Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчни или Автоматични скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръчни или Автоматични скорости

Интересно ми е да чуя и вашто мнение.Аз лично предпочитам ръчните скорости.Карал съм и автоматик и не го харесвам особено.Предпочитам да си сменям сам скоростите,отколкото някой друг.Спореди мене ръчните са по-добре.Мисля че при автоматичната скоростна кутия се губи част от удоволствието да шофираш.
    113
    Ръчна скоростна кутия
    59.29%
    67
    Автоматична скоростна кутия
    28.32%
    32
    Няма значение
    12.39%
    14
    Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 20:00. Основание: .

Селеспийд е отговора !!!!!!!!!!!!
    sigpicAlfa Romeo 156 2.0 TS Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
      Интересно ми е да чуя и вашто мнение.Аз лично предпочитам ръчните скорости.Карал съм и автоматик и не го харесвам особено.Предпочитам да си сменям сам скоростите,отколкото някой друг.Спореди мене ръчните са по-добре.
      Зависи за какво ти трябва...

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Нали се сещате , че тук може да стане малко като "бензин или дизел " спора

Comment

Първоначално публикувано от wallbanger Покажи съобщение
          Нали се сещате , че тук може да стане малко като "бензин или дизел " спора
          Аз не искам да създавам спорове просто ми е интересно и чуждото мнение.И ще помоля всеки който му се спори да не го прави тук.Съжалявам,че забравих да сложа като отговор и Полуавтоматична.

Comment

Съжалявам , колега , досега просто ти спамех темата ,май Както ти е отговорил pacho_kardana : зависи за какво ти трябва ... Тук моето лично мнение е , че ск.кутии от типа на Селеспийда , съчетават предимствата и на ръчната ( да си я цедиш примерно ) и на автомата (особено за градски условия ) . Не съм гласувал , но ще ти кажа че от 13-14 000 км , които съм навъртял на моята колица , не повече от 3-4 км (не хил) са били на Сити режим .

Comment

Предпочитам ръчни, но ако имаше отговор "полуавтомат с пера" щях да гласувам за него
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ръчната кутия е отживелица, никога повече няма да си купя кола с ръчка.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

За задръстванията в града - автоматик.
                  За каране за кеф, когато няма трафик - ръчни. Може и такива с пера на волана или пък най-хубаво - секвенционални.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Автоматика е истината.
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Слава богу, 159-ката се предлага с традиционна автоматична скоростна кутия и именно такава ще си закупя. Откачи ми се ръчичката от ръгане на скорости в София, просто вече тук не е за традиционна кола. Дори се замислям да мина на вариант Панда, да му се не види, няма къде да паркирам като хората, изпоодраха ми броните, та пак трябва да ги пребоядисвам, аман вече!
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колега мен ми издраха и покрива ( тъпи завистливи ко*елета), за броните да не говорим....Нормално е в град като София все ще се намери някое "доброжелателче" или "фитипалди" да те задере или да направи нарочно някоя мизерия!

Но наистина за Софийския трафик истината е в автоматика....
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз съм от твърдите противници на автоматика. За мен шофирането е удоволствие, а автоматикът убива удоволствието. Не ми е приятно чувството, че някой кара колата вместо мен.
                          А неудобството в градски условия се компенсира от подлакътника.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Докато са ми в изправност дясната ръка и левия крак, е ясно какво бих предпочела.

Comment

Съвременните автоматици, не отстъпват по нищо на ръчките. Мерси накарал съм се на ръчки. Да не говорим как си измъчваме и женичките, дето не само са принудени да карат по нашите псевдо пътища, пълни с малоумни рацери, та трябва и скорости да сменят.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                              X