Известие

Collapse
No announcement yet.

що е то РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    За да не правя реклама на сервиза вяма да му казвам името, та оттам ми споделиха преди известно време за бакшиш със Стило 1,9 JTD, който правил при тях основен ремонт на двигател на 1 500 000 км
    Предполагам, че можеш да си направиш простата сметка, че ако това беше истина, таксиджията щеше да е богат човек в момента:
    1. Защото тая кола няма да е спирала да работи по цял ден.
    2. Защото той нямаше да има свободно време да си похарчи парите.
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Предполагам, че можеш да си направиш простата сметка, че ако това беше истина, таксиджията щеше да е богат човек в момента:
      1. Защото тая кола няма да е спирала да работи по цял ден.
      2. Защото той нямаше да има свободно време да си похарчи парите.
      Пускам ти на лично името на сервиза и човека, да не правя реклама. Кой е казал, че бакшиша го е купил чисто ново? За такси може да се регистрира кола до 5 години и да се кара до 10-тата
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Пускам ти на лично името на сервиза и човека, да не правя реклама. Кой е казал, че бакшиша го е купил чисто ново? За такси може да се регистрира кола до 5 години и да се кара до 10-тата
        Мерси за информацията обаче хората имат склонност да преувеличават дори без да имат конкретна цел от това. Направи си проста сметка:

1 500 000 км. делено на 8 години е равно на 187 500 км на година, делено на 350 дни (приемаме че 15 дни не е карана колата, все пак трябва да влиза и за сервизно обслужване, човека може да е бил болен, на почивка, нова година, коледа и т.н.) и се получават по 535 км. на ден. В София средната скорост на движение е 20 км/ч, което позказва, че за да минава нашия човек по 535 км на ден, той трябва да се движи 26 часа в денонощие (като то, както знаем е само 24 часа), без да спи, без да яде, без да ходи до тоалетната, без да има престой за чакане на клиенти. А сега ти ми кажи, е ли е това възможно??

П.С. пускам си разсъжденията и тук, за да ме поправите ако греша някъде.
        Lexus IS200

Comment

Ма това е по километража за плащане сигурно А може да е въртял на празен ход, с вързано кормило
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Мерси за информацията обаче хората имат склонност да преувеличават дори без да имат конкретна цел от това. Направи си проста сметка:

1 500 000 км. делено на 8 години е равно на 187 500 км на година, делено на 350 дни (приемаме че 15 дни не е карана колата, все пак трябва да влиза и за сервизно обслужване, човека може да е бил болен, на почивка, нова година, коледа и т.н.) и се получават по 535 км. на ден. В София средната скорост на движение е 20 км/ч, което позказва, че за да минава нашия човек по 535 км на ден, той трябва да се движи 26 часа в денонощие (като то, както знаем е само 24 часа), без да спи, без да яде, без да ходи до тоалетната, без да има престой за чакане на клиенти. А сега ти ми кажи, е ли е това възможно??

Пак казвам, защо да е карано само в България? Малко ли коли има на по 5 години и 700 -800 000 км с превъртяни на по 150 000 километражи по нашите автокъщи Имаше преди време една подобна тема и там бях постнал линк от мобиле.де на едно пътническо ФВ Кади на 2 години и 370 000 км. Сега гледам, че в нашите интернет борси е пълно с бели Стило и Мултипла, бивши италиански таксита, на колко реални километри мислите, че са? Както и бежовите Е класи, Пасати, Вектри и други подобни от Германия

п.п. Питайте някой бакшиш към О.К например, който е изплащал Соната или Елантра, след 5 години когато колата е вече изплатена на колко километра е и дали голяма част от тях не взимат нови, щото ония вече стават само за скрап?
            Last edited by RPWWD; d.m.y г., 16:00.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

имах приятел таксиджия караше деу реисър маи на 1 000 000++ направи ремонт на мотора
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Пропускаш най-важното!!! Едно такси се кара от 2-3 шофьора И тук спора приключва
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Такситата прескачат и до Париж например.Особено софийските, понеже са на запад, а тия от варна с ферибота и до Одеса, а оттам по трансибирската, до Владивосток, отделно дизелите дотам ги карат с рибено масло и меча мас Нищо че руснак дизел не кара, щото бензина е евтин и камиони навремето правеха бензнови даже.
                  Ясно е че дизеляка, като двигател, нискооборотен е по издръжлив, от бензиновия, ама кой от нас кара 1 000 000 и като кара, той ли го кара или още 5-6-10души, е аз пък искам бензин на 200 хиляди, друг пък предпочита дизел на 450 хил да речем.Ма дизелова катафалка като умра, няма да искам, ако ме слуша някой де
                  Last edited by fred; d.m.y г., 17:08.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Такситата прескачат и до Париж например.Особено софийските, понеже са на запад, а тия от варна с ферибота и до Одеса, а оттам по трансибирската, до Владивосток, отделно дизелите дотам ги карат с рибено масло и меча мас Нищо че руснак дизел не кара, щото бензина е евтин и камиони навремето правеха бензнови даже.
                    Ясно е че дизеляка, като двигател, нискооборотен е по издръжлив, от бензиновия, ама кой от нас кара 1 000 000 и като кара, той ли го кара или още 5-6-10души, е аз пък искам бензин на 200 хиляди, друг пък предпочита дизел на 450 хил да речем.Ма дизелова катафалка като умра, няма да искам, ако ме слуша някой де
                    Ясно, но тук не спорим кой е по-издръжлив и изобщо не става дума за противопоставянето бензин/дизел, а че в страните с големи разстояния като Германия, Франци, Италия и Испания се въртят сериозни километри годишно, като за това изобщо не е нужно да са служебни, а тук ни ги представят на километри съизмерими с нашите разстояния. Аз пък искам кола на 40 км от магазина, ама на карам 7 годишна втора употреба
                    п.п. С твоят километраж от 5000 км. на година можеш да държиш квото искаш на паркинга пред вас, вкл. и някой американски V8

---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    Пропускаш най-важното!!! Едно такси се кара от 2-3 шофьора И тук спора приключва
                    Абсолютно, има разни типове, които дават по няколко коли на аренда и се карат денонощно на смени. Роднина на един приятел по тази схема дигна 2 къщи и се изхранва така от 20 години (стартирал е като обикновен бакшиш)...
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ясно, но тук не спорим кой е по-издръжлив и изобщо не става дума за противопоставянето бензин/дизел, а че в страните с големи разстояния като Германия, Франци, Италия и Испания се въртят сериозни километри годишно, като за това изобщо не е нужно да са служебни, а тук ни ги представят на километри съизмерими с нашите разстояния. Аз пък искам кола на 40 км от магазина, ама на карам 7 годишна втора употреба
                      п.п. С твоят километраж от 5000 км. на година можеш да държиш квото искаш на паркинга пред вас, вкл. и някой американски V8

---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Абсолютно, има разни типове, които дават по няколко коли на аренда и се карат денонощно на смени. Роднина на един приятел по тази схема дигна 2 къщи и се изхранва така от 20 години (стартирал е като обикновен бакшиш)...
                      Мда, вярно е, даже да мина и на 10 хиляди, абе дай боже всеки да кара, каквото иска....
                      sigpic

Comment

Точно това говоря! Аз лично знам 3 я карат по 8 часа!!! И има един 4-ти който взима смени за да могат другите а си очиват и така общо четирима карат едната кола нон-стоп, без почивка! Така ще ги навърти не ами...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Точно това говоря! Аз лично знам 3 я карат по 8 часа!!! И има един 4-ти който взима смени за да могат другите а си очиват и така общо четирима карат едната кола нон-стоп, без почивка! Така ще ги навърти не ами...
                          Е и колко навъртяха така?
                          sigpic

Comment

Не приключва съвсем, защото не си прочел целия ми пост. А именно, че за да навъртят тия километри, трябва да карат по 26 часа в денонощие, което и 10 човека да се сменят няма как да стане. Освен това таксито има доста сериозно време за престои и изчакване на клиенти.
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Е и колко навъртяха така?
                              Не съм запознат, но тези таксита на рента, които са не са непрекъснато в движение...

Не приключва съвсем, защото не си прочел целия ми пост. А именно, че за да навъртят тия километри, трябва да карат по 26 часа в денонощие, което и 10 човека да се сменят няма как да стане. Освен това таксито има доста сериозно време за престои и изчакване на клиенти.
                              Само ще ти кажа веднъж какво каза един, преди време: Моя Хюндай от както го купих нов и го запалих през 2002г до сега (някъде началото на тая година беше като говорехме) не изстивал под 70 градуса...
                              Тей че сами си правете сметката
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не съм запознат, но тези таксита на рента, които са не са непрекъснато в движение...

Само ще ти кажа веднъж какво каза един, преди време: Моя Хюндай от както го купих нов и го запалих през 2002г до сега (някъде началото на тая година беше като говорехме) не изстивал под 70 градуса...
                                Тей че сами си правете сметката
                                Аз не споря, че колите се карат нон стоп, а че софийско такси не може да измине 1 500 000 км. за 7-8 години. Или с други думи- този от Итал Сервиз е попреувеличил малко.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X