от Бул Инс защо не проверят в митницата дали колата някога е напускала РБ, а госпожата ми каза че щяла да предаде на колегите да проверят.
                Чакай малко....що за глупост е това......ти имаш Г.О в Бул Инс....италианците имат претенции към тях...защо те притесняват теб.. ....тая застраховка нали е за това.....и съвсем друг е въпроса дали си бил там, или не...
                Това е пълен жмел....посъветвай се с адвокат...
                Интересно ми е защо от Бул Инс те притесняват.......това би трябвало да стане, ако си нанесъл щети, над тези, който покрива застраховката....!!!!
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Както писах преди никога Алфата не е напускала България...и тук в БГ също никога не е имало ПТП с нея.
                  Писах на тези от Бул Инс за малко по подробна информация. Да видя Какво ще ми изпратят.
                  Единственото което ми е интересно защо в Италианският иск е упоменат Българският ми регистрационен номер.
                  EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Както писах преди никога Алфата не е напускала България...и тук в БГ също никога не е имало ПТП с нея.
                    Писах на тези от Бул Инс за малко по подробна информация. Да видя Какво ще ми изпратят.
                    Единственото което ми е интересно защо в Италианският иск е упоменат Българският ми регистрационен номер.
                    Защото черпят инфо за колата на по късен етап....
                    Не се занимавай с тая глупост....или е измама....или де да знам.....както ти казах, се посъветвай с юрист, а не с интернет.....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ами хипотетично казано въпросният италиански продавач на колата ти с две цъквания в сайта на гаранционният фонд по номер на рама може веднага да разбере с какъв номер е регистрирана колата. Естествено, едва ли би се сетил без "българска подсказка", което след поста за австрийската глоба едва ли би ме учудило.

Comment

Може въобще да не е твоята кола, виж тук номерата в Украйна, само шрифтът е различен
                        https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0..._(%D0%95%D0%A1)
                        147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от lazy Покажи съобщение
                          Може въобще да не е твоята кола, виж тук номерата в Украйна, само шрифтът е различен
                          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0..._(%D0%95%D0%A1)
                          https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicl...se_plate_codes
                          ВН ВР ВТ СА СВ СС КН

Comment

Напиши им да изискат официална информация от агенция митници, дали автомобилът е напускал България и повече да не те занимават с глупости!Толкова ли няма някой с малко акъл в тази зк, който да провери първо това!!!Казваш им, че ако пак те притесняват, ще подадеш жалба в ОДМВР и финансовия надзор , че си жертва на застрахователна измама.Поне аз бих постъпил така.В случая не знам защо изобщо занимаваш жена ти и майстора!Ако бях аз, вече щях да съм подал жалбата с копие до зк!
                            Last edited by stu; d.m.y г., 23:09.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
                            X