Известие

Collapse
No announcement yet.

Варна за 3 часа стана "стъклен град"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Ами при положение, че ги взимат от обсерваторията в София, не вижда причина да са по- верни от тези на националната метеорологична служба.
    Неколко неща
    - тия за Варна не са от София
    - понеже са по икао обмена знаеш ли кво ще стане ако сгафят и самолета се счупи?
    Last edited by търтей; d.m.y г., 14:44.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

сега се прибирам....днес съм шофирал около час и половина из града. положението по Владислав е трагедия..на връщане към 17.10-30 си личи, че нищо не е чистено. Навсякъде е лвд и луга!
      Сливница май е в същото положение. А сърцето на града около Севастопол е като в Банско! Сняг, лед..само остава докато преминавате някой да вика ОП ОП ОП....оп
      Предлагам да си стоим на топло и да си жулим винце с мезе!
      Last edited by svetozar_sosi; d.m.y г., 20:18.

Comment

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
        само остава докато преминавате някой да вика ОП ОП ОП....оп
        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

оф наистина е ужасно, и не виждам как ще се оправи още няколко дни карам със свито сърце, едно да не закъсам, и второ да не се хлъзне някой пешеходец и да ми падне под гумите /щото в уличките в центъра заради паркиралите по тротоарите автомобили горките хорица няма къде да вървят и си ходят направо по улицата /

Comment

Досега шофирах из градаПо централните булеварди е само мокро.Самопочистили са сеЗа сметка на това ,са се отворили покъртители дупки навсякъде
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

за снега

Да разкажа малко впечатления - тръгвам в четвъртък сутринта от Варна през София за Банско - тук беше -3 градуса, 10 см сняг, навяваше, на магистралата - заледено, една лента бяха почнали да почистват в 11 наобяд.... Караш с 30 алфата (с чисто нови зимни Файърстоун) и пускаш молитви през 5 сек да не те отвее в мантинелата...Та така критично до след Шумен един вид. В София пристигам, хвърчат машини навсякъде - коя рине, коя опесъчава. Сняг – до след Дупница, после сухо и чисто. Пристигам в Банско вечерта - о, ужас, + 3 градуса, и помен от сняг няма никъде, ни в Банско, ни в Разлог, прохода Предела един чистичък, опесъчен такова превантивно...За всеки случай на следващия ден, петък, отивам пак в София - беше валял сняг около Перник, мизерия на магистралата общо взето, но в столицата повечето улици поне бяха обработени (считай на киша такова, дето го разнасят колите) и продължаваше да вали лекичко.
              И понеже ме сърби да следя как се грижат за пътищата в другия край на България и каква ли аджеба ще да е причината да не се е изтупала още цяла България барабар с мене да дойде да живее във Варна (викам си „хората са страшно дезинформирани че тука е най-добрия град за живеене, не слушат ли радио”, и т.н.), тръгвам от София в събота в 10 сутринта отново към Банско на проверка на пътищата. Явно недоволна от зимните условия, Алфата изхвърли водата още на Владая и я зае...х там, и продължих с една А-класа (Простено да ми е че използвах кола с ABS, ESP, ASR и др. safety-означения). Пътя отново беше гаден само в Пернишко, и целите ми очаквания за сняг на Банско отново се изпариха - казало си е времето че ще изненада само нашия Бачо Киро (считай кмета) със сняг и това си е...Върнах се събота вечер в София при снеговалеж, надпреварвах се с цели 3 (три) снегорина на Цариградско (за да се убедя, че софиянци си чистят главните улици) и си умирах от кеф с предположението, че по стара закономерност по това време във Варна 100% е поне +10 градуса отгоре и по радиото пак ще съобщят за поредните смелчаци дето са се топнали в морето посред зима...
              Вчера ходих та си оправих Алфата (замръзнал радиатор), за което отново благодарности на един форумен сервиз с наименование от фауната (Абе, никой не писа как е минал банкета на Алфистите в събота вечер, впрочем) и се наемам да се прибирам във Варна. Всичко ток и жица (караш с 80-90 на сух път дооо Шумен), малко -10 градуса, но карай. И когато вече тръгнах да се качвам на магистралата от Шумен с цел да изрежа двулитровката (нарича се "Ванче"), о -ужас – изчистено място точно цепнатинки в едната лента колкото да си сложиш гумите (даже тея с 225 ме съмняваше да успеят) и на всичко отгоре -14градуса. Караш с 30, на 3та, а най-опасния участък, го знаем всички кандидат-кореняк варненци, дошли от Запад – това са стръмните виражи около Повеляново. Там като се поднесох на добре почистения път, даже имах време да си кажа на глас „Ей ся си е.... майката”... Понеже преди това бях минал по Хемус от София до Ябланица и знаех как е изчистено, ума не ми го побираше. Надявайки се само областната управа да е виновна за ада на магистралата и в града да е облизано от общинските фирми, бях стъписан - в града и снощи към 12 си беше пързалка, но за да не си мисля, че съм сънувал, днес се врътнах из главните улици – заледено, непочистено, личи че тук снегоринът и опесъчаващата машина ще бъдат открити от местните изследователи, след може би, 40 до 50 години, гарантирам. А малките улици в центъра имат такива коловози, че с добър късмет ще леда по тях ще посрещне астрономическата пролет. С 5 км/ч одеве щях да вляза в един булчински магазин бетер с Алфата (щото истинското Ванче се дърпа J ) Абс-и, да си ги нямаме такива.
              Та го пиша това цялото горното, за Ви да предам една мъдрост – Варна ще стане една от топ-областите в България, ама когато изчистят 2 ленти на магистралата. Само с една и то лошо обработена, сме си провинция. И то дълбока. По-дълбока от колкото много други през които минах вчера. Боли ме не щото бил хубав града или нещо друго (екстра си е), ама е ЖИВОТООПАСНО да се проявява такава ПРЕСТЪПНА немърливост спрямо зимните условия на пътя, ще се утрепе някой човечец за едното нищо, а тука доколкото си спомням всички си плащаме огромните данъци на колите в общината (плащам 280 лв фирмен год.данък на минивана), и парите ни май потъват. Това е.
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Сега се прибирам. Обикалях из центъра с колата. Положението е подходящо за зимни спортове. Никой нищо не е чистил. Благодарение на слънцето и колегите шофьори настилката е станала ГОРЕ-ДОЛУ нормална за преминаване. Сливница и районът около Севастопол са ужас!
                БАСИ НИКОЙ НЕ ЧИСТИ ЕФЕКТИВНО!

Comment

на Владислав има нови чудни дупки, и вълните на светофара на автогарата са се надиплили още повече, яко

Comment

Аз предлагам утре вече да става за летни гуми вече
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

в наше село пак става яката работа
                      Първо дъжд,после яко сняг и вятър...
                      Задръстването по баира към Метро,започваше от кръговото...През 2 метра закъсали коли,автобуси и 'секви опитващи се да се държат на пътя возила
                      От Булавто до вкъщи(лятно Тракия ) беше Ок-нямаше трафик,но посока кварталите задръстванията са колосални

О,да и спрели една в друга коли имаше...
                      Снегорини или каквато и да е друга техника за почистване-няма.С две думи здраво ако не спре да вали.
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Варна..
                        Локация : Технополис 17.43
                        Крайна точка: Техномаркет: 18: 55

Целият град е блокиран ...задръстване по Сливница и Цар Освободител. Районът около метро е пълна скръб. В 17 часа излязох от офиса на Мария Луиза и минах по крайезерния път. Там биваше.

Никъде не е опесъчено. Внимание карайте на ниски предавки и без натискане на много на спирачките...
                        Както винаги от общината явно ще чакат малките часове да "поразчистят"..когато вече е сковало.

Comment

Докато валеше забелязах 5 или 6 цистерни които поливаха със солена вода или луга предполагам... малко по-късно обаче след като станаха задръстванията шанса да мине снегорин или цистерна е никакъв.
                          Най-големия проблем са "перфектните" шофьори с "перфектните" летни гуми. Един такъв с мерцедес сам успя да организира съвсем прилично задаръстване между два светофара.
                          Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Гумии...зимни гуми се казват тия неща..като гледам във Варна 50% от колите са със летни..кво очаквате и между пет сфетофара ще направи задръстване
                            Mercedes C 200 compressor

Comment

Първоначално публикувано от sheim Покажи съобщение
                              Гумии...зимни гуми се казват тия неща..като гледам във Варна 50% от колите са със летни..кво очаквате и между пет сфетофара ще направи задръстване
                              Не е проблемът в зимните гуми точно, а в самите шофьори. 50% от варненци карат с летни, защото в 95% от времето зимните гуми са излишни тук. Хватката е просто да знаеш кога може да караш с летните и кога е най-добре да не караш колата.
                              Аз вече втора зима карам с летните и засега нямам намерение да купувам зимни Даже продадох комплекта зимни, че бяха бая старички
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Като попрочетох стигнах до извода, че във Варна ептен не чистят, ама защо кмета ви е един и същ от няколко мандата не знам...ние тук чат пат ги сменяме
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X