Известие

Collapse
No announcement yet.

Трифон зарезан или св. Валентин ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ае кво пак ме натикахте в чуждопоклонничеството (пак повторение от минали години); търсим си и си намираме поводи да пием и да се правим на маймуни (справка - хелоуин)
    така или иначе съм все толкова вярващ
    а който тръгне да пази българската църква, вечен грях да му е на душата
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        ае кво пак ме натикахте в чуждопоклонничеството (пак повторение от минали години); търсим си и си намираме поводи да пием и да се правим на маймуни (справка - хелоуин)
        така или иначе съм все толкова вярващ
        а който тръгне да пази българската църква, вечен грях да му е на душата
        Проблемът не е в това че търсим поводи да се напием и да се правим на маймуни, в това няма нищо лошо, проблемът е че забравяме накои от важните и доказали се неща, които са ни запазили като народ. Едно от тях е религията и църквата, колкото и да не ти се вярва. Можеш да се разходиш по селата около Юндола, Якоруда, Гоце Делчев и т.н. и да видиш за какво говоря.
        Историята не е просто предмет в училище, олицетворяван от даскала, който ни го е преподавал!
        В нея е всичко- и въпросите и отговорите. Лошото е че все по-малко хора си задават въпроси!
        Губим идентичност, което за някои може и да е без значение, но за други има значение.
        Това е личната ми гледна точка, на база която се дразня от тия "модерни "празници. И не толкова от празнуването им, колкото от вменяването им за наши и традиционни.
        Това е.
        Last edited by bager; d.m.y г., 15:04.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          Проблемът не е в това че търсим поводи да се напием и да се правим на маймуни, в това няма нищо лошо, проблемът е че забравяме накои от важните и доказали се неща, които са ни запазили като народ. Едно от тях е религията и църквата, колкото и да не ти се вярва. Можеш да се разходиш по селата около Юндола, Якоруда, Гоце Делчев и т.н. и да видиш за какво говоря.
          Историята не е просто предмет в училище, олицетворяван от даскала, който ни го е преподавал!
          В нея е всичко- и въпросите и отговорите. Лошото е че все по-малко хора не си задават въпроси!
          Губим идентичност, което за някои може и да е без значение, но за други има значение.
          Това е личната ми гледна точка, на база която се дразня от тия "модерни "празници. И не толкова от празнуването им, колкото от вменяването им за наши и традиционни.
          Това е.
          спокойно, виж само по велик ден и коледа колко хора има на църквите - и като че ли всеки път са повече !

не се притеснявай, няма да избледнеем като народ, няма да стане толкова лесно
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Вижте сега, нямам нищо против празнуването на Свети Валентин, Хелоуин, рождения ден на незнайния воин и т.н. Против съм това едва ли не да се официализира.
            Иначе аз мисля на 17 март да празнувам деня на Свети Патрик в някоя ирландска кръчма!
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

А знаете ли, че Дядо Коледа е измислен от 'Кока-Кола'?!
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Знам. Ама пък вицовете за Дядо Мраз рулират.

Снежанка и Дядо Мраз - 30 лв/час.
                Снежанка без Дядо Мраз - 200 лева.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

дядо коледа не е измислен от кока кола

образа , в който се представя st. nicolas, santa clаus е измислен от тях може би най-великото постижение на маркетингов/рекламен отдел постигано някога
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

А за топлата вода някаква информация има ли вече?
                    sigpic

Comment

чувал съм, че ше я открием скоро, но не е сигурно кога точно
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

еми тя жената я няма, прибира се само по празниците и аз общо взето всеки петък и събота съм ги обърнал на Трифон зареан. При мен има и нещо друго че градът, в който съм роден - Асеновград много почита празника на Лозята и виното, така е задължително трябва да го почета поне с кана червено вино, а после с жената...ако все още можем да се познаем ще празниваме и Св. Валентин
                        In God we trust, all others pay cash.
                        Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                        Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Трифон зарезан разбира се. Все пак съм селко момче - ще резнем малко лозето и после

Ама какво е това? Пие ли се, яде ли се?
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                          BMW 316 Compact '95

Comment

по последни данни водата не може да е топла. всички факти и сведения го потвърждават, а който твърди обратното защитава долни инсинуации
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

...проблемът е че забравяме накои от важните и доказали се неща, които са ни запазили като народ. Едно от тях е религията и църквата...Губим идентичност, което за някои може и да е без значение, но за други има значение.
                              Да де, ама и самата църква си има вина за този факт. Задачата на църквата е да пропагандира християнството и да привлича последователи, а не да смята, че всички по default принадлежат към нея и да не прави нищо.

...Това е личната ми гледна точка, на база която се дразня от тия "модерни "празници. И не толкова от празнуването им, колкото от вменяването им за наши и традиционни...
                              Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              ...нямам нищо против празнуването на Свети Валентин, Хелоуин, рождения ден на незнайния воин и т.н. Против съм това едва ли не да се официализира...
                              Ако трябва да бъдем точни, нито някой ни ги вменява за наши, нито ги официализира. Просто комерсиализацията на тези празници на запад, навлиза и у нас - медиите ги раздуват, а хотелиерите, ресторантьорите, турагентите и някои търговци подемат истерията за да изкарат нЕкой лев. Няма спор, че резултатът е кич, от който в повечето случаи може да ти се доповръща.

Лошото е, че Багерът е прав, че все по-малко хора изобщо се замислят над смисъла от това и с лекота поемат целия тоз боклук и че наистина губим идентичност.
                              Last edited by Коки; d.m.y г., 18:01.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ама аз много ясно чух, че някой е открил топла вода?! Няма ли информация?!
                                Добре, че не е станало най-лошото....
                                sigpic

Comment

Working...
                                X