Известие

Collapse
No announcement yet.

Рок или Поп фолк

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
    Поздрав за всички настоящи и бъдещи издънки на знайните и незнайните чалгари из нашите "географски ширини"

http://www.youtube.com/watch?v=ZrPg7-_14Xc
    Малиииии това си е психично заболяване. Само не отвличай автобуса за горно камарци, че ша си ода на село на събор, че пеее малина там.
    Охххх добре, че стринка на времето тайно е пускала до детското ми креватче дискове на Шабан та съм станал човек.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
      И да плюеш и да не плюеш пак ще я има. Просто тя е изконно свързана с тези географски ширини, другото е в резултат на глобализацията.
      оооообичаааам тееееееее искам твойте ръцеееееее........................................ ..
      ще я има да, докато съществуват такива анално податливци с ниЗки потребности няма да се отървем от нея, удари една шльокавица, щракни с пръстетата и се качи с миризливите опинци на масата!

Comment

оооообичаааам тееееееее искам твойте ръцеееееее........................................ ..
        искам те ,но нямам прааво да докосвам твоЙто тяялооохи-хи-хи
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
          искам те ,но нямам прааво да докосвам твоЙто тяялооохи-хи-хи
          Що не вземете да се "Вземете" - ще си бъдете "лика-прилика"
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Що не вземете да се "Вземете" - ще си бъдете "лика-прилика"
            Колегите се движат на ръба между ирония и потайна фенщина (малко ги е срам, ама...) Та, бъзикат се. Хайде, поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=QUTedNOlGFk
            Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
              ще я има да, докато съществуват такива анално податливци с ниЗки потребности няма да се отървем от нея, удари една шльокавица, щракни с пръстетата и се качи с миризливите опинци на масата!
              Колегите се движат на ръба между ирония и потайна фенщина (малко ги е срам, ама...) Та, бъзикат се. Хайде, поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=QUTedNOlGFk

За да не си губя времето ще си откопирам мое мнение от предишна подобна тема.
              Много злоба има в теб бе човече недей така.

Хубаво написано, усещам силна ирония, но и искрена носталгия. Чалгата (Кафанската или още кръчмарската музика) никога няма да си отиде, защото това означава същото, все едно да се твърди, че шопската салатка или ракийката ще си отидат, а това са неща определящи национална идентичност. Да, това не е кирилицата, това не са поезиите на И. Вазов или делата на Хр. Ботев, но това са онези дребни неща, които колкото и да не се харесват на някои хора определят нас като Българи обитаващи Балканския полуостров. Незная защо, някои хора определят чалгата като нещо вулгарно, лошо, просташко, а нима групи като хиподил, или черно фередже не пеят далеч по вулгарни текстове. Трябва ли да споменавам и хип хоп групите пеещи за клатещи задници и кадилаци или пък култуви денс парчета пеещи за обарващи се кукли барби. Но какво да се прави ние българите сме царе на подигравките и на отричането и то уви все на наши, български неща. Дали някой шотландец се срамува да ходи със своята пола някъде? Не мисля. Пък нека другите му се подиграват. Темата не е толкова сериозна, но никога няма да свалям шапка на снобарията.
              П.С. Някой замислял ли се е защо комунистическия режим у нас беше забранил тази музика. Интернационалисти са другарите, мразят ярките изрази на национално самосъзнание.
              Да живее чалгата и да ни радва още дълги години.
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:28.
              К.М.

Comment

Добре,но ако осигуриш цигански оркестър за сватбата
                п.п.
                DanewRomeo
                Kultur Shock-Mastika
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Skaaaaaaaaaaaaa! Плюс малко хардкор, пънк, реге, индъстриъл
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

За да не си губя времето ще си откопирам мое мнение от предишна подобна тема.
                    Много злоба има в теб бе човече недей така.

Хубаво написано, усещам силна ирония, но и искрена носталгия. Чалгата (Кафанската или още кръчмарската музика) никога няма да си отиде, защото това означава същото, все едно да се твърди, че шопската салатка или ракийката ще си отидат, а това са неща определящи национална идентичност. Да, това не е кирилицата, това не са поезиите на И. Вазов или делата на Хр. Ботев, но това са онези дребни неща, които колкото и да не се харесват на някои хора определят нас като Българи обитаващи Балканския полуостров. Незная защо, някои хора определят чалгата като нещо вулгарно, лошо, просташко, а нима групи като хиподил, или черно фередже не пеят далеч по вулгарни текстове. Трябва ли да споменавам и хип хоп групите пеещи за клатещи задници и кадилаци или пък култуви денс парчета пеещи за обарващи се кукли барби. Но какво да се прави ние българите сме царе на подигравките и на отричането и то уви все на наши, български неща. Дали някой шотландец се срамува да ходи със своята пола някъде? Не мисля. Пък нека другите му се подиграват. Темата не е толкова сериозна, но никога няма да свалям шапка на снобарията.
                    П.С. Някой замислял ли се е защо комунистическия режим у нас беше забранил тази музика. Интернационалисти са другарите, мразят ярките изрази на национално самосъзнание.
                    Да живее чалгата и да ни радва още дълги години.
                    Може да се поспори, даже да се предложат доста удачни аргументи "против", но щом си казал... Всеки случай не бих желал децата ми, нито близки и познати хора да се асоциират с... това нещо. Обаче не съм съгласен, че хип хоп стилът може да бъде приравнен с нещото. Само лаик може да изтърси това. Музиката на черните има много душевност и силни послания. Който се заблуждава, че това, което се излъчва по комерсиалните музикални канали я изчерпва, се лъже дълбоко. Ама много.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Не мога да разбера ,защо колегите рокаджии са толкова негативно настроени и против чалгата и докато я чуят стават и си заминават ,след като съм 98% сигурен ,че няма нито един чалга фен които да се противи по този начин на рока ,метала и т.н. Нима аз един фен на чалгата не харесвам Металика ,Линкин парк ,Лимп бизкит ,Корн ,Слипнот или Рамщайн ,50цента ,Еминем ,ДрДре ,Бейонсе и много други.

ИСКАМ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ КАКВО ТОЛКОВА ЛОШО НАМИРАТЕ В ЧАЛГАТА ?

Поздрав за чалга феновете http://www.vbox7.com/play:6f16b571
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Е, нали знаеш, че никой не слуша чалга.... официално.... доато не се накрЪка
                        sigpic

Comment

Може да се поспори, даже да се предложат доста удачни аргументи "против", но щом си казал... Всеки случай не бих желал децата ми, нито близки и познати хора да се асоциират с... това нещо. Обаче не съм съгласен, че хип хоп стилът може да бъде приравнен с нещото. Само лаик може да изтърси това. Музиката на черните има много душевност и силни послания. Който се заблуждава, че това, което се излъчва по комерсиалните музикални канали я изчерпва, се лъже дълбоко. Ама много.
                          Аз не съм лаик, но ще ти кажа, че стилове като хип хоп и поп фолк са близнаци. И двата стила са свързани с "ъндърграунда" (тъпа дума даже не съществува). Комерсиализират се обаче, и хоп, ето ти лигавите поп фолк и лигавите хип хоп парчета.
                          Хип хоп парче с текст "разклати си задника" не е с по силна душевност от "напипайй гоооооо фани ме за у .........". Или пък американското "шибани ченгета" с нашенското "и ловец съм и рибар съм на закона мамата е..... съм" Разликата е, че едното идва от "голямата земя" и глобализира, а другото е мъничко и не може да глобализра.
                          К.М.

Comment

@ mochko1
                            Рокаджиите, рапърите, пънкарите и общо казано хората с различни от чалга музикални вероизповедания се дразнят,защото поп-фолка се излива отвсякъде-радио,телевизия,кварталната бакалия,профучаващия Мерцедес. Дори да не искаш в главата ти се забиват някакви елементарни и често лишени от смисъл стихчета. Доста дразнещо е и като я нарече някой българска музика,като прост разбор показва,че този буламач е гръцко-сръбско-турско-арабски.
                            Относно търпимоста към други музикални стилове-пусни Аморфис, Дет, Металика и ще видиш терена разчистен от леопардови шарки :P
                            Обича да се вози на Алфа

Comment

Аз не съм лаик, но ще ти кажа, че стилове като хип хоп и поп фолк са близнаци. И двата стила са свързани с "ъндърграунда" (тъпа дума даже не съществува). Комерсиализират се обаче, и хоп, ето ти лигавите поп фолк и лигавите хип хоп парчета.
                              Хип хоп парче с текст "разклати си задника" не е с по силна душевност от "напипайй гоооооо фани ме за у .........". Или пък американското "шибани ченгета" с нашенското "и ловец съм и рибар съм на закона мамата е..... съм" Разликата е, че едното идва от "голямата земя" и глобализира, а другото е мъничко и не може да глобализра.
                              По отношение на тестовете нещата са сходни, но начина по който се поднасят е различен и това може би отблъсква. В единия случай това става небрежно като нещо естествено, а при нас с такава интонация се изразява, толкова прочуствено, че направо да се разплачеш от умиление.
                              Това е мое неагажиращо мнение.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Жица естествено......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X