Известие

Collapse
No announcement yet.

Изнерви ме следната случка ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изнерви ме следната случка ...

Колеги направо съм вън от релси Току що се прибирам от работа и вместо да си чеша доволно т*шаците, радвайки се, че е време да ми отпочине психиката, аз какво?! аз просто не мога да си намеря място от яд Ще кажете какво пък толкова ме е изнервило... ами изнерви ме следната случка:

Работния ден свършва, тръгвам да си се прибирам, както обикновенно си джиткам доволно с 30, спирам на едно светофарче, пред мен 3 коли, втората от които патрулкааа! За мое най-голямо щастие (или нещастие) с включен ляв мигач... т.е. в моята посока. Светва зелено, всички тръгват. До тук всичко ок! В следващия момент обаче, аз се заглеждам по-внимателно в купето на патрулката и какво мислите виждат очите ми?!?! Виждат как чичко полицай, в случая водач на МПС-то, говори по Ш*БАНИЯ СИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН Освен, че говореше по мобилния без хендсфри, пича си караше доволно с 60+... в града! Сега вече просто се залепих с баварията на задния му капак и почнах да ровя за моя телефон... исках да заснема случващото се. След като я подкарах зад него, чичко полицай погледна в задното огледало да види кой е ентусиаста на багажника му, ама никва реакция... На всичкото отгоре, доволната му физиономия сякаш ми казваше "духай ве п*дал, аз съм ченге и ше прая квот си искам!" направо ОТКАЧИХ В крайна сметка докато извадя телефона, докато въведа паролата за отключване и докато насоча камерата към него, той явно се усети и хлопна телефона. Миг по-късно аз се усещам, че карам зад него вече със 70+, а малко пред нас има камера с радар... последваха спирачки от моя страна, заковах на 50 и тъпо гледах как патрулката се отдалечава, вече сигурно с повече от 80... В него момент, отвътре ми стана некво супер тъпо, за дето нищо не успях да направя

Сега се питате що ли толкова паля. Ами не отдавна бях пуснал тема за една цивилна червена патрулка, от която скокна един такъв гащник и ми тресна акт за 50 кинта + 6 точки, за дето ме хванали да говоря помобилния докато карам. Последствията са ясни - сега съм с 50 кинта по-беден (КАТ с толкова по-богати) и 6 точки по-малко в талона. Ето ситуацията днес се повтори... повтори се, ама с малката подробност, че аз явно съм никой и не мога да направя нищо по въпроса, а ония с униформата е някой, и му е през х*я за мен и за законите...

Колеги умирам от яд... дайте пример, кажете какво може да се направи, може ли изобщо да се направи нещо в подобни ситуации... или ние простосмъртните сме обречени да ядем х*я, който ни го подават тия "висшите". Д*еба направо не мога да се примиря с факта, че такива неща се случват пред очите ми... че се случва това мен да ме дерат, а дни по-късно аз да искам да дера, ама да не мога... побърквам се брат

Не искам тази тема да звучи все едно съм некъв ревльо, който са го дернали ченгелите преди време и още не му минава. С тази тема искам да ви кажа, че всички ние ядем хурката и после сме длъжни да гледаме мазните усмивки на тия дето ни я дават. Хах... мамата си еб*ло...

Както и да е. Ако има някой по-запознат с това, дали е възможно по някакъв начин в момента аз да му дам хурката на тоя индивид да я гризне, нека сподели. Не ме е страх от ченгели които са се провинили... нито, че ще ме запомнят и ще ме дерат после постоянно, нито нищо... преди с Alfa-та им бях в черния списък, сега с баварията е пак същата история така, че не ми пука. Ако има начин да изстудя мястото на някой "недосегаем" ченгел (като този днес) в КАТ, ще го изстудя!

П.П. В цялата галимация успях само да запиша номера на патрулния автомобил, часа и мястото на провинението... не знам дали това би влезнало в употреба по някакъв начин...

--------------------------------------------------
    Позволих си да сменя заглавието на темата, щото съм в добро настроение. В противен случай, темата щеше да си седи там, закъдето я бях запътил.

Колега, считай това за неофициално предупреждение!!!
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:35.
    BMW E39 528i

Преди време Господари на ефира бяха правили репортаж за говоренето по телефона без хендсфрии сред многото хванати да говорят по телефона с камерата бяха хванали и 1 чичко полицай как си приказва сладко сладко по телефона . Кадрите бяха показни на някакъв висш служител на КАТ и относно провинилият се полицай коментарът беше , че ще бъде наказан .
    А дали са го наказали или не няма сведения
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Колега, напълно те разбирам. Снощи в София доакто приятелката ми караше я засякоха четири патрулки една след друга, разбира се без включен специален сигнал.

Опиши подробно случката, подай сигнал и разчитай, че отговорните фактори няма да си го преместят в другия крачол.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Опиши подробно случката, подай сигнал и разчитай, че отговорните фактори няма да си го преместят в другия крачол.
        Както и разчита, че търтея не е модератор и може свободно да се псува в раздела
        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Аз ако знам, че това ще помогне и ще има наказани, веднага монтирам една камера на таблото и започвам като куче да следя всяка тяхна крачка на пътя... както те следят нашите от цивилките си...

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

Къде и на кого? Имайте в предвид, че в конкретния случай, аз бях сам в колата т.е. нямам свидетел, който да ме подкрепи... а и при липсата на снимков материал

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
          Колега, предполагам това изказване беше насочено към мен и в защита ще кажа, да погледнеш другите теми (мои или на колеги) с "псувни". Може изтървайки нервите си да теглим по една майна, но за сметка на това го правиме цивилизовано, цензурирайки чисто вулгарните думи.
          BMW E39 528i

Comment

Гарван гарвано око не вади, се казва в една поговорка. И в случая е точно така. И да подадеш оплакване никой няма да ти обърне внимание. За такива случаи снимковматериал и повечко медийна изява - Господари на ефира например. Но честно казано и тогава ефекта няма да е кой знае какъв.
            А иначе за случката - наистина е много дразнещо кагото точно позителите на реда го нарушават, но какво да се прави такава ни е държавата. Днес станах свидетел на аналогичен случай, в който патрулката завива наляво (точно пред 6-то районно) при забранена такава маневра. Не баха пуснали сигнална лампа или нещо подобно. Там това си е практика. Като ги освирках ме гледаха лошо двамата тулупи вътре.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              Като ги освирках ме гледаха лошо двамата тулупи вътре.
              Между другото днес, аз вече бесен, карайки за тоя ченгел, мислех да надуя яко клаксона като на сватба... буквално за миг ми дойде да разбия волана, но така си и останах само с искането... и то не защото ми дремеше каква ще е последвалата реакция на куката, а защото за миг се запитах "и сега ако му набия клаксона какво мога да променя?!"
              BMW E39 528i

Comment

Едва ли ще променя нещо, но поне показвам че не харесвам показното им незачитене на каквито и да е правила.
                Ние не трябва да си мълчим и да се съобразяваме с всяка подобна простотия. Както казах по-горе май цялата ни държава е такава - точно тези, от които се очаква че ще опазват реда го нарушават най-грубо и показно. Преди няколко месеца когато ми се наложи в същото районно да се редя на колометрични опашки пред същото това РПУ бях меко казано същисан от следната ситуация. Там понеже "хората не реда" не баха успяли да създадат каквато и да е организация, та се беше наложило хората да си създадат такава, под формата на списъци. Сутринта в която трябваше аз да се редя точно пред входа на паспортен отдел стана бой между чакащите и полицаите не направиха нищо. Дори не се опитаха да спрат боя. Намесиха се чак след като звъннах на 166 и поисках да подам жалба срещу полицаите там. Служителката, която ми вдигна беше толкова изненадана от наглостта ми, че не знаеше какво да каже.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ами то в такива моменти човек просто се чуди какво може да направи, за да му обърнат сериозно внимание. А такова трябва да се обръща и на нас, обикновените хора! Толкова ли много искам/искаме... просто да има някой, на когото ако кажа/кажем, че човекът X, служител на МВР е втасал яхнията, да ни обърне внимание и да предприеме мерки, тоя човек X да си понесе наказанието, както ние го понасяме когато сме се провинили. Толкова ли е трудно бе маа му де*ба..........................
                  Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 20:46.
                  BMW E39 528i

Comment

Между другото само да вметна, за да не остана евентуално неразбран от хората които защитават служителите на МВР!

Аз ценя страшно много тези полицаи, които са отдадени на професията си и коректно съблюдават за спазването на реда и законите в страната! Тези които се отзовават, помогат и защитават нас, простосмъртните граждани!

В същото време твърдо съм против, ненавиждам и бих направил всичко което мога за да стъжня дните на псевдо служителите на реда... т.е. тези за които понятията "правила" и "задължения" са просто някакви думички в тълковния речник.

Що се отнася до гражданите. Не понасям тарикати, които са на мнение, че са повече от мен или от полицаите и също могат да си правят каквото им скимне.
                    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 21:10.
                    BMW E39 528i

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37256

В линка е описана случка, която преживях съвсем на скоро. В нея, пряко отношение има собствената ми личност и съзнание. В крайна сметка, не довърших "историята", но тук ще го направя. Тръгнах от най-долна инстанция, а именно районният в населеното място, където съм записан. Той, към кое районно се води, негови управници, по-висши инстанции, които отговарят за подобни случаи и вече забравих точната институция, но беше свързана с правата на българите в международни отношения. Един по един, вдигайки рамене и предлагайки ти "абе, що не провериш малко по-надолу, пък там може и да знаят", не успях да разбера нищо конкретно за собствената ми неприкосновеност. Не се намери инстанция, подразделение, отдел, гише и квото и да било, която да защити правата ТИ и да ти каже какво ще стане.
                      Единствено имаше една служителка, която прояви много лично отношение и взе ситуацитя насеризно. Не мога да и кажа имената, но и казвам БРАВО. Какво им пука на останалите, като нямат пряка отговорност.
                      няколко месеца по-късно, излизайки към Гърция, гледах с мили очи на границата. Защото собствената ми държава, не ми е осигурила спокойствие и при това в крайна случаи, в които ти самият си абсолютно беззащитен.
                      Е мерси!

За това, че искаш да предприемеш някакви действия, показва, че ти пука за обществото и неговите права. Така трябва и да бъде. Трябва да ни пука и да го показваме, да се види, чуе...докато един момент не се блъснеш в стената)) Това не означава, че не трябва да станеш и да продължиш....
                      Last edited by JAMAL; d.m.y г., 21:33.
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

колега напълно те разбирам преди три седмици ми писаха акт и точки понеже не спрях на светофар(всъщност спрях но тръгнах на червено ) за което не споря като съм виновен съм виновен обаче нещото което ме ядоса беше въпроса 'е сега кво ще правим' направо побеснях и аз мисля че трябва да направим нещо да си дойдат нещата на мястото да видят тия боклуци как се живее с една заплата )))

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                          Освен Търтея, тука има и други ...

---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:38 ----------

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                          Колега, предполагам това изказване беше насочено към мен и в защита ще кажа, да погледнеш другите теми (мои или на колеги) с "псувни". Може изтървайки нервите си да теглим по една майна, но за сметка на това го правиме цивилизовано, цензурирайки чисто вулгарните думи.
                          Колега, аз пък те съветвам да държиш здраво кантърмите и да не отърваш конете, щото цивилизовано правилника може да се използва и по друг начин ...

Comment

Е тея случки е добре да си ги споделяме тук във форума,но ги споделяйте и с шефовете на провинилите се полицаи.
                            Знам,някой ще каже веднага,къв е смисъла,но повярвайте,смисъл има.
                            Я си представи,ако си шеф,и при теб редовно идват такива сигнали за служителите на твоето управление
                            Ако всички споделяме мнението,че са недосегаеми,те ще са наистина такива,понеже нагласата на обществото е такава.

Comment

Е поне можеше и да пуснеш едно писмо до МВР с оплакване и описание на случая, какво пък, може и да стане нещо, ама ако не се пусне, със сигурност нищо няма да стане
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X