Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък - Цена?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Данък - Цена?

Здравейте колеги,
    Искам да ви попитам какъв данък трябва да плащам за колата ми?
    88KW - 120hp
    98г.
    Катализатори - 2бр. има ако влиза нещо в цената това.
    И дали може на разсрочено плащане като при гражданската застраховка?
    Alfa Romeo 146 1.6 T.Spark 16V 120hp 98г. R.I.P.
    Alfa Romeo 145 2.0 QV - New

Данък на разсрочено не може.За цената да кажат колегите от твоя район,защото всяка община сама си определя данъците
    МЕТАН

Comment

Ето тук можеш да погледнеш.
      http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php
      Чл. 60. (1) Данъкът се заплаща на две равни вноски в следните срокове: до 31 март и до 30 септември на годината, за която е дължим. На предплатилите за цялата година в първия срок се прави отстъпка от 5 на сто.
      Last edited by ~NiKoL~; d.m.y г., 03:35.
      Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

В Пловдив за моята кола 115кс 7 годишна миналата година беше 130 лв. тази година 175лв.
        Може на вноски за първо и второ полугодие.
        155 -цата 129кс над 10 г. 130лв
        Колкото е по дърта колата по-малко данък.
        Катализаторите ги имаме само за красота,няма намаление за тях !
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Аз пробвах калкулатора от линка на ~NiKoL~ и ми излиза 145лв. Поне ме успокоява, че може на 2 пати да се плаща, че иначе става голямо мазало с тия пари. Като се почне от винетка, гражданска, преглед, сега и данъци :X

Comment

Първоначално публикувано от Kesh Покажи съобщение
            Аз пробвах калкулатора от линка на ~NiKoL~ и ми излиза 145лв. Поне ме успокоява, че може на 2 пати да се плаща, че иначе става голямо мазало с тия пари. Като се почне от винетка, гражданска, преглед, сега и данъци :X

Толкова е.На моята за тази година платих 127,05лв. 77KW.
            Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

и аз да кажа за моята 174 левчета 144 коньовата 156 99 година честито

Comment

Данъка е различен за всяка община.
                Така че за моята данъка в София може да е 200 а в Бургас 400.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Kesh Покажи съобщение
                  Здравейте колеги,
                  Искам да ви попитам какъв данък трябва да плащам за колата ми?
                  88KW - 120hp
                  98г.
                  Катализатори - 2бр. има ако влиза нещо в цената това.
                  И дали може на разсрочено плащане като при гражданската застраховка?
                  Само ако колата ти е до 100 конски сили, тогава може да се възползваш от намаление на данъка заради наличието на катализатор. Само че в този случай трябва да представиш бележка от оторизиран сервиз, че имаш наличен такъв. Ти си 120hp, което означава, че не попадаш в тази графа. Относно размера на данъка, той е в пряка зависимост от конските сили и годините. Тъй като е местен данък, то размера му се определя от всяка община и е валиден само за нейната територия. Единствения начин да разбреше колко ти е данъка за твоето населено място е да отидеш в общината и да провериш.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

До колкото знам тука от един съсед той кара Голф 2 95-та мисля, че е и е 115 коня - плаща около 120лв, а това означава, че и за мен ще е 145лв. както е изчислено от линка с калкулатора .

Благодаря ви на всички за бързите отговори. Сега остава само да сабирам пари , че след Нова Година ще ми дойдат малко в повече "таксите" за плащане на всичко необходимо.

Comment

[QUOTE=AlfaMan;782181]Само ако колата ти е до 100 конски сили, тогава може да се възползваш от намаление на данъка заради наличието на катализатор. Само че в този случай трябва да представиш бележка от оторизиран сервиз, че имаш наличен такъв. QUOTE]

Ако колата ти е до 75 KW ще ползваш 50% отстъпка при наличието на катализатор.
                      Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

75 kw = 102 к.с.
                        това за катализатора винаги е било пълна мистерия за мен (тоест логиката, която аз виждам е само да вземат повече пари без оглед на началната причина поради която е наложен данъка):
                        - имаш кола със смешно двигателче дето и без това нищо не замърсява и данъка ти е 20 лева - ако има катализатор имаш намаление (тоест имаш стимул на смешното двигателче да имаш катализатор);
                        - имаш бегачка дето само като я форсираш на светофара и умира един декар гора от вредните емисии и данъка ти е 300 лева - ако искаш имай си 10 катализатора (какво като ще умре само половин декар гора?) - данъка ти пак си е 300 лева (демек аз това го приемам за стимул да ги махна тия два катализатора и да ми тръгне още повече колата и да убивам по 2 декара гора)...
                        логиката разбира се е, че 50% от 20 лева << 50% от 300 лева

Comment

Логика при бирниците няма още от средновековието, когато са ги измислили, така че не търси такава... целта им е само една - събиране на пари. И логично, гледат да режат тези, които евентуално ги имат и от които могат да постигнат добра събираемост. Чичо Пенчо с Пунтото 1.1 е ясно, че ги няма, щом кара точно такава кола, и то евентуално на газ. Ти, с Алфата, дето е мощна, вървяща кола, при това с не особено евтини части, е ясно, че имаш пари... за тези с новите коли пък да не говорим...
                          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Както сам каза, логика няма, за това и твоя пример не е много точен.... замисли се!
                            Сравнително малка чисто нова кола на стойност 33'000лв. с мощност 98к.с. има данък 60лв.
                            Сравнително голяма, десетгодишна, мощна и вървяща кола, на стойност 5'000лв., със скъпи части и 150к.с. има данък над 200лв.
                            По какво става ясно, кой има пари и кой не?!
                            sigpic

Comment

Никъде не съм казал, че в графата "според конските сили" коефициентите имат логика... да кажем, че при графата "според годините" има, но при конете няма никаква...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Working...
                              X