Известие

Collapse
No announcement yet.

Политика на страната ли е да се създават глупаци?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Политика на страната ли е да се създават глупаци?

Днес просто изтрещях окончателно, вече сериозно се замислям, че се е превърнало в някакъв вид политика това да се създават малоумници, завършили ВУЗ-ове. За да не се повтарям какво имам предвид пускам линк към един текст...

http://www.sibir.bg/blog/transvaalpr...e&artID=402450

Омръзна ми, защото има много хора, които полагат усилия, за да постигнат нещо, а на фона на това неграмотници получават възможността да имат достъп до нещо, за което преди години ние сме развивали теми и сме се готвили сериозно за влизането си в университет... Според мен целта на това да се въведат тестове е да не могат да ги хванат колко са неграмотни в по-голямата си част хората, които биват приети като студенти...В университетите в момента е настанала битка не за качество, а за количество...това е.
    Влюбена в Alfa Romeo GTV
    GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Чакайте да видим тест-а. По мое мнение, ако не е ултра тъпо измислен и обвързан с корупция, ще намали кухарите в университета. Това с развиването на зазубрени теми, които получаваш като си платиш на определени курсове е най-голямата глупост на света. Така влизат кухите лейки...
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Transvaal Premier Покажи съобщение
      Днес просто изтрещях окончателно, вече сериозно се замислям, че се е превърнало в някакъв вид политика това да се създават малоумници, завършили ВУЗ-ове. За да не се повтарям какво имам предвид пускам линк към един текст...

http://www.sibir.bg/blog/transvaalpr...e&artID=402450

Омръзна ми, защото има много хора, които полагат усилия, за да постигнат нещо, а на фона на това неграмотници получават възможността да имат достъп до нещо, за което преди години ние сме развивали теми и сме се готвили сериозно за влизането си в университет... Според мен целта на това да се въведат тестове е да не могат да ги хванат колко са неграмотни в по-голямата си част хората, които биват приети като студенти...В университетите в момента е настанала битка не за качество, а за количество...това е.
      То попринцип в момента не е кой знае какво постижение да си студент, висшето образование което се получава в момента е без покритие и е нещо по-скоро нормално отколкото престижно (както е било до скоро). Всеки може да е студент, щом и във ВИАС миналата година приха хора с двойки за какво си говорим....
      Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
        Чакайте да видим тест-а. По мое мнение, ако не е ултра тъпо измислен и обвързан с корупция, ще намали кухарите в университета. Това с развиването на зазубрени теми, които получаваш като си платиш на определени курсове е най-голямата глупост на света. Така влизат кухите лейки...
        ще ме прощаваш, но м/у готовите теми /там дето са им приложими/ има изпити, при които просто нямаш друг избор освен да пишеш на място и точно при тези изпити лъсва липсата им на езикова култура.../да не говориме и за преписаните развити теми с грешки, това вече пък показва липсата на знания на както ти ги нарече кухите лейки/ ...
        Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

Първоначално публикувано от Transvaal Premier Покажи съобщение
          ще ме прощаваш, но м/у готовите теми /там дето са им приложими/ има изпити, при които просто нямаш друг избор освен да пишеш на място и точно при тези изпити лъсва липсата им на езикова култура.../да не говориме и за преписаните развити теми с грешки, това вече пък показва липсата на знания на както ти ги нарече кухите лейки/ ...
          Или говорим за различни неща, или нещо се е променило и не съм в час. Кандидатстваш в СУ, полагаш изпит по География да кажем, имаш 20 теми, зазубряш ги и влизаш. Кога се полага изпит, на който пишеш на място свои мисли и словоизлияния?
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Защо като се каже 'тест' се има предвид 'елементарен тест'?

Тази идея не е нова, дървените глави не измислят колелото, а взимат идея от запада(поредна).

Според мен имат предвид тестове от рода на SAT, GMAT, GRE, които ще озорят 80% от колегите
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Тестовата форма на полагане на изпит унифицира критериите.В световен аспект,отсяването става в процеса на обучение.Друг е въпросът,че пак някои ще разполагат предварително с тестовете,а после ще взимат изпитите,мотивирайки съответно екзаминаторите.Какво да се прави?Традиции.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И по лесно ще се влиза във ВУЗ, дори в половината учебни заведения приемат по бал от диплома. В момента бройката на обявените свободни места във всички ВУЗ е с 6000 повече от завършващите средно образование - статистика за страната.

Comment

така де, борят се за бройка, за количество, а не за качество...Тук да отбележа по изказването на "баш Майстора", че теми по география, както той казва се зубрят, ама теми по журналистика ако си прост не можеш да зазубриш, както и теми за магистърски програми ...по Политология например, има бая мат'риал за четене по разни исторически казуси, пък който го "зазубри" на готова тема , ЕВАЛА , голям "майстор" шИ и .Тестовата система за каквото и да било в условията на нашата държава е неефективна и нереално приложима, само ще предизвика бум на малоумници, завършили ВУЗ. Аз лично отдавна нямам никакъв стимул да влагам усилия в това, което уча в СУ точно заради тези "кадърни" поредни бройки, необходими за отпускане на съответния бюджет на даден ВУЗ...И пак казвам, трябва да се стремим към качество, а не към количество, иначе сме обречени да си останем в стадото на "безпаметната УФСЪ".
                  Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

Ами аз понеже съм завършил отдавна, не знам за ВУЗовете, но определено в обществото това е политиката, която като цяло не е нова
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

А защо се акцентира върху входа?

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      В световен аспект,отсяването става в процеса на обучение.
                      Ето това е истината, според мен.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Възпитават глупаци с цел ред! Всичко това е с дълбок замисъл.
                        И има нещо: Висшите университети вече са бизнес, колкото повече, толкова почеве. Няма нищо общо с нивото на образованието, което ще спадне по мое мнение. В колеж в Русе тази година взеха дипломи 800 човека, със палтени такси за учебният процес над 3000лв. няма кво да се каже повече мисля!
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                          А защо се акцентира върху входа?

Ето това е истината, според мен.
                          Ама тук не се акцентира и върху пресяването в процеса на обучение. И висшето образование е като средното...
                          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Ко пресяване бе? Кой не е влЕзнал, той не е излЕзнал...те половината не знаят какво са завършили, та камо ли за какво става въпрос /Пример-Това лято отивам да си плащам таксата и ми налита една 4 курс, право...и до последно упорстваше,че сме били на изпит с нея заедно по гражданско право ...не знам да се хила ли да рева ли .../.
                            Влюбена в Alfa Romeo GTV

Comment

Политика не само на нашата страна, и в световен мащаб е да се създават люде от сорта, по лесно са манипулируеми, по лесно се "коловозират", детински лесно е да се убеждават в каквото трябва, както и да вярват или не вярват в нещо.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X