Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчни или Автоматични скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

селеспийд е истината иначе и ръчка е добре.... чист автоматик само в някоя мноооооооо мазна кола за над 100 бона
    Alfa Romeo 147 "Selespeed"
    sigpic

Comment

Абе и мен ми е кеф да ръчкам там скоростите, но като падна в задръстване 30мин целия кеф умира. За това като цяло бих предпочел автоматика, а даже не съм и карал такава кола

Comment

За София наистина автоматика е добро решение особено ако трябва да прекосиш целия град в пиковите часове. Но на мен ми харесва повече ръчната ск. кутия
        Alfa 156 1,6 TS ex
        Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
        Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

И едното и другото си имат предимства, но аз съм тип дривер дето не харесва автоматика......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ръчни, разбира се
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Aми зависи, на мен ми е кеф да сменям скоростите, когато ускорявам, а също така и когато спирам. Когато е слабо движението, на практика не ползвам спирачките, освен в последните 10-15 метра, където трябва да спра на място.

А иначе, вчера ходих след Бистрица към Железница - ами кеф си е, като видиш завоя да бутнеш един зъб надолу и да влезеш в него, след това на излизането, газ и качваш следващата предавка...

Кефът е пълен, особено като няма движение. Автоматика за мен не може да ми даде такова усещане при каране.

Това са за мен предимствата на ръчните скорости.
              Колега, дай да ти покажа как се минава тоя път със Селеспийд и да видиш, как на влизане в завоя настъпваш педала на газта рязко и до долу.... Повярвай ми - това с ръчните скорости не можеш да го направиш....
              Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
              Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
              Alfa Romeo 90 2.0 '87
              sigpic

Comment

автомат естествено
                а резултатите до момента са голям смях

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  автомат естествено
                  а резултатите до момента са голям смях
                  Защо да са смях? На мен ми харесват ръчните скоростни кутии (не полу-автоматични или автоматични), не ми пречи в задръстванията да включвам на първа. Аз обичам да карам във всеки аспект. Това сигурно защото съм малък. Като минат годинките ще ми дойде друг акъл, но за момента не искам кола с автоматични скорости (карал съм и автоматик и не ми е готино, губи ми се тръпката от шофирането, а аз обичам да карам). А и да не пропусна да кажа, че минавам доста километри всекидневно и то в София, но... Ръчните скорости са си тръпка
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                    Защо да са смях? На мен ми харесват ръчните скоростни кутии (не полу-автоматични или автоматични), не ми пречи в задръстванията да включвам на първа. Аз обичам да карам във всеки аспект. Това сигурно защото съм малък. Като минат годинките ще ми дойде друг акъл, но за момента не искам кола с автоматични скорости (карал съм и автоматик и не ми е готино, губи ми се тръпката от шофирането, а аз обичам да карам). А и да не пропусна да кажа, че минавам доста километри всекидневно и то в София, но... Ръчните скорости са си тръпка
                    въпреки че си малък ако покараш малко повече автоматик няма да искаш да чуеш да ръчка .
                    какъв автоматик си карал и колко ?

Comment

1 седмица мерцедес 200Д мисля че беше.
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                      BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
                        Колега, дай да ти покажа как се минава тоя път със Селеспийд и да видиш, как на влизане в завоя настъпваш педала на газта рязко и до долу.... Повярвай ми - това с ръчните скорости не можеш да го направиш....
                        Зависи, най-вече от шофьора.
                        Не съм карал Selespeed, не знам колко бързо превключва предавките.
                        Новите там DSG кутии например съм сигурен, че са по-добри и по-бързи дори и от майстор шофьор с ръчни скорости.

Нямам нищо против автоматиците, но все още не са ми писнали ръчните скорости, дори и в задръстванията не ми пречат.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Aбе и аз преди няколко години щях да кажа ръчни , ама сега с тия задръствания в София и особенно след като на всички алфи който съм имал досега съединителя им не е от най-меките, направо си е за автоматична.
                          НО има едно НО - за да си взема с автоматична трябва колата или да е дизелова или да е бензин, ама с повечко мощност и въртящ момент .
                          Но определено като покараш малко в София съвременен автоматик виждаш колко е удобно.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Карал съм автоматик форд Ф350, форд екскържън, шевролет тахо,шевролет силверадо, бокс трак, и още няколко и мнението ми е че автоматика е добър за колеми товарни коли или за град с огромни задръствания, но не е тръпка и като караш дълго автоматик ти липсва ръчна.
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Зависи, най-вече от шофьора.
                              Не съм карал Selespeed, не знам колко бързо превключва предавките.
                              Новите там DSG кутии например съм сигурен, че са по-добри и по-бързи дори и от майстор шофьор с ръчни скорости.

Нямам нищо против автоматиците, но все още не са ми писнали ръчните скорости, дори и в задръстванията не ми пречат.
                              Да но все пак с ръчните скорости запазваш спортия дух!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

100% ръчка,автоматика е за пенсионерите и мързелите
                                sigpic
                                ex 147 JTD by Turbon
                                Giulietta multiair - the new passion

Comment

Working...
                                X