Известие

Collapse
No announcement yet.

Ученик - жив дявол, дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ученик - жив дявол, дискусия

Колеги, от известно време работя в училищата и наблюдавам поведението на нашите "мили" ученици.Направо съм изумен от държанието им.Гледам и даскалите не им пука, просто изтървана работа.Отварям вратата повреме на час, даскал няма, а дори и да има, учениците си правят каквото си искат, кой играе на карти, други теглят тигели постоянно до тоялетната, трети се разхождат из стаят, други говорят по телефона и т.н. Какви хора ще станат от тия ученици, честно идея си нямам.Това в училищата в които има ученици, щото има и такива дето изобщо не стъпват в училище.То и ние сме били ученици ама това е нещо съвсем различно.

Та майки и татковци, помислете си колко добре познавате децата си.Настоявайте им, щото колкото и мили и добрички да ви изглеждат в къщи, в тяхната среда са съвсем различни.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Колеги, от известно време работя в училищата и наблюдавам поведението на нашите "мили" ученици.Направо съм изумен от държанието им.Гледам и даскалите не им пука, просто изтървана работа.Отварям вратата повреме на час, даскал няма, а дори и да има, учениците си правят каквото си искат, кой играе на карти, други теглят тигели постоянно до тоялетната, трети се разхождат из стаят, други говорят по телефона и т.н. Какви хора ще станат от тия ученици, честно идея си нямам.Това в училищата в които има ученици, щото има и такива дето изобщо не стъпват в училище.То и ние сме били ученици ама това е нещо съвсем различно.

Та майки и татковци, помислете си колко добре познавате децата си.Настоявайте им, щото колкото и мили и добрички да ви изглеждат в къщи, в тяхната среда са съвсем различни.

Comment

Отдавна е този проблем и решение няма, засега. Родител, който в момента разчита само на училището за възпитание и ограмотяване на детето си, е меко казано безотговорен!
      Темата е тежка и причините ще бъдат многократно бъркани със следствията! Както и обратното!
      Факт е, че проблема е по-голям отколкото обществото си дава сметка, засега!
      ...
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Абе ужас са просто.
        Днес случайно присъствах на започването на часа, та учителката каза в началото, "ще пишете или някой ще отиде да копира урока на принтер", и си събраха стотинки, копираха си урока и после по позната система, всеки прави квот си иска.Без коментар просто ...
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Абе ужас са просто.
          Днес случайно присъствах на започването на часа, та учителката каза в началото, "ще пишете или някой ще отиде да копира урока на принтер", и си събраха стотинки, копираха си урока и после по позната система, всеки прави квот си иска.Без коментар просто ...
          Колега и аз до скоро бях ученик и мога да ти кажа , че и учениците и учителите са виновни . Забелязъл съм също и че всяко следващо поколение става по-зле !Като направя едно сравнение примерно със сегашните 8 клас и ние , когато бяхме 8 клас със същите учители , има голяма разлика и то в отрицателна насока за младото поколение Преди трябваше да имаш хубави оценки , за да те приемат , а сега можеш и с тройки ??? Та дори имаше циганчета , които не могат да си напишат името правилно , къде отиваме
          Има учители , които знаят как да преподават и да държат вниманието на ученика ! Но за съжаление вече са доста малко ... Все пак за да те уважават , трябва и ти да уважаваш . Не е ли така ? При такива учители винаги сме се държали както подобава .
          Ще дам един прост пример . Първата ни учителка по математика в гимназията знаеше как да преподава . При нея решавахме доста задачи , като винаги ги е обяснявала и с прости примери , ако някой не разбере . В часовете и беше тишина и всички разбираха математиката ... След това ни натресоха една , която не може да казва р,л,щ , че и фъфли на всичкото отгоре . Честно първия час при нея имах главоболие ! При нея ако решим една задача ще е чудо . Та дори тя понякога не знаеше как се решават задачите
          Редовна практика беше уроците да се дават на ученици и те да ги преподават , защото учителите ги мързеше ! Има някои , които директно казват да се научи от учебника и да минат без преподаване . Е как може такъв преподавател да ти задържи вниманието
          Простимо ли е например учителка да ходи пияна на работа . И то не се е случвало само един или два пъти .... Това е реалността .
          Вярно и учениците са си виновни , но не само те !

Лек ден
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Ами...те учителите не са толкова мотивирани да преподават, няма какво да им се сърдим. Децата и те не са мотивирани да учат, като гледат една умна даскалица, която изкарва толкова малко парички. Срамота направо. А днешната младеж - това е тема до болка разисквана. Според баба аз съм извратен представител на днешната младеж, според мен днешните тийнеиджъри са извратени представители за днешната младеж. Няма как, на там отиват нещата. Всеки е нормален сам за себе си. Ние можем да сме отговорни само и единствено за собствените си постъпки, не и за тези на другите - което значи, че каквото и да си говорим тук нищо няма да се промени....
            sigpic
            Имам си количка,Жълта и добричка!
            Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
            - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
              Ами...те учителите не са толкова мотивирани да преподават, няма какво да им се сърдим. Децата и те не са мотивирани да учат, като гледат една умна даскалица, която изкарва толкова малко парички. Срамота направо. А днешната младеж - това е тема до болка разисквана. Според баба аз съм извратен представител на днешната младеж, според мен днешните тийнеиджъри са извратени представители за днешната младеж. Няма как, на там отиват нещата. Всеки е нормален сам за себе си. Ние можем да сме отговорни само и единствено за собствените си постъпки, не и за тези на другите - което значи, че каквото и да си говорим тук нищо няма да се промени....
              Напълно съм съгласен! Добре казано!
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Ама ние можем да се съгласим с почти всичко, или само да си говорим, все тая.В това е проблема, всички разбират за какво става дума, ама никой нищо не прави.
                Пуснах темата с мисълта че, когато някой родител реши да запише детето си на училище, нека го направи в някое реномирано, където учителите ще изискват и настояват от децата.Така детето ще свикне от малко да учи, с тенденция това да продължи и занапред.Щото изтърве ли се още отначало, после управия няма.Децата учат толкова, колкото им настояват учителите.

Comment

Ама ние можем да се съгласим с почти всичко, или само да си говорим, все тая.В това е проблема, всички разбират за какво става дума, ама никой нищо не прави.
                  Пуснах темата с мисълта че, когато някой родител реши да запише детето си на училище, нека го направи в някое реномирано, където учителите ще изискват и настояват от децата.Така детето ще свикне от малко да учи, с тенденция това да продължи и занапред.Щото изтърве ли се още отначало, после управия няма.Децата учат толкова, колкото им настояват учителите.
                  Колега, така разбрах темата аз. Иначе мисля, че всичко започва от семейството. Преди да тръгне едно дете на училище, има цели 7 дълги години през които е важно да бъде показано на едно дете как трябва да се държи. Проблема не е само в това, че децата не учат, а в цялостното им държание в училище и извън него. Децата, както знаем, са модел-подръжател на татко и мама. Ценностите се променят ежедневно, а с това и хората. Няма смисъл да навлизам в суха и излишно обширна материя като "взаимоотношенията между поколенията", май става ясно какво имам в предвид.
                  Нека родителите, възпитават децата си, нека ги записват в подходящи учебни заведения, нека се грижат за тях, нека са отговорни за тяхното поведение - това призовавам аз, в качеството си на бъдещ родител (когато и да е това...)

ПП-Ето например моята баба ми каза наскоро, да взема да се изнеса при нея, защото видиш ли, вече съм на 20 години и явно нямало кой да ме вземе, след като съм се разделила с приятеля си, тааа поне да си кукаме двете
                  sigpic
                  Имам си количка,Жълта и добричка!
                  Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
                  - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Сетих се за една приказка:
                    Едно дете на 5-6г си мисли "мама знае всичко" ,
                    на 11-12г си мисли "мама не знае всичко" ,
                    на 15-16г си мисли "мама нищо не знае" ,
                    на 25-30г си мисли "мама за всичко е била права"

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
                      Колега, така разбрах темата аз. Иначе мисля, че всичко започва от семейството. Преди да тръгне едно дете на училище, има цели 7 дълги години през които е важно да бъде показано на едно дете как трябва да се държи. Проблема не е само в това, че децата не учат, а в цялостното им държание в училище и извън него. Децата, както знаем, са модел-подръжател на татко и мама. Ценностите се променят ежедневно, а с това и хората. Няма смисъл да навлизам в суха и излишно обширна материя като "взаимоотношенията между поколенията", май става ясно какво имам в предвид.
                      Нека родителите, възпитават децата си, нека ги записват в подходящи учебни заведения, нека се грижат за тях, нека са отговорни за тяхното поведение - това призовавам аз, в качеството си на бъдещ родител (когато и да е това...)

ПП-Ето например моята баба ми каза наскоро, да взема да се изнеса при нея, защото видиш ли, вече съм на 20 години и явно нямало кой да ме вземе, след като съм се разделила с приятеля си, тааа поне да си кукаме двете
                      Кажи на баба си да не те отписва толко бързо. Бившия ти едва ли е единствения мъж на планетата все пак
                      Иначе тва за училищата си е целенасочена политика. Някои хора имат интерес народът да е тъп и необразован, защото ще е по-лесно да се манипулира
                      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Вярно навсякъде има подобни извращения ..
                        Спомням си учителката ми по български език и литература от 6ти клас тва е било преди около 7-8 години
                        Един момент ми се е запечатал в съзнанието: Правим класно по БЕЛ не си спомням точно за какво ставаше въпрос но имаше думата ОГНЯР е тая жена на всички я беше поправила думата на УГНЯР! И ТОВА Е ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО БЪЛГАРСИ ЕЗИК!!!!! Спомням си че в училище не сме били деца за пример не че е било много одавна но сегашното поколение след 91-2-3 набор положението е много критично - разврат и мизерии ... За мен не е нормално някоя 14 годишна пикла да е преспала с половината училище едва ли не ... има и такива случаи ...

Comment

Ако питате мен трагедията е от преди учлищтната възраст
                          Все повече по улицата виждам дечица, които сигурно още не са тръгнали на училище да наричат момиченцата ку***и, да ги бутат и т.н. Ясно е, че подражават на по-големите.

На къде върви светът
                          --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                          sigpic

Comment

Ей , че и аз съм ученик ..
                            Мога да ви кажа , че ... не знам , другите просто не се поглеждат отстрани.
                            Лично аз винаги съм се съобразявал с учителите и всичко ..

Сигурно е заради средата , просто не съм отраснал с някакви гаменчета , от село съм и нещата са по-други в София , за това не съм като другите ..
                            Все пак .. това е недопустимо.
                            Не веднъж съм им свиркал и бил шамари на съучениците .. това си е гавра с институцията .. и не само.

Comment

Работата с училището е от трагична, по-трагична.Аз завършиха тази година и имам доста пресни наблюдения над трагедията.Влизаме в час по математика.Уж всички се готвим за матурии изпити и разни такива.Та влиза госпожата,която е може би най-свестният човек в цялото училище шапка и свалям за всичко,което е направила за нас ,та влиза тя и започва да си преподава като нормален човек.Една част от класа слуша с интерес и иска да научи нещо,другата дето нищо не разбира от математика,начело с една руса перхидролка,започва да говори на висок глас и така да пречи и на другите да научат нещо.След 5 забележка на онова русото нещо му става и почва да квичи,че не била единствената дето говорели и незнам какво си и,че все нея изкарвали виновна.Замълчава по някое време ама в края на часа,когато е прекалено късно да се научи каквото и да било.И така почти всеки път.Бяхме принудени тези,които искаме да разберем нещо да запишем СИП.В тези часове повярвайте цареше гробна тишина.Всички слушаме,решаваме каквото е трябвало,решаваме допълнително и междувременно атмосферата беше много приятелска,шегували сме се през целия час,но накрая всичко е било научено.Това е най-безобидния пример,който мога да дам.Има още много кой от кой по-зле ,като госпожата ми по Банково дело,която вместо да кажа обърнете се напред ще ви заболят вратовете,каза обърнете се ще ви заболят ВРАТИТЕ!!!Тази жена пишеше на даската с правописни грешки,докато четеше урока от учебника,защото не го знаеше,СРИЧАШЕ!!! Та питам аз как подяволите да влезеш в час и да слушаш този човек.То ако беше да се научи от учебника нямаше да ги има учителите.
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                              X