Известие

Collapse
No announcement yet.

Можеш ли с пари да си купиш класа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Можеш ли с пари да си купиш класа

Темата е продиктувана от един мой коментар че влагането на много пари и нерви в нещо не е основание да направи това нещо недосегаемо от критики. Много хора обаче постъпиха като " гузен негонен бяга" и се засегнаха..
    Та ........ Скъпата кола показва ли класа или тя се определя от друго? Можеш ли с пари да скриеш същността си?
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Това според мен не е класа: http://life.lafbg.com/2009/02/6180 - това е показност.

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
      Темата е продиктувана от един мой коментар че влагането на много пари и нерви в нещо не е основание да направи това нещо недосегаемо от критики. Много хора обаче постъпиха като " гузен негонен бяга" и се засегнаха..
      Та ........ Скъпата кола показва ли класа или тя се определя от друго? Можеш ли с пари да скриеш същността си?

Абсолютно не можеш да си купиш класа. Може да си купиш обвивката, но не и същонстта. Замазваш очите на околните и това е..Класата не се купува, тя се придобива
      Range Rover Vogue 4.4
      Rexton 270 cdi
      Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
      Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
        Това според мен не е класа: http://life.lafbg.com/2009/02/6180 - това е показност.
        Ндааа, това е С-клас на Мерцедес....
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Скъпата кола, подплатена с подходящото държане определено показва класа.

Но само скъпа кола и слизайки от нея по джапанки и потник, определено издава същността ти (освен ако не отиваш на плаж).

Това е малко като да питаш пиенето на скъпо вино дали издава класата. Ами ако знаеш как да го пиеш, то явно си класи над другите, ако не, то явно просто имаш пари.
          Lexus IS200

Comment

А дали не можеш да показваш класа и без скъпо вино? Дали пък няма благородници под скъсани дрипи?
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Да, можеш да си купиш класа. Но това, че си купуваш класа, по скоро се определя не от теб самия, а от тези пред, които си купуваш класата. Ако няма кой, да те види, как ще показваш каквото и да било. Специално в България, тази класа е силно развита, просто защото обществото отдава силно внимание на това....или може би така се стекоха обстоятелствата през последните година, че се получи силно разделение на прослойките. Обществото ни варира от тоталния минимум, до много високия максимум.
              Имах възможността да карам автомобил, който на 100% мога да кажа, че дава класа. Друг е въпросът как се възприемаш ти в един такъв момент. Чувстваш ли се като нещо повече, или не. Определено мога да кажа, че по реакцията на хората, по бензиностанцийте, по светофарите, пред магазините...навсякъде...скъпата кола насочва много погледи към теб. Не е нещо, което мен ме влече, което ме кара да се чувствам по-добре....
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Можеш , но кой ще я види ? Като че ли ще остане невидима за простото око Няма да бъдеш допуснат в '' класното '' общество , където не са и чували за театър , опера , Ана Каренина ... а само Шрек ги интересува
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                  А дали не можеш да показваш класа и без скъпо вино? Дали пък няма благородници под скъсани дрипи?

Финансовото благосъстояние по никакъв начин не е свързано с класата.
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Стил може да си купиш(има добри специалисти).
                    От портфейла зависи репутацията ти в някои кръгове,но класата е нещо съвсем друго.Това е съвкупност от поведение, възпитание, обноски, душевна извисеност,вътрешно богатство,интелект и т.н -нещо такова.Класа не се купува. Просто не става. Парите опорочават този, който не знае как да ги ръководи
                    Разбира се,всичко това е според мен
                    Last edited by viki; d.m.y г., 15:25.
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Скъпите неща не е задължително и почти никога не показват класа ... Всеки селянин с малко повече пари гледа да блесне с нещо скъпичко, за да си докара "класа".
                      Това е като грима - замазваш дефектите и скриваш това, което не искаш да се знае за теб. В крайна сметка обаче истината винаги лъсва - и тогава обикновено става много грозно. За пример - невероятна мадама, изпипана отвсякъде - грим като в Холивуд, пластична хирургия като дипломна работа на световноизвестен професор, дрешки от най-най магазините .... Всичко е невероятно, докато не си отвори устата например - още първата реплика ви идва като шамар от засилка в лицето.
                      Та според мен скъпите неща (особено колите) не придават класа - класата е наследствена, или се придобива с течение на много години труд и възпитание в определени среди. А най-лошото е, че за тия мои 34 години хората с класа, които съм срещал, се броят на пръстите на едната ми ръка...
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        Скъпата кола, подплатена с подходящото държане определено показва класа.

Но само скъпа кола и слизайки от нея по джапанки и потник, определено издава същността ти (освен ако не отиваш на плаж).

Това е малко като да питаш пиенето на скъпо вино дали издава класата. Ами ако знаеш как да го пиеш, то явно си класи над другите, ако не, то явно просто имаш пари.
                        Значи ли това, че ако имам пари за Ferrari и сляза от него по маратонки и дънки, нямам класа?
                        Ако е така - супер, защото никога не бих си купил костюм Армани, за да ми е в тон с Ferrari-то.

Иначе, класа... това е доста разтегливо понятие и съм склонен да се съглася с описанието на viki.

А под "класа" в нашата държава се разбира именно позьорщина и доказване на доходи, което е жалка работа.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                          Значи ли това, че ако имам пари за Ferrari и сляза от него по маратонки и дънки, нямам класа?
                          Ако е така - супер, защото никога не бих си купил костюм Армани, за да ми е в тон с Ferrari-то.

Иначе, класа... това е доста разтегливо понятие и съм склонен да се съглася с описанието на viki.

А под "класа" в нашата държава се разбира именно позьорщина и доказване на доходи, което е жалка работа.
                          Ферари не се кара с костюм армани, а точно с маратонки и дънки Костюма армани е за Майбаха! Хе хе.
                          Lexus IS200

Comment

Маybach няма да си купя, не и докато мога аз да карам.
                            Като стана на 90+ и вече не мога, тогава - ще се возя на задната седалка. Ама пак ще съм с дънки и маратонки.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Директният отговор е - да скъпата кола показва класа!

п.п. Само че...
                              Определението за това, какво е класа и какво е това класово деление, е леко различно от времето на развития социализъм.
                              За коя класа говорим все пак, защото традиционните класови структури не са единствените в днешно време?
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                              X