Известие

Collapse
No announcement yet.

Тактики за пред КАТ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    И аз съм с акт за неправилно паркиране...Ккато им казах да ми пишат ФИШ, за да не си губя времето в КАТ за синия талон, пак ме одрязаха с думите " нямаме фишове"....Нарочно ли го правят, за да си платиш акта или ... ?
    Ами то и фиша си го плащаш веднага, но са тъпи е***ци и искат да им цакаш
    Правят го защото актове под 50 лв. не могат да се жалват в съд, а само при ония дебели шефове в Дървеница, които си го местят от левия в десния джоб
    От друга страна според чл.183,ал.1,т.2 от ЗДвП глобата може да е от 10-20 лв., т.е. така взимат 10 лв. повече
    Важното е да не им даваш пари на ръка, защото така ги стимулираш да го правят и утре ще пуснат някой пияница, дрогиран или непавоспособен, който може да те блъсне и убие! Това е цинизмът, не че ще вземат под масата 10-20 лв.
    Затова аз не давам, гледам да спазвам, доколкото е възможно, законът и си плащам само на каса До сега за 9 год. имам инвестирани точно 80 лв. в КАТ - халал да са им Радар-детекторът пък ми е спестил поне 1000 лв. така, че аз съм в изгодното положение
    sigpic

Comment

Даа винаги питат имаш ли друго нарушение! Мене ме виждата че съм на почти 3 год. шофьор и тоя въпрос е задължителен...И аз винаги отговарям че нямам и те викат еее лошо тей...еми айде щом ти е за първи път заминавай и внимателно да шофираш...и така вече над 15-20 пъти и става въпроса за 15-20км над ограничението...
      Виж ако изцепиш че имаш нарушения, липсват ти точки...еми значи си просвинен вече и ще ти напишат веднага, а така те пускат!
      Другия въпрос...хммм верно че питат винаги какво работиш...абе мръсници са тия...верно че си искат парите, ама аз до сега не съм се усещал и не съм давал на никой

Иначе винаги в началото почват сега един акт ще ти напишем за превишена скорост....и от там почват имаш ли нарушения какво рабтиш, ааа да и за къде си тръгнал и къде си бил!!!

Общо взето винаги съм им отговарял с думите: да, добре...и винаги съм минавал гладко
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

"Страхотна" тема! Тактики за пред КАТ?!? Тактиката е да си понесеш отговорността а не да ревеш във форумите. Пък за "птичката" Цветанов направо не ми се говори. Младши автоконтрольор започва със заплата от около 600 лева и е незаконно да работи в свободното си време, сипва си сам бензина в патрулката като свърши лимита, говори от личният си телефон, като умре станцията или по други причини, купува си оборудването, купува си обувките, панталона и каквото може, щото в тила няма и какъв е изхода? А пък и кави хора биха станали катаджии при тези условия?
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Туко що ни засякоха колеги
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            "Страхотна" тема! Тактики за пред КАТ?!? Тактиката е да си понесеш отговорността а не да ревеш във форумите. Пък за "птичката" Цветанов направо не ми се говори. Младши автоконтрольор започва със заплата от около 600 лева и е незаконно да работи в свободното си време, сипва си сам бензина в патрулката като свърши лимита, говори от личният си телефон, като умре станцията или по други причини, купува си оборудването, купува си обувките, панталона и каквото може, щото в тила няма и какъв е изхода? А пък и кави хора биха станали катаджии при тези условия?
            Тук никой не реве, хвалят се хората!

Моята тактика е - ако ме пуснат с дбро - пуснат. Ако не - да ми пишат акт, ще се защитавам със законни средства.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега,
              При цялото ми уважение към теб.
              Но никой никого не кара да работи за някакви си мизерни 600 лева, или пък да си говори от личния телефон да се набутва за гориво, обувки, връзки за обувките , пагони , шапки и прочие.
              А 600 лева са едни пари... едни такива мизерни.
              Майка ми ще се пенсионер след 2 седмици , цял живот е работила като учителка и библиотекарка със висше стажове и прочие. И какво ?
              Знаеш ли кога е виждала 600 лева заплата ?
              Били мизерни 600 лева - ми да годят да учат, и да вземат повече.
              Ниско квалифицираната работа е ниско платена - азбучна истина.

Ама то е по -лесно да станеш подкупен боклук нали?
              И после да викаш 600 лева заплата а за оборудването и бензина от собствения си джоб го вадя.... а тези пари за една смяна да се изкарват.
              Мерси ще кажа аз на таз либоФ.

п.с А сега по темата, е как да го не.... само мен не ме спирт патрули на КАТ и да ме пита какво правим сега ?
              Как всички ги спират и все това ги питат ? Защо мен не ме спират ?
              Даже и радар детектор нямам. Някаква мистерия ще да е това.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

... Младши автоконтрольор започва със заплата от около 600 лева и е незаконно да работи в свободното си време, сипва си сам бензина в патрулката като свърши лимита, говори от личният си телефон, като умре станцията или по други причини, купува си оборудването, купува си обувките, панталона и каквото може, щото в тила няма и какъв е изхода? ...
                Аз познавам доста хора в София, които работят за 600 лева и се радват, че имат работа. Купуват всичко от магазина със собствени средства, както за тях, така и за децата им. Не мисля, че е срамно човек да получава тези пари, когато ги изкарва с честен труд. Ако някой не му харесва заплатата за която работа, то или прави нещата в работата си така, че да получи по-висока заплата или сменя работата/фирмата. Важното е да е с чиста съвест.
                За 20-годишния ми стаж като шофьор-любител, винаги съм се опитвал да спазвам правилника. Не винаги съм успявал, по една или друга причина. Имам един акт, преди 2 години, защото полицая си изтълкува случая, както на него му харесва. Не можах да обжалвам понеже заминавах следващия ден командировка и изпуснах срока. В противен случай актът щеше да отпадне. Много ме издразни тогава, като казах на полицая, че съм програмист и видях как му светнаха очичките. Явно му е минала мисълта, че може да измъкне парички от мен и с мазна усмивка ме попита дежурното "и кво прайм сеа...". Тогава му замразих усмивката с "пишем акт и оставаме с празен джоб!" Е, няма такъв цирк, като този дето гледах след това. "Ама сигурен ли си... ама защо толкова категорично... хората гледат да не им се пише акт, а ти искаш..." - цирк Глобус. А аз му казвам - "ок, виновен съм, значи трябва да си понеса вината, защо продължаваме разговора. Пиши акта и да си ходя, че имам работа". Платих си после акта в КАТ и всичко беше точно, а аз съм си с чиста съвест. Според мен правилния начин, за излизане от ситуацията, е повишаване заплащането на полицаите и постоянни внезапни проверки за корупция. Иначе няма оправия. А най-добрата тактика за пред КАТ, поне според мен, е спазване на правилата за движение.
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Мен пък не ме питат. Може би щото аз ги изпреварвам и първо аз ги питам "Ми сега ко прайм"? Само с камера на съм се разбирал до сега. Служител на реда ли е... винаги се разбираме
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

На мен пък не ми харесва отношението на някои служители на реда, поведението с размахване на палката, без причина или същата е запасана отзад в панталона, всичко това го има по софийските улици. Нямат никакво уважение към институцията в която работят, имат изключтелно високо самочувствие и са си повярвали доста с постовете на които са сложени.
                    Нямам нищо против полицаите които си вършат съвестно работата и се отнасят с уважение към гражданите. Случвало ми се е веднъж или два пъти да ми е приятно даже че са ме спряли за проверка, просто човешкото отношение и спазването на правата на хората, прави впечатление.
                    За съжаление не всички са така...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

"Страхотна" тема! Тактики за пред КАТ?!? Тактиката е да си понесеш отговорността а не да ревеш във форумите...
                      Темата е такава защото това ме вълнува сега, ако някой не иска или не му харесва да не пише!

До сега съм се държал повече от културно с органите на реда, повечето пъти съм си минавал само с разговор, давал съм пари 3-пъти, но от 2-3г. спрях.

Сега ситуацията е, че съм виновен, не споря, ще си понеса наказанието, но като минаха още 10 коли пред мен и тях на знака В2 и се правят, че не виждат, щом има наказание да е за всички, не избирателно.

Второ отвратително грубо и обидно отношение към мен, без нищо да казвам, след репликата "Ще пишем акт", аз отговарям "Щом съм виновен ще пишем", се развика и ми обърна гръб, другия даже се затвори в колата и си дигна стъклото, ебаси отношението, даже вика и се хили, нямаме фишове, затова акт... От тук на сетне вече и аз ще се държа така, а пари много трудно ще видят, ако съм виновен си понасям наказанието както сега.

А въпросите имаш ли нарушение, какво работиш, к"во ше праим ся, спирам да отговарям.

Свободна държава сме всеки работи каквото иска, ако не му харесва да напусне.
                      Last edited by raiders; d.m.y г., 15:44.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

Колеги, нещо бъркате като си мислите, че ги защитавам, струва ми се твърде ясно ви зададох реторичният си въпрос още в горният пост

А пък и какви хора биха станали катаджии при тези условия?

А това да се конфронтира едно съсловие с друго е типично нашенска си черта. Жена ми е учителка и знам колко взима, а аз не съм катаджия. Хора малко само помислете защо в МВР има ниски заплати и рехав контрол върху корупционните практики? И моля ви не сравнявайте полицейската професия или тази на пожарникарите с тази на други съсловия защото съм сигурен, че некролозите на нашият портал са повече отколкото на техните. В никакъв случай не подценявам професията на никой.
                        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 19:03.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Мда, тва също е добра идея.....
                          Да, пробвай, да не ти се налага де

А относно темата за заплатите в КАТ, не съм сигурен колко са, но да не забравяме, че те са I категория в момента, тоест пенсионират се рано, второ това е основна заплата, отделно си имат начисления, за дреи и това онова.А като не им изнася да чукат камъни примерно
                          Но в полицията много трудно се назначав, особено пък в КАТ, на млади години много познати пробваха по разни кампании, млади хора с висше, без никакви противозаконови прояви да работят към МВР, ама духи....
                          Last edited by fred; d.m.y г., 21:48.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Да, пробвай, да не ти се налага де
                            Карах така 6 години.....
                            Сега смених българската книжка за друга от ЕС, и чесно казано от 2 месеца никой не ме е спирал, даже и не ме заглеждат, а преди по два пъти поне на седмица ми губеха времето, сприрайки ме просто така профилактично, без каквото и да е нарушение.....странно нещо е живота.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

на мен любимото ми е " ама ние сме двама" та по този повод, един реален случай.......

Приятел го спират на църна маца в леко нарушение и след обичайните "кво ша прайм сега" той им дава 10лв......
                              Отговора на полицая- "ама ние сме двама"
                              Отговора на мой приятел " ми аз съм самичък"
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Working...
                              X