Известие

Collapse
No announcement yet.

часовник hebdomas

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• часовник hebdomas

имам един часовник hebdomas от 1910 - джобен - с 8 дневен резерв (на пра-дядо ми, лека му пръст)

някой може ли да ми каже нещо повече за тази марка ?

изчетох доста в интернет, но ми е интересно по-субективно виждане, известна ли е марката, търси ли се и т.н.

благодаря предварително

(пс: ще го снимам тези дни за да го видите, има някои много красиви елементи, не е позлатен или сребърен, но изработката е невероятна, а механизма още работи без да е поддържан ВЪОБЩЕ от 1910 година насам)

---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

часовникът е нещо като това , но цифиреблатът е с арабски цифри, които са в едни сини кръгчета

освен това има надписи 8 jours (8 дни) и Хебдомас под цветчетата

http://62.15.226.148/tc/2009/09/11/14901789.jpg

---------- Post added at 08:32 ---------- Previous post was at 08:31 ----------

отзад е абсолютно същия : с разликата, че кръгчетата на инкрустацията са позлатени а вътрешността на герба както и фона на надписите отгоре и отдолу е сребрист

http://www.allcollection.net/ver_fot...cfm?Id=3502196

само годината е 1910
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 01:47.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Не е лош часовника, вероятно има доста голяма колекционерска стойност. Аз лично не съм чувал въпросната марка, но все пак не се интересувам от часовници. Можеш да поразгледаш из нета за подобни търгове, евентуално да придобиеш представа за какво става дума.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=heb...286.m270.l1313
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Нека Стоян да види и приключилите
      аукциони в Ибей, цените(крайните) варират
      доста,. Тук играят роля състоянието на часовника, механизма там пружинки, коронки, драскотини и т.н., т.н.
      Аз не бих го продал, ако съм на мястото на Стоян!
      Ще изчакам някоя и др. година... и после вече ако стигнат парите, ще взема 4-5 Алфи от магазина наведнъж

http://completed.shop.ebay.at/i.html...c0.m283&_rdc=1
      Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

за съжаление има отклонение от около 10 минути на всеки 24 часа

някой има ли идея къде мога да го сервизирам без да го потурчат ? (освен в швейцария, очевидно...)

часовникът е оригинален, най-вероятно пра-дядо ми го е получил като подарък от баща си или го е купил при пътувания, защото са били търговци и земеделци, та са пътували и са имали много взимане-даване с чужденци (в този ред на мисли, може и да е попаднал в семейството като погасяване на някакъв дълг, но ме съмнява точно този вариант)
        Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 01:45.
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Не го сервизирай, освен ако нямаш 101% доверен човек... и тогава пак не е сигурно дали това няма да му унищожи колекционерската стойност.
          Ако го носиш на специалисти или антиквари пак имай едно на ум, често се е случвало антики да бъдат крадени дни след като са минали за оглед или оценяване.
          Изобщо дай си сметка какво искаш да го правиш, да го пазиш ли, да го продаваш ли...
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ясно е, че ще го пазя

такава семейна реликва не се продава

просто искам да се приведе в добро състояние - т.е. да се изчисти корпуса му отвън и да се сервизира, за да е точен

иначе самия керамичен циферблат и стъклото са в идеално състояние, само металния корпус трябва да се изчисти, че от морската влага е почернял

иначе за оценяване няма да го давам, точно с тази цел, да не си замине... не че има как да го откраднат, освен ако не им го оставя
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Ако има някой наистина кадърен и доверен, просто да почисти механизма и пипне баланса, 90% след това ще влезе в рамките за тия машинки ... които са минута на ден мисля.
              Не пипай външния вид... патина матина, почерняло и т.н. - ще си загуби автентичния ретро стил.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Ако има някой наистина кадърен и доверен, просто да почисти механизма и пипне баланса, 90% след това ще влезе в рамките за тия машинки ... които са минута на ден мисля.
                Не пипай външния вид... патина матина, почерняло и т.н. - ще си загуби автентичния ретро стил.
                за първото , нямам такъв познат и нямам иея кой може да я свърши тази работа...

а за външния вид и ти си прав... ще го умувам

готино е да попадаш на такива неща, все едно държиш история в ръцете си - особено този, който е видял 100 години
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

По-добре да си е автентичен на вид.
                  А за останалото, дано някой колега даде контакт.
                  Попадали са ми такива нещица в ръцете, уникално е

Comment

Сега мойто мнение по темата е остави го така, не го носи при никой, нека стои още години, цената да стане солидна и тогава ако искаш го продай, все пак няма как да разбере купувача в момента че изостава с 10 мин. за 24 часа...
                    Дори по добре и за него че никой няма да го е пипал, защото точно такива хора коликционери ще си го оправят сами или най-малкото което ще има на кой да го дадът да поправи! Затова просто си мирувай и го сложи на подходящото място
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                    X