Известие

Collapse
No announcement yet.

Честит Ви Международен ден на тоалетната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Честит Ви Международен ден на тоалетната

Темата макар и да изглежда шеговита, всъщност е по-сериозна.С хумор да поглднем на един проблем, за милиарди хора може би, а в частност и за нас.

http://www.burgasnews.com/stranata/o...-na-toaletnata
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Ирония или не, за пръв път от поне 2-3 години насам съм разстроен...
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Не съм очаквала да се прибера от път и да си отворя раздела, и да видя такава тема ....не искам да коментирам
      sigpic

Comment

Прочетохте ли линка обаче? Например тоя пасаж, понеже мисля, че го приемате /както и аз в първия момент на майтап?/

........Липсата на канализация и водоснабдяване в света са причина за загубването на много повече животи, отколкото всички войни през XX в., сочат данните на световната организация. Според тях повече от 80% от канализацията на развиващите се страни се влива без пречистване в езерата, реките и бреговите зони.........
        Last edited by fred; d.m.y г., 22:30.
        sigpic

Comment

Линкът е интересен. А темата е наистина сериозна. Както и много други, свързани с нея, странични въпроси.

Мен най-много ме впечатли коментарът на експерти за БТА (уви), а пък искрено се позабавлявах с "Римляните се събирали в тоалетните по 30-40 души, като водели през това време светски разговори."

По повод първото, което отбелязах: "През 1861 г. тоалетната чиния била усъвършенствана от Томас Крепер, който я свързал с казанче за вода. А отходната тръба била така извита, че вътре оставала чиста вода и в помещението не миришело. Може би на това първично ниво все още е състоянието на обществените тоалетни у нас, коментират експерти за БТА.", мисля, че в голяма степен причините се коренят в собственото ни възпитание и манталитет, а не толкова във финансови възможности и степен на икономическо развитие.

От една страна: въпросът е пренебрегван по едни или други съображения (изглежда, народът смята, че само другите правят такива неща и използването на тоалетна е срамно), а от друга: "след мен и потоп" - довежда състоянието, което се постига за всяко едно такова помещение, което се ползва от хора, надхвърлящи рамките на едно семейство.

Не виждам повод да се смущаваш, Фреди - съвсем нормална тема.

п.п. Светле, разделът е на всички, които пишат в него (коментарът ми е добронамерен)
          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
          My Red Love
          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Аз пък имам един познат, на който любимото му място е тоалетната - там си се усамотява, даже има библиотечка с книги.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Аз пък имам един познат, на който любимото му място е тоалетната - там си се усамотява, даже има библиотечка с книги.
              Мда, хубаво е, ама ние както сме 4 човека, няма спокойствие .Аз винаги си държа някое списание или вестниче там, ама туко някой изхлопа или влезе я кучето я котарака.Там им са паниците с вода

---------- Post added at 02:00 ---------- Previous post was at 01:58 ----------

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
              Линкът е интересен. А темата е наистина сериозна. Както и много други, свързани с нея, странични въпроси.

Мен най-много ме впечатли коментарът на експерти за БТА (уви), а пък искрено се позабавлявах с "Римляните се събирали в тоалетните по 30-40 души, като водели през това време светски разговори."
              ,,,,,,,,,,,,,,Не виждам повод да се смущаваш, Фреди - съвсем нормална тема.

п.п. Светле, разделът е на всички, които пишат в него (коментарът ми е добронамерен)
              Добре че си ми ти, да ме подкрепиш .А иначе, темата наистина е сериозно, въпреки че на пръв поглед звучи странно.
              Да не говорим, че тоалетните и състоянието им може да бъде мерило за културата на една нация, според мен.
              А това за римляните съм го чувал от тъста, ходил в Турция и там им показали такава тоалетна, на главна улица запазена от римско време и точно това им обяснили, дота интересно.Е защо не бяхме като в Рим
              Last edited by fred; d.m.y г., 22:03.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Мда, хубаво е, ама ние както сме 4 човека, няма спокойствие
                Направи си един сан.възел само за теб - между другото един друг познат си беше вградил говорител да си слуша музика, той пък си беше сложил персийско килимче на пода.

В Европа от десетки години се подържат перфектни тоалетни по автомагистралите.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:49.
                sigpic

Comment

И една картинка по случая.
                  Представяте ли си колко удобна би била една такава чинийка
                  Attached Files
                  1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                  1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                  1999 Citroen Saxo 1.0
                  Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщение
                    И една картинка по случая.
                    Представяте ли си колко удобна би била една такава чинийка
                    А,бе в тия кенефи не може да се оправи човек - в някакви моменти почваш да чудиш откъде да застанеш, дали има сензори за водата, тия пък устройства със сапуните са най различни - изобщо трябва да се следят постоянно тенденциите в развитието на тоалетните.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:21.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      ...
                      Добре че си ми ти, да ме подкрепиш .А иначе, темата наистина е сериозно, въпреки че на пръв поглед звучи странно.
                      Да не говорим, че тоалетните и състоянието им може да бъде мерило за културата на една нация, според мен.
                      А това за римляните съм го чувал от тъста, ходил в Турция и там им показали такава тоалетна, на главна улица запазена от римско време и точно това им обяснили, дота интересно.Е защо не бяхме като в Рим
                      И няма как да е инак. Бих се замислила, единствено ако срещна особа, която го докарва до аромат на теменужки, при което ще мога да приема (евентуално) отвращение към обсъждането на нормални теми и въпроси.

А за мерилото си 100% прав.
                      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                      My Red Love
                      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Направи си един сан.възел само за теб - между другото един друг познат си беше вградил говорител да си слуша музика, той пък си беше сложил персийско килимче на пода.

В Европа от десетки години се подържат перфектни тоалетни по автомагистралите.
                        В тая връзка Хундервасер, това беше на една изложба в София преди 20 и кусур години, имаше експонат-за хумусна тоалетна в незнам колко си части, в която можеш да си вършиш работата и в хола, а отпадния ти продукт не мирише и се превръща в хумус.Иначе вече и по нашите магистрали нещата са по различни, имам предвид тоалетните, има какво да се желае разбира се, но като цяло чуства промяна

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 02:01 ----------

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                        И няма как да е инак. Бих се замислила, единствено ако срещна особа, която го докарва до аромат на теменужки, при което ще мога да приема (евентуално) отвращение към обсъждането на нормални теми и въпроси.
                        А по магистралите вече и ние имаме добри тоалетни особено в големите вериги бензиностанции, мотела в Ихтиман също и т.н е още има какво да се желае, ама нещата са се променили, е винаги има и какво да се желае

А за мерилото си 100% прав.
                        Ми това с теменужките ще е по трудно Другия вариант е да има попътен вятър едини вид и да отвява аромата

---------- Post added at 02:07 ---------- Previous post was at 02:01 ----------

.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 22:06.
                        sigpic

Comment

Напреднаха технологиите много вече - не е като едно време когато завиждахме на един приятел, който вседствие на голямото налягане при изпускане на изторелите газове при седнало положение автоматично повдигаше камбанката на казанчето и водата се изливаше без някакви други действия,
                          sigpic

Comment

Ми той като Крали Марко си е кажи речи, а и явно добре е уплътнявал
                            sigpic

Comment

Един друг пък се оплакваше, че жена му бършела прозорците с памук напоен със спирт и го хвърляла в тоалетната. Когато си хвърлял фаса по време на голямото удоволствие, леко се поопърлил отзад.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X