Суркам си се днеска към СТЗГ от към Нова Загора.......тъкмо се стъмва......действието се развива на влизане в СТЗГ от към Бургас, там където има завод вляво, две платна и Метро в края вляво - одили се на море, минавали сте оттам......10на км преди това в с. Послон, където куките са абониране за едно местенце, карах 5-10 км зад една баварка 320, не беше първа младост, горе долу набор на мойта.......БМТтата ме кефат горе долу, но така и не се научих да ги различавам......среден трафик и в двете посоки.....на излизане от селото пътя леко се уширява, и понеже пред него имаше място за 3-4-5 коли, си казах че нещо не е на кеф да изпреварва, и с умерено темпо го минавам.....но хайванина точно тогава взе да ускорява и да се пъне.....аз бях лежерен, дъвчех някаква мура с лешник и не ми беше до фиести.....духна напред баварчето, мина тира пред нас, минах го и аз след 1-2 коли отсреща.....оня пак дреме пред мене......посуках се леко наляво да види че съм мераклия да минавам, пък и да го подканя ако ще тръгва да се маха че кола и тир отпред си е по кофти да изпреварваш, отколкото само едното.......оня си дреме......тръгвам аз, в същия момент тръгва и той.....видя че съм Алфа ли, реши да се пъчи ли не го знам, но след като той мина първи, аз пуснах малко дистанция между него и следващия тир, и когато се отвори прозорец, аз вече се бях наел, и той все пак остана след мен.....след минута трябваше да скачам на спирачките, щото мърсола ме атакува и влезе на педя пред мен, и на още толкова зад тира пред мен.....понамести се видях на седалката, явно го засърбя, щото зверска майна му теглих.....20-30 годишно кюрпе СТ номер.....като влязохме в двете платна радара ми мълчеше, а това е индикация че куките може би не са там, и смело юрнах колицата по нанадолнището.....някъде към 110.....изпреварвам бус....мърсола беше някъде зад мен преди това.....на теория има място за тройно изпреварване, но само ако най - десния съдейства......с периферията си видях напиращите фарове в лявото огледало, има нещо като малко уширение пътя, и той се опитва да го ползва.....кривнах леко вдясно, колкото по памет мислех че ми беше дистанцията от буса, и чух леко пукване като тоя мина покрай мен.....лявото огледало обърнато, стъклото пукнато.......откачих....минах на 100 октана щото газта няма нужната динамика, и погнах тая гад.....беше намалил на второто място където евентуално можеше да има куки, макар че ако от 130 на 110 е намялане.......стигнах го и минах пред него......все още не знаех как да процедирам, стигаше ми че два пъти го натиках в прахоляка докато се опитваше да ме мине отдясно.....караме си културно със около 130, и наближаваме сублимния момент....точно след Метро има изкачване последващо от лек ляв завой....преди него отляво има пресечка от кв. Зора - оттам се влиза в нашия път за СТЗГ.....пътя преди това става 3 платна, или поне маркировката е толкова омесена, че не става ясно, но място има бол.....аз съм най - вдясно, гада кара зад мен - пред нас 2 тира в средата си стоят, където по принцип се кара....аз си продължих в същата лента, а баварчето реши да щурмува хълма отляво.....спомних си песента от Т.Колев - "Там на байра, ще става панаира"......моментално дадох газ, макар че и двамата преди това се бяхме смъкнали с 80-90, видях че на оная пресечка дремеше автобус и чакаше да влезе в нашия път, а те обикновенно влизат в която си лента искат.....мърсола явно не очакваше да мина по същото време тировете отдясно, и понеже видя че автобуса се настани в неговото най - ляво платно прецени че може да мине тировете и да влезе преди автобуса вдясно, и да го изпревари оттам......да де, ама там вече бях аз, след като изпреверих тировете отдясно, веднага се монтирах пред нях, заемайки средното платно - баварчето ми идва отстрани - пред него автобус, отстрани аз, вляво насрещно движение......чуха се кучки, плах трясък, автобуса не знам дали веднага разбра какво е станало, щото спря чак след 100 метра, а аз със задоволство видях че баварчето е ослепяло с едното око, и бронята му се влачи пред него докато отбиваше вдясно.......
Еми за сетен път се убеждавам че голфаджиите са къде къде по желани, отколкото тия с БМВта.....ся някой мое да каже че не са убави тия работи, но все пак аз го описвам по приятно отколкото ми беше, пък и аз рядко се изпускам на пътя......
Еми за сетен път се убеждавам че голфаджиите са къде къде по желани, отколкото тия с БМВта.....ся някой мое да каже че не са убави тия работи, но все пак аз го описвам по приятно отколкото ми беше, пък и аз рядко се изпускам на пътя......
Comment