Известие

Collapse
No announcement yet.

Въртят ми се едни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въртят ми се едни

мисли в подкъдрието и рекох да посъбера идеи.

Та, въпросът, който ме занимава от известно време, е: Как различните човеци се съвземат след загуби? Не конкретизирам вид - всичко: човешки, психически, каквито щете.

Е - има и вариант индивидът да изтрещи, па да му подарят ризка с мноого дълги ръкави, ама нещо не ме привлича.

Бих предпочела конструктивни писания, без лиготии, но ако напорът е прекомерно отривист, ще прощавам.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Щу рече?

Сериозно - смятам тая човешка нужда от съвземане, изцяло да зависи от реализираните загуби
    sigpic

Comment

Прочее, чини ми се, че ако се е появила въпросната нужда, значи човекот е наченал съвземане.

Мей би значи, въпросът требва да е как си докараме нужда (и не се отплесвайте към ония, дето са свързани със зелевата чорба).
      My Red Love
      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Всеки си се съвзема различно и няма единна формула.
        Ако човек успее да преодолее загубата става по-силен.
        Според мен времето лекува, но човек трябва да се опита да намери себе си - да си зададе въпроси като например : кой съм аз, как искам да живея, с кой и къде искам да живея, кои са ми приятелите, какво искам да работя, какъв начин на живот ми харесва.
        Чертите на характера според мен водят човека.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Зависи от причината за загубата!Ако си допринесъл това да се случи с твоето действие или бездействие, може да не намериш никога утеха.
          Ако причината е нормално-житейска и от тази гледна точка неизбежна, утехата би могла да дойде от последващи, да речем щастливи събития разположени някъде из времето.
          Както са казали хората, времето лекува!Може да не е напълно, но поне е някаква утеха.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Демек, ако говорим за смъртта на близък човек, дали не си му помогнал да се попривърши?
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Моят дядо, който беше голям пич, почина на 91г и вечерта след погребението се събрахме всичките му внуци и правнуци. По едно време се усетихме, може би защото не се бяхме виждали скоро всички накуп, че се шегуваме и забравихме за повода за събирането . Тогава си казахме, че ако ни гледа от някъде навярно ще е по-добре.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                Демек, ако говорим за смъртта на близък човек, дали не си му помогнал да се попривърши?
                Не е изключен и тоя вариант.Но ако е така, и в един момент решиш че си сгрешил.....
                Не знам, не ми се е случвало за да говоря от опит.
                sigpic
                "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Според мен човек трябва да отдели нужното уважение на тъгата(особено при загубата на човек), примерно няколко дни човек може да си позволи да се изключи, след някакво време всеки си решава за себе си, започваш да сe затрупваш с работа и всекидневните проблеми, и така лека полека на човек му минава. Или с две думи като бъде разсеян с други проблеми за решаване. Ако се отдадеш безкрайно на тъгуване започваш да се приближаваш към ризата с дългите ръкави.
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

....хубаво е човек да си поплаче,когато му е нужно.все пак трябва да се отърси от напрежението и натоварването(е.. за някои има шопинг терапии).но в крайна сметка трябва да сме реалисти и да гледаме обективно на нещата.аз лично се опитвам да приемам нещата каквито са въпреки,че съм крив характер,и се успокоявам с това,че винаги съм преодолявал трудносите и ,че и сетния път ще е така и няма връщане назад.........и това е вярно,че винаги си намирам работа и не се опитвам да" измисля нещо което неможе да бъде измислено."
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

някои неща не се преодоляват...и няма нужда, просто се научаваш да живееш с тях...размислите и усилията са излишни, всичко става с време
                      Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

абсолютно си прав,колега...съгласен съм....
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

На phoenix варианта ми се струва най-реален.
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Всеки се съвзема, стига да има за КОГО да го направи! Човек е по-силен отколкото си мисли.
                            Няма лошо в това да се страда за известно време. Пречистващо е- задаваш си въпроси, отговаряш си, намираш някои истини за себе си и после си по-мъдър, минаваш в категорията "патило".
                            Дръж до себе си близките, на които държиш и им го показвай, останалото следва...
                            Вярвам в теб!
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                              Разфокусирай се от тия мисли - никога не можеш да кажеш със сигурност кое и кои стечения на обстоятелства са довели до едно или друго. Универсална терапия няма... Но опитай да се фокусираш само върху хубавите неща, които се случват, не мисли и остави с времето да избледнее. Аз като се чуствам по такъв начин се събирам да си лафя с разни хора и разсейвам мъката доколкото мога.
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                              X