Известие

Collapse
No announcement yet.

Като какъв се определяш, Алфист или алфаджия?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
    Е, сега стана страшно! Всички те разбрахме
    Вярно, м***а му, всички ме видяха вече - провали ми се пъкления план, да лъжа тука, че съм алфист
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Определям се като някакъв дето се кефи на това което кара, кефи се на марката, кефи се да я експлоатира........как се нарича това изобщо не ми пука.......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ако някой даде определение на "алфист" и "алфаджия" и аз ще мога да гласувам

Comment

Алфаджия е производно от голфаджия, ама се има предвид от ония, дето срамят голфа с поведението си, а не че карат такава марка кола, а алфист е обратното е не знам дали е много точно, ама аз така го определям
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
            Ако някой даде определение на "алфист" и "алфаджия" и аз ще мога да гласувам
            Аз мога да отговоря на този въпрос.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Казвай!!!Ще чета с интерес!!!

Comment

Изброявах,изброявах....(ентелегентен,с аристократичен произход,притежаващ класа,стил,толерантен,всемогъщ... и.т н.)Накрая, стигнах до извода,че алфист е Бойко Борисов в Алфа
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

А отговори му сега... После ще има несъгласен с твоя отговор и накрая ще стане една дискусия, че ще се скараме не само за това кой е алфист и кой алфаджия, ами и за дефиницията на двете понятия
                  И тогава шоуто ше е пълно... от глуправия (вече така ми се струва, въпреки че имах твърда позиция по темата) спор, кой на кого светнал и примигнал, ще се караме до края на седмицата със реплики "Ти що ми викаш алфаджия, като не знаеш кво значи алфист" Което ще бъде доста забавно, ако няма обидени

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:59 ----------

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                  Изброявах,изброявах....(ентелегентен,с аристократичен произход,притежаващ класа,стил,толерантен,всемогъщ... и.т н.)Накрая, стигнах до извода,че алфист е Бойко Борисов в Алфа
                  Ето едно точно попадение по темата "какво е алфист"
                  Начи алфистите са само двама - Бойко Борисов и Чък Норис. Всички други сме ясни кви сме В кръга на шегата: Хората от клуба да се замислят да поканят новия премиер, като почетен член, все пак илиза, че е единствения алфист с българско гражданство
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Според мен Афистът би трябвало да е човек, който е пленен от идеята за Алфа от сърце и душа, без значение дали понастоящем кара някоя от модификациите на Алфа(или Фиат,или Ланча или дори съвсем друга марка автомобил).
                    Това дали караш този или онзи модел Алфа, не те прави повече или по-малко "алфист", ако не носиш алфизма в душата си.
                    Както се казва, Алфа се кара със сърце, а не с разум.
                    Според мен нещо такова трябва да е животното наречено "Алфист".
                    А "алфаджията" е субект, който кара Алфа по стечение на обстоятелствата, по каквото и стечение на обстоятелствата може да му се падне да кара каквато и да е друга кола ...на тоя етап е Алфа,в следващия квот дойде .
                    Аз лично се пазя от такива хора, не защото по принцип имам нещо против тях като хора, а защото най-вече те са онези, които плюят по Алфа, без изобщо да съзнават какво е същността на тази кола и без изобщо някога да са я почуствали.

Всякакви релационни спорове между Алфа и други марки автомобили са напълно безмислени и безумни.
                    Алфа или я чувстваш или не и до тук опират нещата.
                    Не намирам никакъв смисъл да убеждавам който и да било колко е велика и грандисима, колата която обичам, за мен тя е такава, аз така я чувствам, а за другите хора изобщо не е задалжително да харесват и обичат Алфа.
                    И точно по тази причина, не мога да обвинявам никой(който не обича Алфите) за това, че не ги обича.
                    За всеки влак си има пътници.Не е желателно всички да се изпонаблъскаме в един и същ влак

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                      Според мен Афистът би трябвало да е човек, който е пленен от идеята за Алфа от сърце и душа, без значение дали понастоящем кара някоя от модификациите на Алфа(или Фиат,или Ланча или дори съвсем друга марка автомобил).
                      Това дали караш този или онзи модел Алфа, не те прави повече или по-малко "алфист", ако не носиш алфизма в душата си.
                      Както се казва, Алфа се кара със сърце, а не с разум.
                      Според мен нещо такова трябва да е животното наречено "Алфист".
                      А "алфаджията" е субект, който кара Алфа по стечение на обстоятелствата, по каквото и стечение на обстоятелствата може да му се падне да кара каквато и да е друга кола ...на тоя етап е Алфа,в следващия квот дойде .
                      Аз лично се пазя от такива хора, не защото по принцип имам нещо против тях като хора, а защото най-вече те са онези, които плюят по Алфа, без изобщо да съзнават какво е същността на тази кола и без изобщо някога да са я почуствали.

Всякакви релационни спорове между Алфа и други марки автомобили са напълно безмислени и безумни.
                      Алфа или я чувстваш или не и до тук опират нещата.
                      Не намирам никакъв смисъл да убеждавам който и да било колко е велика и грандисима, колата която обичам, за мен тя е такава, аз така я чувствам, а за другите хора изобщо не е задалжително да харесват и обичат Алфа.
                      И точно по тази причина, не мога да обвинявам никой(който не обича Алфите) за това, че не ги обича.
                      За всеки влак си има пътници.Не е желателно всички да се изпонаблъскаме в един и същ влак
                      радвам се когато има хора,които успяват да изразят толкова точно мислите и чувствата си аз понякога не успявам и за това ще кажа,че напълно подкрепям мнението на колежката
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

Еееее, аз темата я взимам малко на шега, все пак някои захапаха.

Сега сериозно : Алфаджия-Голфаджия , Алфист-Ситроенист.

Очаквам сериозни коментари, всеки е свободен да изразява мнение.

п.с. Да си призная най-ми хареса варианта с Бойко Борисов

---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:10 ----------

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        А отговори му сега... После ще има несъгласен с твоя отговор и накрая ще стане една дискусия, че ще се скараме не само за това кой е алфист и кой алфаджия, ами и за дефиницията на двете понятия
                        И тогава шоуто ше е пълно...
                        Нали това е раздел "Чат" все пак. Писна ми да чета по колко ТС са гръмнали на ден Тук е по забавно и не е нужно да се караме, ако вдигане на градуса в спора го приемаш за каране..... .
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 19:19.

Comment

Сега сериозно : Алфаджия-Голфаджия , Алфист-Ситроенист.
                          Явно има някаква логика в това, което казваш.Неотдавна като ходих да си маркирам алфата, докато чаках забелязах, че един мъж нещо позагледа алфата ми, ту нея, ту мен и по едно време ми каза без да съм го питала нищо.
                          Цитирам неговите думи :
                          "Има две марки автомобили, които ги карат специални хора(тоест хора със специално отношение към колите си...в този смисъл).Знаете ли кои са тези марки ?"
                          И аз казах, че едната е ясна коя е -Алфа естествено,но за другата не се сещам.Направих тъпо предположение като БМВ или Мерцедес.
                          А той каза, че БМВ или Мерцедес искат да имат всички, но някои хора(специалните ))искат да карат точно Алфа или Ситроен .Та според него Алфа и Ситроен са двете специални коли ,за специални хора )
                          Така че има логика в категоризираното от теб Алфист-Ситроенист

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                          Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                            , но някои хора(специалните ))искат да карат точно Алфа или Ситроен
                            Е, че аз все още си заглеждам модела C5 на ситроен, само малко ме притесняват сферите....

Comment

Браво за най-тъпата анкета!
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Спора и отговорите на този въпрос по принцип имат тенденцията с нарастването на броя отговорили да пада качеството на отговорите...
                                А сега сериозно. Разлика между Алфист и Алфаджия има. Огромна. Разликата е такава, че не те оставя с никакво съмнение относно това кого е треснал Алфа-вируса
                                Алфаджията, както каза и Милена, е човек, сдобил се по стечение на обстоятелствата с автомобил от тази марка. Веднъж седнал зад волана и усетил мощта на мотора и погледите на околните върху себе си, се самозабравя, и прекалено успешно започва да се конкурира с една група фенове на двубуквена марка возила. Позьорство ... самохвалебствия ... незачитане на другите ... присмиване над хората, ценящи неща, по-различни от въртенето на гуми и безразсъдното криволичене между колите в час-пик. Такива хора имат тенденцията да се самозабравят и самовъзвеличават ... нещо от рода на "къв алфист си ти бе, аз даже не те познавам..." или подобни изцепки са израза на тяхното разбиране за дилемата "алфист или не".
                                И точно наобратното - алфиста е човек, запленен от красотата, историята и емоцията, носена от автомобила, чиито волан държи в ръцете си. Човек, готов на саможертви за да може да подкара отново колата си, или за да помогне на колега в беда. Алфист е човека, когото можете да съзрете в случая, когато малко познат ви предложи да ползвате неговата резервна скоростна кутия, докато намерите части за ремонта на своята... Алфист е човека, който в труден и за него момент ще ви протегне ръка, за да помогне, и за да се почувствате отново част от огромното задружно семейство на болните от алфа-вируса... Алфист е човека, който НЕ ИСКА да се излекува от този вирус !
                                И накрая - Алфиста никога няма да сочи с пръст и да обижда Алфаджията - обратното на което е доста често срещано за съжаление ...
                                Мисля че няма нужда всеки да се бие в гърдите с думите "аз съм такъв или онакъв" - не думите правят Алфиста такъв, а делата му !
                                Имаше на времето едно леко сатирично тълкувание на абревиатурата A.L.F.A. - мисля че то до голяма степен подкрепя думите ми - а именно "Always Looking For Another". В подкрепа на тезата - представете си Алфист и Алфаджия в колите си, един до друг, на кръстовище. От другата страна, зад ъгъла и двамата чуват характерния глас на друга Алфа. Какво става според вас ? Ето какво - Алфиста ще спре, за да огледа другата Алфа, и да й се порадва и наслади - дори това да му коства изпускане на светофара и неприлични реплики от другите шофьори. Алфаджията ще реши, че непременно трябва да докаже, че неговата Алфа е по-мощната и по-бързата... Схващате ли разликата ?
                                Поздрави на всички верни фенове - пазете искрата, и подхранвайте вируса !!!

П.П. Надявам се разбирате защо не съм гласувал ...
                                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Working...
                                X