Известие

Collapse
No announcement yet.

User-friendly дизайн на Светофари

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• User-friendly дизайн на Светофари

http://www.walyou.com/blog/2010/01/1...raffic-lights/

доста ми хареса идеята - по-прилично от това с таймерите като числа, но пък отдалече, няма да се вижда така добре като таймер-а Отделно е добре и зеленото да се направи така, да знаеш да минаваш ли или няма да ти стигне и да започнеш да спираш! Разгледайте!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Така, както е снимано, на една педя пред него и с идеална светлина изглежда много яко и "еко", но я си го представи в реални условия
    Броячите дават по-добра представа според мен.
    Пък и какво и е еко-то на тази идея
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Аз също мисля, че ще е по-малко забележимо от броячите. Да вярно, на броячите цифрите не им се забелязват цифрите от по-далеч, но пък и това не мисля, че ще е особено видимо с това червено в средата и червена периферия. От далече ще се вижда само блясъка на светлината точно както е с броячите. Ако се направи нещо контрастно или пък се разделят малко севтлините може да има повече ефект.
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

За пешеходен светофар е идеален. Иначе не. Идеята е, че и неграмотните ще имат представа от светлините, щото, както смятат да маха образователния ценз за шофьорите, няма да има нужда да се знаят цифрите. Не че сега няма шофьори, дето не ги знаят де, ама...

Comment

Прилича ми на пасат на стоповете Готино е , ама пенсионерите дето карат по улиците ще искат упътване как се ползва ... брояча е по-добре за нас .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Брояча с цифрите е най-добрия вариянт поне за сега
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Най добре беше с мигащото зелено-но за какво изобщо го премахнаха???
              ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Working...
              X