Известие

Collapse
No announcement yet.

Хомологационни неволи...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хомологационни неволи...

Днес колегите ми се сблъскаха с "Наредба 96А за устройствата за непряко виждане". Голям смЕх, ама само ако човек гледа отстрани (като мен) напрегнатите им физиономии

Малка извадка

4.6.2. Ако водачът може да види, като вземе предвид възпрепятстването от А-стойките, права на разстояние 300 mm пред ПС на височина 1200 mm над пътната повърхност, която е разположена между вертикалната надлъжна равнина, успоредна на средното надлъжно вертикално сечение, преминаваща през най-външната страна на ПС от страната на водача, и надлъжна вертикална равнина, успоредна на средното надлъжно вертикално сечение на разстояние 900 mm извън най-външната страна на ПС от страната, противоположна на страната на водача, предно огледало от клас VI не е задължително

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Това за т.н. 'мъртва зона' ли е? Допълнителното огледало отпред вдясно дето го слагат заради нея?
    Определението е един път!
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ми да, всъщност става въпрос за нещо доста просто, очевидно и полезно
      "Ако шофьорът може да си види ушите без огледало, начи въпросното огледало клас VI не му трябва"

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
        Ми да, всъщност става въпрос за нещо доста просто, очевидно и полезно
        "Ако шофьорът може да си види ушите без огледало, начи въпросното огледало клас VI не му трябва"
        Нищо такова не значи, просто човекът има големи уши
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
        X