Известие

Collapse
No announcement yet.

На каква гад налетях днеска....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На каква гад налетях днеска....

Суркам си се днеска към СТЗГ от към Нова Загора.......тъкмо се стъмва......действието се развива на влизане в СТЗГ от към Бургас, там където има завод вляво, две платна и Метро в края вляво - одили се на море, минавали сте оттам......10на км преди това в с. Послон, където куките са абониране за едно местенце, карах 5-10 км зад една баварка 320, не беше първа младост, горе долу набор на мойта.......БМТтата ме кефат горе долу, но така и не се научих да ги различавам......среден трафик и в двете посоки.....на излизане от селото пътя леко се уширява, и понеже пред него имаше място за 3-4-5 коли, си казах че нещо не е на кеф да изпреварва, и с умерено темпо го минавам.....но хайванина точно тогава взе да ускорява и да се пъне.....аз бях лежерен, дъвчех някаква мура с лешник и не ми беше до фиести.....духна напред баварчето, мина тира пред нас, минах го и аз след 1-2 коли отсреща.....оня пак дреме пред мене......посуках се леко наляво да види че съм мераклия да минавам, пък и да го подканя ако ще тръгва да се маха че кола и тир отпред си е по кофти да изпреварваш, отколкото само едното.......оня си дреме......тръгвам аз, в същия момент тръгва и той.....видя че съм Алфа ли, реши да се пъчи ли не го знам, но след като той мина първи, аз пуснах малко дистанция между него и следващия тир, и когато се отвори прозорец, аз вече се бях наел, и той все пак остана след мен.....след минута трябваше да скачам на спирачките, щото мърсола ме атакува и влезе на педя пред мен, и на още толкова зад тира пред мен.....понамести се видях на седалката, явно го засърбя, щото зверска майна му теглих.....20-30 годишно кюрпе СТ номер.....като влязохме в двете платна радара ми мълчеше, а това е индикация че куките може би не са там, и смело юрнах колицата по нанадолнището.....някъде към 110.....изпреварвам бус....мърсола беше някъде зад мен преди това.....на теория има място за тройно изпреварване, но само ако най - десния съдейства......с периферията си видях напиращите фарове в лявото огледало, има нещо като малко уширение пътя, и той се опитва да го ползва.....кривнах леко вдясно, колкото по памет мислех че ми беше дистанцията от буса, и чух леко пукване като тоя мина покрай мен.....лявото огледало обърнато, стъклото пукнато.......откачих....минах на 100 октана щото газта няма нужната динамика, и погнах тая гад.....беше намалил на второто място където евентуално можеше да има куки, макар че ако от 130 на 110 е намялане.......стигнах го и минах пред него......все още не знаех как да процедирам, стигаше ми че два пъти го натиках в прахоляка докато се опитваше да ме мине отдясно.....караме си културно със около 130, и наближаваме сублимния момент....точно след Метро има изкачване последващо от лек ляв завой....преди него отляво има пресечка от кв. Зора - оттам се влиза в нашия път за СТЗГ.....пътя преди това става 3 платна, или поне маркировката е толкова омесена, че не става ясно, но място има бол.....аз съм най - вдясно, гада кара зад мен - пред нас 2 тира в средата си стоят, където по принцип се кара....аз си продължих в същата лента, а баварчето реши да щурмува хълма отляво.....спомних си песента от Т.Колев - "Там на байра, ще става панаира"......моментално дадох газ, макар че и двамата преди това се бяхме смъкнали с 80-90, видях че на оная пресечка дремеше автобус и чакаше да влезе в нашия път, а те обикновенно влизат в която си лента искат.....мърсола явно не очакваше да мина по същото време тировете отдясно, и понеже видя че автобуса се настани в неговото най - ляво платно прецени че може да мине тировете и да влезе преди автобуса вдясно, и да го изпревари оттам......да де, ама там вече бях аз, след като изпреверих тировете отдясно, веднага се монтирах пред нях, заемайки средното платно - баварчето ми идва отстрани - пред него автобус, отстрани аз, вляво насрещно движение......чуха се кучки, плах трясък, автобуса не знам дали веднага разбра какво е станало, щото спря чак след 100 метра, а аз със задоволство видях че баварчето е ослепяло с едното око, и бронята му се влачи пред него докато отбиваше вдясно.......
    Еми за сетен път се убеждавам че голфаджиите са къде къде по желани, отколкото тия с БМВта.....ся някой мое да каже че не са убави тия работи, но все пак аз го описвам по приятно отколкото ми беше, пък и аз рядко се изпускам на пътя......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Бате, малко му е било! Тука вече не опира до голфаджийство или БМВджийство, това са гадове които си мислят, че са всесилни на пътя и за тях каквото и да стане все ще им е малко, поне си отмъстил за огледалцето

Comment

А не можеше ли просто да запишеш номера и да го рапортуваш в КАТ?
      Така сте създали сума предпоставки да се пребиете не само вие. Крайно необмислена постъпка, според мен. Вярно е, че афектът в такива случаи е много силен, но човек трябва да умее да се сдъжа.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Така сте създали сума предпоставки да се пребиете не само вие. Крайно необмислена постъпка, според мен. Вярно е, че афектът в такива случаи е много силен, но човек трябва да умее да се сдъжа.
        Е добре де КАТ кво.... ше му направат проверка и ше установят че верно ги е праил тея шмекерии - как? С хилядите камери по пътя дет ги нема ... понякога и аз съм си мислел така да направя при подобн ситуации но се разубеждавам че е безмислено.
        147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
        Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
        156 2.4 JTD - ex

Comment

Аз така правя
          Така украсявам ситуацията, че тоя го изкарвам национален престъпник - размахва шишета, криволичи, засича колите, рисковано изпреварване и т.н .

В случая става въпрос за младо, безотговорно и некадърно копеле, което трябва да е щастливо, че си е потрошило само колата
          sigpic

Comment

'' младо и безотговорно копеле '' ти ме уби
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Ей не се найграхте.....и какво стана в крайна сметка, че огледалото ти е за смяна!
              Тоя с баварката, ако не се е найграл с тебе, с някой друг щеше да бъде......ако би мирно седял, не би чудо видял!
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                да де, ама там вече бях аз, след като изпреверих тировете отдясно
                Браво! Герой! Обясни ми моля с какво си бил по-различен от тоя "мърсол" от тая "гад" Хора престанете с тоя род простотии, вече.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Еми за сетен път се убеждавам че голфаджиите са къде къде по желани, отколкото тия с БМВта.....

Историята ми хареса. Тариката си го е заслужил. Трябвало е да спре, след като ти е закачил огледалото. И мен много ме дразнат такива, които като тръгнеш да изпреварваш увеличават неволно скоростта. Пълни комплексари, какво доказват...........
                  sigpic
                  SCUDERIA ITALIA
                  BMW 5-er
                  BMW 7-er
                  Fiat GP

Comment

Е знаех че мненията ВИ ще са противоречиви, мислих после дали трябваше да реагирам така или не(не че не съм спал от мислене), и пак имам противоречиви мнения.....тука зад писито е лесно да се съди човек, но секи от вас има лимит над който нервите му мое да изпушат, казах ви че го описвам по софт отколкото беше всъщност, свикнал съм да не съжалявам за това което ми се случва, огледалото си го смених за час, но предполагам че когато оня види алфа и ще се сеща за това което му се е случило.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Е знаех че мненията ВИ ще са противоречиви, мислих после дали трябваше да реагирам така или не(не че не съм спал от мислене), и пак имам противоречиви мнения.....тука зад писито е лесно да се съди човек, но секи от вас има лимит над който нервите му мое да изпушат, казах ви че го описвам по софт отколкото беше всъщност, свикнал съм да не съжалявам за това което ми се случва, огледалото си го смених за час, но предполагам че когато оня види алфа и ще се сеща за това което му се е случило.....
                      Аз бих направил същото, както и повечето. Тък има едно НО- ако си забелязал повечето "не" нарушават законите. Никой не превишава ограниченията за скорост, но като им погледнеш старите мнения се хвалят, колко са вдигнали, кой са скъсали с новия чип........ Абе всички са примерни.
                      sigpic
                      SCUDERIA ITALIA
                      BMW 5-er
                      BMW 7-er
                      Fiat GP

Comment

@ферарист

Всеки знае добре колко е трудно да се овладееш в подобна ситуация. Аз смея да твърдя, че вече съм надживял този си период...макар и след немалко години зад волана

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                        Аз бих направил същото, както и повечето. Тък има едно НО- ако си забелязал повечето "не" нарушават законите. Никой не превишава ограниченията за скорост, но като им погледнеш старите мнения се хвалят, колко са вдигнали, кой са скъсали с новия чип........ Абе всички са примерни.
                        Тебе ти е лесно с тоя голф - нито чип те лови, нито можеш да превишиш скоростта
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                          И мен много ме дразнат такива, които като тръгнеш да изпреварваш увеличават неволно скоростта. Пълни комплексари, какво доказват...........
                          Доказват , че и така могат да бъдат изпреварени
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

@ферарист

Всеки знае добре колко е трудно да се овладееш в подобна ситуация. Аз смея да твърдя, че вече съм надживял този си период...макар и след немалко години зад волана
                            Абе и аз така съм си мислел, това при положение че въртя към 50-60к на година вече почти 3 петилетки, и това счупено огледало досега е може би най - сериозния ми пряк досег с друга кола(докато съм бил аз зад волана), като общо са мисля че 2 или 3, другите дори са се разминавали без никакви белези, отделен е въпроса че като съм седял на пасажерското място сме огъвали ламарини до посиняване........

Comment

Определено си е труднорешима дилема тази ситуация, но щом си тръгнал отдясно да минаваш, значи си загубил контрол. Отстрани е много лесно да се говори, признавам, но аз за моите 3 петилетки зад волана съм се убедил, че безопасността трябва да си остане приоритет, дори и в такива моменти.
                              _______
                              146 JTD - ex

Comment

Working...
                              X