Известие

Collapse
No announcement yet.

Потресающа несправедливост и дискриминация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Ха-ха,имаше един Отец Иван навремето.Питат го:
    -Отче да ч*каш чужда жена грях ли е ?
    И той мъдро отговаря :
    -Хммм..ако е по взаимно съгласи е ,не е !

Та,всичко зависи от тълкуванео на каноните
    п.п.
    За дискриминация и несправедливост..тихУ
    Аааа не разказваш всичко
    Това не е ли Отец Иван дето живеел в двора на църквата.И по време на Великден когато ората обикалят църквата, Отчето каканижел “Христос Воскресе ....и така натък....Да ви е*а майката отъпкахте ми картофите“

Сори за офф-а
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      Аааа не разказваш всичко
      Това не е ли Отец Иван дето живеел в двора на църквата.И по време на Великден когато ората обикалят църквата, Отчето каканижел “Христос Воскресе ....и така натък....Да ви е*а майката отъпкахте ми картофите“

Сори за офф-а
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Баш ..последното,което чух за него беше,че е арестуван в Полша.За сводничество и кражби на коли
        п.п.
        ЖеТеДе проповедника да не се подсмихва,а да каже какво мисли по въпроса
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Като е тръгнал Ферариста по пътя към кладата, да налея и аз малко масло в огъня!
          То за жената се изясни."Не се спира вятъра и жена, която е тръгнала да се ...."
          Мене ме смущава определението "ближния".
          Кой аджеба ни е ближен!
          Напъвах се, пих още една ракия, ама нищо свястно не измислих!
          Та кой точно е тоя субект!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Мене ме смущава определението "ближния".
            Кой аджеба ни е ближен!
            Та кой точно е тоя субект!
            Секи бре - не е задължително да е роднина.....комшията не ми е роднина, но ми е ближен се пак......аз не мога да пожелая жената на някой дето не ми е приближен.....примерно аз не съм си и мислил да пожелавам жената на Бали Мумама (Барак Обама) щото дори не я знам коя е, а и той съответно не ми е особенно ближен.....никак даже......
            Но в мен се засади следното смущение......значи ако изпадна в тълкувание на заповедта, излиза че джентълмените нямат право не само да опрашват жената на ближния си, ами ако трябва да бъдем праволинейни, дори не трябва да си я пожелават наум....щото така пише - Не пожелавай.......баси......
            Значи ако комшииката ме пожелае, понеже все още съм доста запазен и хващам окото, това е ОК, тя не е грешна, и няма да я дръпнат в ада за конско......
            Колеги - ако ви налети жена която ви е пожелала, не се опъвайте, това е по нейно желание, тя ви е пожелала, вие сте чисти - просто изтърпете това което ще ви причини, и дори не е нужно да одите на изповед.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

всъщност заповедта е "не прелюбодействай"

sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Тва отделно......не си прочел по надолу листата на забраните....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Тва отделно......не си прочел по надолу листата на забраните....
                  Двете са силно различни.

Цитираната от Стоян предписва въздържание от акта на прелюбодейство (в разните му форми).

А в темата се коментира заповед, която е далеч по-всеобхватна и трудна за изпълнение. Забраната за пожелаване изисква 100%-ов мисловен, емоционален и хормонален контрол
                  Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                  My Red Love
                  AR 145 1.4 TS - ex

Comment

10-те божи заповеди са измислица-премислица за простоватите и елементарни хора, чиято нагласа и настройка към живота е такава, че винаги чакат” някой” да им каже какво и как да правят и да им даде тон в живота.Хора, живеещи с илюзията, че нищо не зависи от тях и че всичко е в ръцете на великите сили(които и да са те).
                    Тоест, те самите не разполагат с достатъчно ресурс , за да поемат под лична отговорност, дори собствения си живот.
                    И именно за тях е представен този хипотетичен „някой” , господстващ и контролиращ живота им.
                    И това е съвсем логично измислено във всички религии, защото представете си, ако ги нямаше тези, макар и измислени канони какво щеше да се случи в ислямския свят например.
                    Ами нещо подобно на това, което се случва в Столипиново и заради което на всеки 10 къщи стои по 1 жандармерия(плюс СОТ, Мот и т.н.), за да не се изколят един друг.
                    Именно за това са измислени такива рамки, за да държат хората в ръцете си и да всяват в тях чувство на страх, че ако „прегрешат” , после ги чакат адовите изчадия и то цяла вечност...
                    Но всеки разумен и мислещ човек (каквито сме тук )е далеч над нивото на този ориентировъчен списък, наречен „10-те божи заповеди” и следователно, според наличието на достатъчно количествен и качествен ресурс, може да направи преценка какво да прави или да не прави и защо, както и да понесе лична и адекватна отговорност за постъпките си.
                    И освен това мислещият човек знае и вярва, че съдбата му е под властта на собствената му воля.
                    П.П. Дано не съм нарушила много тона в чат раздела и да съм го вкарала в прекалена сИрьознУст

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Може пък някой да се е опитал да възпита хората да са малко по-добри и затова се е опитал да им пробута заповедите. В крайна сметка човек съществува от много години в последните 20 000 е горе-доло със сегашен външен вид, много време е бил валиден закона на джунглата и е имало нужда от малко очовечаване. Друг въпрос е, че човек каквито и идеални цели да си постави винаги има кой и какво да му се пречка.

---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                      Но всеки разумен и мислещ човек (каквито сме тук )е далеч над нивото на този ориентировъчен списък, наречен „10-те божи заповеди” и следователно, според наличието на достатъчно количествен и качествен ресурс, може да направи преценка какво да прави или да не прави и защо, както и да понесе лична и адекватна отговорност за постъпките си.
                      Да, правим сумато му и глупости, като започнем от дребното - лъжа и продължим нагоре - крадем и евентуално може и да утрепем някого, що пък не. Отдалечили сме се доста ама нагоре ли надоло ли. Сега като сме толкова развити и сме качествени, носим отговорност по-добри ли сме? Подскачаме ли всеки път при несправедливост - почти винаги пас.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение

Да, правим сумато му и глупости, като започнем от дребното - лъжа и продължим нагоре - крадем и евентуално може и да утрепем някого, що пък не. Отдалечили сме се доста ама нагоре ли надоло ли. Сега като сме толкова развити и сме качествени, носим отговорност по-добри ли сме? Подскачаме ли всеки път при несправедливост - почти винаги пас.
                        Да, така е.И сега продължава да е валиден закона на джунглата, само че в неговия „цивилизационен вариант”.
                        Вероятно посоката на човечеството е такава, че трябва самите ние да стигнем до прозрението да бъдем по-добри, да не крадем, да не убиваме, да не пожелаваме жената на ближния си(а него може .....хахахаха) и т.н, тоест да достигнем това ниво на душевна еволюция, при което няма да се налага да ни пишат „божи заповеди” . В противен случай ни чака ново пришествие...най-вероятно
                        Но за съжаление технологическия прогрес не е правопропорционален на психологическия , затова се получава така.Поживьом ,увидем!

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                        Втора национална среща на 155

Comment

Не искам да влизам в задълбочени спорове но нещо ми убягва в тезата:
                          10-те божи заповеди са измислица-премислица за простоватите и елементарни хора, чиято нагласа и настройка към живота е такава, че винаги чакат” някой” да им каже какво и как да правят и да им даде тон в живота.Хора, живеещи с илюзията, че нищо не зависи от тях и че всичко е в ръцете на великите сили(които и да са те).
                          Тоест, те самите не разполагат с достатъчно ресурс , за да поемат под лична отговорност, дори собствения си живот.
                          И именно за тях е представен този хипотетичен „някой” , господстващ и контролиращ живота им.
                          И това е съвсем логично измислено във всички религии, защото представете си, ако ги нямаше тези, макар и измислени канони какво щеше да се случи в ислямския свят например.
                          Хем са безволеви хората хем пък правят каквото си искат... някак си не ми се вързва
                          По скоро тези заповеди с като филтър за сепариране на хората с достатъчно вътрешна енергия с която да тласкат напред еволюцията. Останалите трябва просто да бъдат "съпорт" и да отстраняват дребните но време-отнемащи пречки по пътя им, за да могат те да се занимават с творческа дейност. Затова и са измислени прости правила над които "обслужващият персонал" да не се замисля а просто да изпълнява и да заляга над работата. Разбира се, че опцията да кривне от правият път си съществува, но си има и репресивен апарат за това, но да не изпадаме в подробности. Лошото е че, обществото вече е достигнало до ново ниво на развитие и тези правила някак си не се вписват в новият стадий. Сега обаче си има други начини... и то някой от тях доста по ефективни, и изтънчени.

Ами нещо подобно на това, което се случва в Столипиново и заради което на всеки 10 къщи стои по 1 жандармерия(плюс СОТ, Мот и т.н.), за да не се изколят един друг.
                          Ся според мен този пример не е мноо удачен щото в циганските гета си има мноо яки правила и закони (пък били те и първобитни и от джунглата) Примерно много рядко са кражбите между цигани (да не казвам че сигурно почити не се крадат) Но виж да си откраднат от другите етноси или родове... ами какво да се прави джунгла... но определено тези хора са едни от най-свободолюбивите и не преминаващите през ситото (вж. по-горе)
                          Именно за това са измислени такива рамки, за да държат хората в ръцете си и да всяват в тях чувство на страх, че ако „прегрешат” , после ги чакат адовите изчадия и то цяла вечност...
                          На Циганите каквито и рамки да им слагаш ... не помага просто вътрешният им заряд е прекалено висок. Познавам и християни и мюсюлмани цигани... правят си каквото им е се иска и не се съобразяват нито с Корана нито с Библията. Виж един хубав бой върши много по-добра работа, но пък трябва да си готов за отмъщение защото не прощават, но какво да се прави като си в джунглата... няма нужда да се епилираш и да си изрязваш ноктите
                          И освен това мислещият човек знае и вярва, че съдбата му е под властта на собствената му воля.
                          Всеки разумен човек би трябвало да живее в хармония със себе си и да може да приема със смирение, както хубавите моменти които съдбата му предоставя така и горчилката и. Обикновено в такива спорове обичам да цитирам стара арабска (доколкото знам) поговорка:
                          "Господи, дай ми сили да променя нещата, които мога; дай ми търпение да приема нещата, които не мога да променя и ми дай мъдрост, за да различа едното от другото."
                          Have A Nice Day
                          o/_______\o
                          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                          []=о===о=[]

Comment

Най-после разбрах къде се корени хомосексуализмът!

В стриктното спазване на обсъжданата божа заповед от страна на мъжете (нали се разбрахме, че за жените не се отнася ). Та, понеже не им е разрешено да пожелават жената на ближния си, стриктно спазващите въпросната заповед мъже взели да пожелават мъжа на ближната/ия си
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                              Може пък някой да се е опитал да възпита хората да са малко по-добри и затова се е опитал да им пробута заповедите.
                              Понякога разликата между "възпита", и вариантите на "обучи - рамкира - подчини - дресира" са много малки, но предостатъчни за тия дето успяват да боравят и налагат тия неща малко по масово.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                ...Значи ако комшииката ме пожелае, понеже все още съм доста запазен и хващам окото, това е ОК, тя не е грешна, и няма да я дръпнат в ада за конско......
                                Колеги - ако ви налети жена която ви е пожелала, не се опъвайте, това е по нейно желание, тя ви е пожелала, вие сте чисти - просто изтърпете това което ще ви причини, и дори не е нужно да одите на изповед.....
                                Това даже си е ... препоръчително. Та нали трябва да си помагаме - някак по-християнско е
                                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                                X