Известие

Collapse
No announcement yet.

Съчки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Нооо,адски ме кефи като видя някоя "пичка", с очила "бъбреци" от Зрънчо,да позира с устенца "кокоши гъз"Обикновено бекграуда е покъртителен...Найлонови пердета от 80-те,килими,ретро тапети...и най-якото-разхвърляно легло
    Мъжката версия е същата: само са добавени 'жапанки "Бумеранг" и чорапи-зверско опънати по прасеца
    Кво разбирате пъ виийй

Ето тука едно есенце за ограмотяване През погледа на алергичен към чалгата(като мен)
    "...Българската чалга се роди в средата на 90-те години след брутален семеен групов секс между майка сръбкиня, баща турчин, леля – циганка и чичо от Гърция.

„Евъргрийнът" "Радка Пиратка” някак си никак... ама никак не ме грабна тогава. Нито „Селската баня”, „Три кила банани”, „Тигре, тигре”, та дори и изкормващата „балада” „На мравчиците правех път”. Просто нещата между мен и чалгата не потръгнаха. Даже напротив. Намразихме се взаимно на минутата и пътищата ни се разделиха.

Оттогава изминаха над 20 години. Чалгата еволюира в силиконово чудовище, символ на мутренски преходи, интеграция на малцинства, тотална медийна окупация и култ към кича.

Изписаха се милиарди букви по темата. Стана модерно да се говори за чалга. После излезе от мода. После пак се завърна... и така сезон след сезон. „Ориенталското чудовище” диктуваше модата, политиката, спорта, училището и буквално целия живот. Не споменавам Музиката, защото тя отдавна се спомина по нашите географски ширини. Поне онази нормалната. R.I.P. !

Залисан в безсмислена борба за оцеляване, съвсем изключих понятието чалга от съзнанието си. До вчера обаче! Когато моята племенница ми се похвали, че за първи път е посетила детска дискотека в столицата. Там срещу 5 лева вход е получила 100% чалга и 0% диско, ако трябва да се придържаме към името на мероприятието. На въпроса ми, няма ли в Градът-държава София дискотека за деца с дискотечна музика, отговорът беше отрицателен с допълнението, че дори и да се открие такава, тя ще остане празна!?

Друга позната, красиво и интелигентно момиче, ми призна, че „върти гюбеци” по масите в заведенията, за да не я сметнат приятелите й за аутсайдер. Иначе слуша U2 и дори им ходи на концерти!

Без коментар!

Още преди 7-8 години отнякъде изникна статистика, че 97% от българите харесват чалга! Потресаващо и направо тоталитарно ми звучи. Още тогава се замислих, ами ние сме една шепа хора, тези 3%. Турбо малцинство от „аутсайдери”, подложени на неземен терор във всички сфери на живота. Не е ли логично държавата да се погрижи за нас по някакъв начин?

Реално в България към днешна дата се кандилкат около 6 милиона неудачници. Два милиона в Градът-държава и четири кой където свари на север и юг от Стара Планина. Изчислено това прави 180 000 души незаразени от чалга вируса и тотално репресирани културно жители на Родината. Побират се в един средно голям град и толкова.

Е проблем ли е тогава да си го поискат? Една своя „Зона, свободна от Чалга”. Без претенции за центъра или периферията на страната. Град по избор на президента, премиера и... шефа на „Пайнер”! Каквото дадат.

Колко логично и хубаво звучи, нали? Градът-мечта с граждани, преминали поне през 3 теста за интелигентност, докато се сдобият с мечтаното жителство. „Зона, свободна от чалга”, в която домакините не шият гоблени „Анадолско утро”, а „устните” от логото на Rolling Stones. Където в детските учебници по музика се изучват песни на „Щурците” и „Сигнал”, вместо кючеците на „бенда Ку Ку”. Зона, в която по сватбените тържества свирят Васко Кръпката или D2, а не клонинги на „оркестъра на Горан Брегович” с версии на „хита” „Седнал Господ да вечеря”. Град, в който кошчетата за боклук са си по местата, абитуриентите не висят голи от прозорците на автомобилите и в 3 часа през нощта няма изстрели и фойерверки, озвучавани с кючеци.

Българио, Родино мила... дай шанс за нормален живот на нормалните си чада! Не искаме много. Просто една малка „Зона, свободна от чалга”!!!..."

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

• Песните на този "човек" са учудващо малоумни...
      sigpic
      Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
      BMW E30
      BMW E36

Comment

• Оххх как ме радват такива есета....на хора живели по времето на Бийтълс, Ац-дц,Металика и всички остани групи и изпълнители дълбоко уважавани от мен..Само че тогава всички подръжаваха на тях и беше пълно с техни клонинги, то и досега е така. А видиш ли, появява се тва чудо чалгата и бърка в г*за на всички, ама и всички мноооу му се кефят.И съм 100 процента сигурен, че всеки знае поне 1-2 такива песни и даже ги има под формата на мп3...
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
          Оххх как ме радват такива есета....на хора живели по времето на Бийтълс, Ац-дц,Металика и всички остани групи и изпълнители дълбоко уважавани от мен..Само че тогава всички подръжаваха на тях и беше пълно с техни клонинги, то и досега е така. А видиш ли, появява се тва чудо чалгата и бърка в г*за на всички, ама и всички мноооу му се кефят.И съм 100 процента сигурен, че всеки знае поне 1-2 такива песни и даже ги има под формата на мп3...
          Този път нищо не каза, колега. На твое място щях да се самозатрия или поне редактирам.
          И без лоши чувства, разбира се
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
            Оххх как ме радват такива есета....на хора живели по времето на Бийтълс, Ац-дц,Металика и всички остани групи и изпълнители дълбоко уважавани от мен..Само че тогава всички подръжаваха на тях и беше пълно с техни клонинги, то и досега е така. А видиш ли, появява се тва чудо чалгата и бърка в г*за на всички, ама и всички мноооу му се кефят.И съм 100 процента сигурен, че всеки знае поне 1-2 такива песни и даже ги има под формата на мп3...
            Времената на Бийтълс и Ац/дЦ(Металика), имат нямат 20-тина години разлика , че да ги тураме под общ похлупак
            А какво да кажат тези, които никога, по никое време не са били ничии клонинги, а ?
            Аз познавам такива, като почнем от мен самата, та минем през всички останали, които не са се клонирали, поради единствената причина, че ако при тях е възникнало някога желание за клонинг, то е било единствено и само да са клонинги на самите себе си.
            А аз знам не 1-2, а поне 202 чалга парчета, също по простата причина, че може да не съм клонинг, но не съм и кон с капаци и за да укрепя избликващата в мен ненавист към тази помия, то трябва да се запозная детайлно с нея и да я изуча, без значение дали за чалга или малга става въпрос.
            Айде стига ми толкоз, че много сИрьозна станах, ще ме дискФалифицират
            Поздрав с едно парче на култовата хип-хоп-рап-хард кор група от средата на 90-те
            Валяк'96 'Нощ Е
            Last edited by milenamr; d.m.y г., 12:33.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
              Имаме участник познал точният резултат!

Майтапа настрана, но съм имал "удоволствието" да комуникирам с тоя "мъж" на живо и смея да твърдя - завалията сам си вярва, че е голям талант! А реалността показва точно обратното. При всичките тези авторски албуми и "участия на големи сцени" - само една песен, която е добила по-голяма популярност - "Обич за обич" (стихове - Евтим Евтимов, музика - Тончо Русев). Сексуалната му ориентация смятам не е нужно да гадаем каква е ...
              То се видя от интервютата му че се изживява като талант...
              АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
              FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

• Верно съм сънен, но не съм казал нищо което да не е било така. Кой диктуваше модата и маниерните в онези времена??
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• не съм чалга-фен

но май голяма част от анти-чалгарите ще изпаднат в културен шок колко много чалга-фенове ще имат къде къде по-висок коефициент на интелигентност от тях ако се направи един задължителен IQ тест.

след тъпотията най-много мразя тесногърдието...

само като чета великото творение отгоре - това така наречено "есе" изпълнено с чуждици и граматически грешки, символ за беден речник и ограничен мироглед и ми става ясно какъв дебил го е писал...
                  Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 12:42.
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

• А темата все пак е за Индиан Неделчев
                    Индиян Неделчев - Sweet Love

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      не съм чалга-фен

но май голяма част от анти-чалгарите ще изпаднат в културен шок колко много чалга-фенове ще имат къде къде по-висок коефициент на интелигентност от тях ако се направи един задължителен IQ тест.

само като чета великото творение отгоре - това така наречено "есе" изпълнено с чуждици и граматически грешки, символ за беден речник и ограничен мироглед и ми става ясно какъв дебил го е писал...
                      Подкрепям.

И аз не слушам чалга (освен когато отида на кръчмичка де), но така и не схванах как се стигна до нея...

И има приятно изтрещяли идиоти, с които мога да се забавлявам и разпускам като им гледам маймонджалъците, ама това е прекалено. Всяко нещо си има граница и този я преминава не на 100 ами на 1000%.
                      Не мога да разбера какво ви харесва и как разпускате като аз не можах да го изтърпя и 5 секунди тоя (а по принцип съм си лигав човек и смятам че имам нкакво чуство за хумор)
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                      BMW 316 Compact '95

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                        а по принцип съм си лигав човек и смятам че имам нкакво чуство за хумор)
                        Е явно не си достатъчно лигав и още може

Comment

• Аууу,Стоянчо нИдей така бе кака
                          Когато "детската градина" се изказва като последна инстанция,също "не седи" добре

Темата е за пръчки,п*ераси и всякакви подобни същества
                          Моля ви се,като ви се четат теми врящи от ЕнтЕлект-създайте си ги
                          Много културтрегери ,много нещо
                          Изобщо,човек като се вземе прекалено насериозно,спукана му е работата
                          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                            Е явно не си достатъчно лигав и още може
                            То винаги може още ама за да го възприема тоя като забавен трябва... май не ми е ясно какво трябва за да ми стане забавен...
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              не съм чалга-фен

Да, съгласна съм, че "есето" е доста крайно на моменти.
                              Има неща, които подкрепям в него, други по-скоро не.
                              И крайността винаги е проява на тесногърдие, което и мен не ме кефи.
                              Но има и истини в писанието му, особено в първата му чАСТ

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:55 ----------

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                              Аууу,Стоянчо нИдей така бе кака
                              Когато "детската градина" се изказва като последна инстанция,също "не седи" добре

Темата е за пръчки,п*ераси и всякакви подобни същества
                              Моля ви се,като ви се четат теми врящи от ЕнтЕлект-създайте си ги
                              Много културтрегери ,много нещо
                              Изобщо,човек като се вземе прекалено насериозно,спукана му е работата
                              Така е Вики, особено пък в нИсИсьозната тема ., а спукана работа и спукан силикон не са сред най-приятните преживявания

Comment

• Нали,ще ни развалят кефа- 'нИмой

Микс Кулб Александър

“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X