Известие

Collapse
No announcement yet.

Нервен човек ли сте?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Не дава право и на пришълеца да нахалства,че виж като е под наем , всичко е негово. Искам да вмъкна и нещо друго ,като сме на тая тема. Специално аз живея в кооперация ,на коята тротоара пред и около нея ,не е общинска собственост ,а собственост на собствениците на кооперацията . Що блажна боя съм излял по коли ,дет не са от кооперацията ,що гуми съм спукал и така ще продължавам и занапред .Щото НЯМАТ право да спират ,сещаш ли се . Имахме си колчета с вериги ,изпокрадоха ги ,изпотрошиха ги изпорязаха ги . Е аз как треа реагирам ,я ми сподели моля те . Да мишкувам и да спирам на 500 метра от нас ли ... Няма как да стане .
    Оня ден с домоуправителя , за сетен път сложихме колче и верига. Да видим колко ще издържи.
    Освен това колега ,как няма да съм нервен като от 1 месец имаме следната ситуация: Пряката ми е Марин Дринов. Граници със Сан стефано ,Оборище ,асен златаров и бул Заимов. На всякъде е СИТЯ ЗОНА, без нашия участък - от Васил Априлов ,до Сан стефано ,улицата ни НЕ Е синя зона. Питаш защо ,защото тротоарите са си наши в по голямата си част - нашия блок ,съседния също ,след него пък е Районното, след него Софиянски...И видиш ли , НЯМАМЕ право на стикер за синя зона ..А сега да видим кво праим.... хора живеещи от другата страна на улицата са със синя зона, понеже не им се дават 70 лв ,и аз ги разбирам ,щото тия пари не тин гарантират място за паркиране , си оставят колите пред и около нас - в свободната зона. Аз обаче, ако не си намеря пред вкъщи място , и паркирам от другата страна на улицата , ми бива вдигната колата ..... А посъветвай ме нещо сега
    За да не те дразнят провинциалистите и всичко живо покрай теб ,хващай пътя и ставай отшелник на върха на некоя планина ,отглеждай си марихуна за да успокояваш нервите и така ....
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
      не си прав, Стефан. Аз също не съм от София и това, че животът ме е накарал да дойда и да остана тук си е друг въпрос, но всичко е въпрос на пазарна икономика, следкато аз мога да съм по-добър в това, което правя, от друг който е кандидат за същото място, не мисля, че този друг има право да се сърди. Освен това съм и приел неравния старт, че от същото заплащане, което би получавал и той, аз трябваше да отделям и за квартира и т.н.
      в крайна сметка погледни го от другата страна, по-глобалната - ние българите в чужбина. нещата са абсолютно аналогични.
      предлагам да не навлизаме в тази дилема, защото поражда единствено омраза между столичани и провинциалисти, а мисля, че всички сме еднакви и, повярвай ми, ако можех да върша същото и за същото заплащане и в Русе, за нищо на света не бих живял тук
      Абсолютно си прав колега! Всеки търси най-доброто за себе си и своето семейство и го постига по един или друг начин...Всеки обича да живее в родното си място, но просто няма как...
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

за парко-местата са виновни архитектите на съответните сгради, защото не са предвили по 1 място на апартамент поне

там където живея има голям паркинг за всеки апартамент поне по 1 място

затова, че колата ми затруднява движението още повече съм съгласен, защото всеки който тръгне сам в колата вече заема излишно място

проблема е , че нямам време да пътувам с градски транспорт, а и услугата е меко казано неадекватна

като се добави и леката форма на клаустрофобия, която имам с пълните до пръскане автобуси и картинката ти става ясна веднага

цанев е прав, който е по-добрия той заслужава мястото

хорат против които съм са тези, които се съгласяват да работят за жълти стотинки, и дори да не са достатъчно квалифицирани заемат местата на по-добри професионалисти, които имат себеуважение и не приемат да работят за ниски заплати

самият аз не съм наемен работник, затова не чувствам , че отнемам работата на някой местен

ПП: думата провинциалист в българия се използва с негативно значение и я считам за същата обида като това да ме нарекат селтак при положение, че не съм нито едното нито другото. роден съм и съм израснал в голям български град, който до скоро бе пример за културен и светски живот и отказвам да ме причисляват към хора със селяндрурско поведение. така както не казвам на никой дървен шоп, че е такъв, най-малкото от чисто човешко уважение. да не говорим колко граждани познавам с поведение като на пуснати от обора
        Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:57.
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Да ме наричат селянин не се обиждам, защото родното ми място е град от повече от 2000 години. Да ме наричат пришълец и натрапник в града, в който си плащам данъците и си харча парите - е няма да стане! За да карам в София си ПЛАЩАМ, за да паркирам си ПЛАЩАМ, в блока, в който живея също си ПЛАЩАМ за да се возя на асансьор и да ми е чисто във входа. А дали ми харесва да живея в София - ми не, не ми харесва, ама няма да живея в град в който нямам никаква перспектива, колкото и да го обичам.
          Стефане, след като паркоместата пред блока ти са частна собственост - ами оградете ги по някакъв начин, ама не със сложени щайги. И сложете надписи или пък поискайте от общината да сложат знаци, че паркирането там е забранено. Аз ако видя такъв знак няма да спра никога, ама ако някой ми сложи колчета на общински терен, за който си ПЛАЩАМ да карам и да паркирам, щото видиш ли той живеел там от намколко си години, найш къде ще му ги завра тия колчета!
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Сори, че се намесвам в масирания оф-топик, ама не мога да се стърпя Тоя спор за софиянците и "селяните дето дошли в софия" и пречат на добите софиянци е стар колкото света. Или поне колкото демокрацията, щото преди това проблема е бил решен кардинално с една лека забрана, заради която в демократичните държави сигурно са падали от смях, ако изобщо тогава са чули за нея
            Честно казано, не ми се спори много по темата, затова ще кажа само, че съм готов да се обзаложа, че въпросните коли, които паркират върху собствеността на колегата в 8 от 10 случая не са шофирани от никакви "селяни", а от "чистокръвни софиянци 2-ро поколение" (не са трето, щото по времето на дядо им сто и четеридесети микрорайон на Люлин не е бил построен). Освен това същите хора, които минават за софиянци и си вярват, че са такива, участват наравно с пришълците в пререждането по светофарите, отнемането на предимство и т.н. Така, че не виждам къде всъщност е разликата в нахалството. Аз например, не съм от София и въпреки това не се имам за нахален. Не паркирам, където ми падне, не сека пътя на никого за да съм 2 коли по-напред на светофара. Човек или е прост или не е прост... независимо къде е роден
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
            X