Известие

Collapse
No announcement yet.

Дали жените не станаха по-нагли от мъжете?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може би тук е момента да вметна, че в много случаи жени са ми давали път, дори ми се е случвало в тясна улица с паркирани коли, при това другата шофьорка си беше в правото да мине, мен ме затиснаха на кръстовището и тя даде назад, за да мина, вместо да ме остави там да ме ударят. Да не си помисли някой, че мразя жените шофьори но и аз като колегата adv_petrov си отварям очите на макс покрай жени
    GTV 2.0 TS '95
    Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
      Може би тук е момента да вметна, че в много случаи жени са ми давали път, дори ми се е случвало в тясна улица с паркирани коли, при това другата шофьорка си беше в правото да мине, мен ме затиснаха на кръстовището и тя даде назад, за да мина, вместо да ме остави там да ме ударят. Да не си помисли някой, че мразя жените шофьори но и аз като колегата adv_petrov си отварям очите на макс покрай жени
      Мен пък жени изключително рядко са ми давали предимство или пък се ме пускали в кофти ситуация.
      Почти никога Не Го Правят.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Моят опит показва, че жените са по-толерантни шофьори.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

В 90% от случаите са нетолерантни или не знаят къде се намират, съответно правят щуротии. Но те си имат тяхна логика за движение, която няма нищо общо със ситуациите в повечето случаи. Това е факт, дори и жена ми го смята за вярно. Изключвам 10%, защото наистина има умеещи и толерантни жени.
          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
            .. но и аз си отварям очите на макс покрай жени
            Е нема страшно. Те в повечето случай си ги затварят така, че всичко си е наред.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Простотията ходи по хората, то и жената е човек я
              Простака се познава по постъпките.В метрото например, когато още не беше пусната линията след Булбанк, повече жени се предреждаха на ескалатора или по стълбите, или не по малко от мъжете.Който е пътувал тогава знае, че се образуваше една голяма опашка, всички слизаха и така, а тия дето им липсват първите 7 г. си личаха и там и тук и къде ли не.
              А с притока на простаци от страната, процеса набира скорост...
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

В петък се качвам да нас за има -няма десет минутки.Бързам ужасно,понеже закъснявам...слизам и виждам,че един съсед ме е запушил.Не,че няма място къде да спре ,обаче не е точно пред входа(за селяците явно е важно ).Звънкам да слезе да мръдне колата,а жена му казва"Ъм...ми той 'нье у нас"
                Казах и да му каже,че ако не дойде ще го накарам да ми плати таксито до Златните и обратно
                Толерантно ли постъпих ?
                п.п.
                долетя след няма и десет минути,бягал.Навиках го де,не че бях ядосана-просто профилактично
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                  В петък се качвам да нас за има -няма десет минутки.Бързам ужасно,понеже закъснявам...слизам и виждам,че един съсед ме е запушил.Не,че няма място къде да спре ,обаче не е точно пред входа(за селяците явно е важно ).Звънкам да слезе да мръдне колата,а жена му казва"Ъм...ми той 'нье у нас"
                  Казах и да му каже,че ако не дойде ще го накарам да ми плати таксито до Златните и обратно
                  Толерантно ли постъпих ?
                  п.п.
                  долетя след няма и десет минути,бягал.Навиках го де,не че бях ядосана-просто профилактично
                  Постъпила си точно както трябва - стил БГ.
                  Arena Coast Customs

Comment

Не се сетих какво друго да направя
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Границата между наглост и начин да оцелееш (плюс - да се придвижиш за обичайното време, вместо двойно и тройно) е доста тънка. Много е трудно да виждаш ежедневно как дузини говеда ти секат пътя на една боя, не те пускат с часове да се включиш в улица, която е със статут на по-шеф от тая, от която излизаш, да те натискат отвсякъде (вкл. почти отгоре и отдолу) и т.н., и т.н., и т.н., и да не започнеш поне малко да заприличваш на въпросните говеда. И аз съм човек (пардон - жена), и участник в движението, и имам точно толкова право да се придвижвам с нормална скорост, колкото тарикатите, които предпочитат дясната лента за ляв завой (защото е по-свободничка). Спирам на пешеходни пътеки, давам път на всеки възможен движещ се обект/субект (освен в случаите, в които пред мен е зелено, а зад мен има колона нерваци), но елементите, които (само защото съм жена) смятат, че по тоя повод може да си позволяват да ме "минат", в общия случай остават неприятно изненадани. Ако това означава, че съм нагла - да, такава съм.

Цвети, вероятно за случките, с които си се сблъскала, има причина. И вероятно тя е извън теб. Но ще се ядосваш по-малко, ако погледнеш на нещата от този ъгъл
                      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                      My Red Love
                      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                        Толерантно ли постъпих ?
                        п.п.
                        Да, толерантно си постила
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Да, толерантно си постила
                          Ох, тая толерантност..

И тя, като наглостта, е тънкогранична. Или по-скоро, въпрос на субективно възприятие е кое точно е толерантност. И, за да не съм голословна, пример: спирам на пешеходна пътека, пресичащият плахо стъпва на платното и почти тичешком прелита наД асфалта, а отзад порой от клаксони и учтиви думи: "Ууууу - овца" (примерен комплимент към мериносовата ми особа).

Е, хайде кажи ми сега: толерантно ли е да спреш на пешеходна пътека, нормално ли е да спазваш правила или (в случай, че го правиш) си мухльо?
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Бе аз друго не мога да разбера: що трябва да делите шоферите на жени и мъже? Или на местни и пришълци?
                            Изобщо защо трябва да ги делите? Подобни теми у форумо бол...
                            Ясно е, че някои правят повече глупости; ама и от категоризирането (по принцип) няма много смисъл според мен, да не говорим, че всеки възприема дадена постъпка като различно нещо - пример: Вики и комшията
                            Пак казвам: колежката са я ядосали идиотщини на пътя, направени от жени; ОК, но причината да ги направят не е в пола им, а в един орган, дето се намира в главата!
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

Времената не са за чувствителни натури. По-добрата част от обществото свършва или в лудницата или в най-добрия случай с терапия, просто на всяка крачка ги залива ударна доза простотия. Трябва да си малко темерут и много да не се замисляш. Когато не очакваш от другите нищо хубаво, няма начин да се разочароваш
                              Относно жените, като цяло правят доста ситуации, но по-безобидни и при малка скорост.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                                Относно жените, като цяло правят доста ситуации, но по-безобидни и при малка скорост.
                                С изключение на блейките, които забравят да погледнат в огледалото, като решат да изпреварват на магистралата то, вярно, че какво да му гледаш на това огледало, като не си виждаш носа в него и не може да го напудриш
                                GTV 2.0 TS '95
                                Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Working...
                                X