If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е нали знаеш, то в нашата китна страница всяко правило си има изключение да не кажа, че постоянно, нооооо все пак си е хубаво да имаш поглед и познания по повече науки
или аз съм тъпа или незнам
ама някой да ми обясни кейсианския модел на икономиката, че вече го чета за 534234871273 път
Кейнсианския подход акцентира върху превишаването на съвкупното търсене над съвкупното предлагане. Цените също не могат да доведат автоматично до равновесие на AS и AD. Решението е в съкращаването на съвкупните разходи и на съвкупното търсене, за което може да допринесе най-вече фискалната политика на държавата чрез свиването на бюджетните разходи и увеличаването на данъците. Според кейнесианците инфлационния разрив се формира при условия на пълна заетост. Това превишаване не увеличава реалния БНП, който се е изравнил с потенциала, а само номиналния. Това е така, понеже прекомерното увеличаване на съвкупните разходи предизвиква покачване на цените и следователно – инфлация. Инфлационният разрив е именно разликата между номиналния и реалния БНП и да се постигне равенство между потенциалния, реалния и потенциалния БНП.
Обяснено е много хубаво и просто трябва да вникнеш в думите, не си тъпа, но съм забелязал, че в много учебници е обяснено доста неразбираемо!!!Тук според мен е елементарно и лесно
Comment