Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Хубави идеи имате, но да не забравяме едно много важно нещо ... Българина е много силен на думи - било то в кръчмата или зад анонимността на монитора, и винаги е бил такъв. За да се промени нещо, трябва да си променим манталитета, защото докато това не стане - ще си ни клатят както си искат !
    Така че идеята е чудесна, но за съжаление ще стане най-вероятно както става на всеки протест срещу лошите пътища, лошите мобилни оператори и всички други лоши... Първо трябва да станем единни като народ, и после да замисляме такива глобални организации. Най-малкото можем да вземем пример от другите европейски народи (италианци, французи, гърци ако щете...), на които един литър гориво не е 1% от минималната заплата...
    Колега,след изказването ти имам няколко въпроса.
    Като само седиш и обесняваш ,как трябва да станем по-спотени,по-стабилни,по-манталитетни,а никак нямало да се съберем,ти какво ще правиш ??Защо не кажеш "ДА" -добре ! идвам ! ЗА ! ще се пробвам !
    Нищо лично ,но просто повечето от тоя форум ,тука само философстват и до там....яд ме е ,щото сме голям клуб,ако се организираме ,ще стане не виждана работа !!! И половината на 100-години алфа да сме ,пак ще е нещо не виждано,да но по-добре да си седим у ДОМА и да си люпим семки и да се кълне Българския народ.
    peace !
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

Comment

Гледай какви глупости говорите всички! Вместо да накажете бензиностанциите, като не зареждате, вие ще ходите да им правите оборот

Много сте нахъсани всичките, ама никой няма да се лиши от колата си за един месец (говориме когато е за лична употреба. Много ясно че никоя фирма няма да спре да работи). Я си представете да не им влизат пари на бензиностанциите един цял месец! Това значи да нямат оборотни пари за заплати, за консумативи, ток, ала бала.. Това значи и Лукойл един месец да изкара на хляб и вода.
      Lexus IS200

Comment

За съжаление, ние не можем да сме както чехите. От баща ми знам случка, още от времето на соц-а - вдигнали им цената на месото. Уважаемия пан чех спрял да влиза в магазините, ама масово. Месото се развалило, изхвърлили го и... свалили цените.
        У нас обаче, сития, дето не вярва на гладния, ще тегли една сочна на всички и ще отиде да си напълни резервоара, без да му пука дали вече не е станал 2.70 литъра...

Ей заради това нещо, от векове великите сили ни подмятат както си искат, въпреки, че не сме глупав народ на балканите, даже сме талантлив народ с много възможности и много познания... ама манталитета ни е куц, сърби, та чак боли...
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Абе пичове, как да се хвана да участвам, след като правите глупости? Не само, че не съм "за" вашата кауза, ами съм и напълно против. Насочвате гнева си към погрешно място. Можете да наказвате (образно казано) бензиностанциите, ако те не спазват закона. Проблемът тук е в регулатора, а именно - държавата.
          При ниски изисквания за качеството на горивата, е икономическо самоубийство да правиш качествени горива. Конкуренцията се справя с по-малък бюджет и работи по-добре, ако просто покрива минимума. И аз да съм, и аз не бих могъл да си позволя да произвеждам качествени бензин и дизел. Този протест трябва да бъде срещу държавата. След вдигане на качеството, външни фирми ще могат и на практика да внасят по-бюджетно произведено гориво и да са конкурентоспособни. И колелото се завърта в правилната посока.
          Ама вие, не. Ще направите един акт на хулиганство, ще ударите някой управител малко по джоба и само ще разстроите крехката икономика и сами ще си навредите, вместо всички да спечелим.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
            Колега,след изказването ти имам няколко въпроса.
            Като само седиш и обесняваш ,как трябва да станем по-спотени,по-стабилни,по-манталитетни,а никак нямало да се съберем,ти какво ще правиш ??Защо не кажеш "ДА" -добре ! идвам ! ЗА ! ще се пробвам !
            Нищо лично ,но просто повечето от тоя форум ,тука само философстват и до там....яд ме е ,щото сме голям клуб,ако се организираме ,ще стане не виждана работа !!! И половината на 100-години алфа да сме ,пак ще е нещо не виждано,да но по-добре да си седим у ДОМА и да си люпим семки и да се кълне Българския народ.
            peace !
            Пич, нищо лично, но когато аз съм протестирал за това и онова, и съм ритал срещу ръжена, ти кой-знае къде си бил. И това че говоря за сплотяване и т.н. е точно поради тази причина - че съм видял многократно, че С ЕДНА ШЕПА ЕНТУСИАСТИ НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА !

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
            ... Можете да наказвате (образно казано) бензиностанциите, ако те не спазват закона. Проблемът тук е в регулатора, а именно - държавата.
            ...
            Този протест трябва да бъде срещу държавата.
            ...
            Ама вие, не. Ще направите един акт на хулиганство, ще ударите някой управител малко по джоба и само ще разстроите крехката икономика и сами ще си навредите, вместо всички да спечелим.
            Това го подкрепям, както и по-горното изказване, основано на нашата поговорка "сит на гладен вяра не хваща".
            Ентусиазъм задължително трябва да има, но същия трябва да е всеобщ и да се впрегне в правилната посока. Единствено и само тогава можем да се надяваме някой да ни вземе насериозно. Всички сме виждали "организирани масови протести срещу..." в състав от 50-100 човека или 10-15 коли. Така нищо няма да се промени - това се опитвам да кажа, ма някои хора и това не могат да разберат ...
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

И мен ме дразни нещо в недоволството ни. От седмица наблюдавам опити за организиране на протест срещу цената на горивата в БГ. Тъпото е, че няма единност (както винаги) . Ето... пример: в ФБ има организирани няколко протеста, ако изобщо могат да се наричат " ораганизирани" и датите са различни 8ми март, 10ти март 13ти март...
              Нужна е единност. БДЖ стартират протест на 10ти, превозвачи ще протестират на 13ти ако не се лъжа по писания в пресата. Нужно е да се организира както трябва. Да се поставят ясни цели, искания и най-важното да се избере дата! Със блокиране на бензиностанции е ясно, че няма да стане. Това е само първата стъпка да се даде глас и начало. Тук можем да заявим желанието си да подкрепим протеста, но трябва единност!!! Колегата по-горе е прав, че на протестите за дупките, мобилните оператори и т.н. не идват много хора... Миналата година в Бургас имаше протест организиран с гласност в местните медии, срещу лошото състояние на пътищата.... И какво... в уреченото място нямаше никой... просто седяха няколко човека погледаха, почакаха и нищо... Дано се получи скоро тази единност която е нужна, понеже разединението само дава сила на обирджиите в лицето на държавата и лук ойл! Аз не мисля, че колкото и да си заможен цената на литър е безпроблемна. У нас горивото е евтино на фона на ЕС... но забележете, ние получаваме масово заплати до 500 лева!!! Тук темата е в чат раздела, и е добро начало всеки да изрази мнение и идеи. Нека се организира тема във форума и УС на алфа ромео поеме инициативата да организира протест. Както казах, ако се започне с отделни протести на форумите било то БМВ, опел, алфа, ваген... в случая целта е обща и резултата ще е за всички. Единност му е майката!
              145 1.4 16v '00 малката 156 2.0 '00 гоуемата

Comment

Стига обяснения,оправдания,плюене и философстване.

Излезте и покажете,че сте мислещи хора,а не мишки
                .

Comment

Всеки има ЖЪЛТИ СТОТИНКИ у тях.Нека всеки вземе бурканчето със ЖЪЛТИТЕ стотинки и с тях си плати горивото.

Това също ще е гавра.
                  sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                    Всеки има ЖЪЛТИ СТОТИНКИ у тях.Нека всеки вземе бурканчето със ЖЪЛТИТЕ стотинки и с тях си плати горивото.

Това също ще е гавра.
                    Еми те до там ни докараха...
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Kondoliza Покажи съобщение
                      Стига обяснения,оправдания,плюене и философстване.

Излезте и покажете,че сте мислещи хора,а не мишки
                      .

Предлагам да се направи банер и чрез хора от форума които имат възможността да се популиаризира. И да излезнат няколко сериозни потребителя (най-добре от София) да напишат исканията, да уведомят общината и да направят организацията. Аз лично бих помогнал но не съм в столицата, на местно ниво казах, че най-малко мога да съм полезен с 6 7 до 10 автомобила и толкова хора. За съжаление не е много но 10 човека като мен, плюс малко повече хора с повечко възможност... Може да се започне даване на глас. Ясно е, нема горивото на 14 да е с 20% по-евтино, но това е началото за този успех според мен!
                      Някой мод дали има как да сложи картинката като банер в началото на форума, а ако може и из други сайтове?
                      145 1.4 16v '00 малката 156 2.0 '00 гоуемата

Comment

• Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                        Това също ще е гавра.
                        И с какво ти е виновна служителката на касата в бензиностанцията за цената, на която ще си платиш горивото ???
                        Тва е като плащането на парното с една торба стотинки - виновни са не служителите по бензиностанциите, а ония престъпници, дето си определят цените на горивата както им скимне за момента !

Comment

• Значи сега виждам темата!
                          Искам само да вметна едно нещо!
                          Почти всяка вечер чуваме по новините Лукойл повишава горива с 2,3,4...стотинки...на другата вечер пак така!!!
                          Но реалноста знаете ли каква е съвсем друга аз от както се помня нафтата все по 1 лев си дават Лукойл!!! И за едни 10 г. се е променила с едни 20ст!!!

И показвам цените:
                          Дизел: 1,31лв за литър
                          Бензин: 1,21лв за литър

Ето и официалната информацията, която всеки ден се обновява - http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35

Предполагам всички тук сме интелигентни и ще видите сами колко акциза и колко ДДС!!!

От тук на сетне оставям сами да разсъждавате към кой да протестирате!!! Предполагам сами се досетихте кой е виновния!!! И все пак аз ще каже правителството и в частност Герб, с една ръка виждате как може да се сринат цените...И не обвинявайте Лукойл сами видяхте какви са им цените, не обвинявайте и бензиностанциите те взимат около 20ст на литър само...Главния виновник е Държавата

Написах това за да се знае, защото много хора не го знаят и където и да го кажа се чудят хората, дето се вика едно 70-80% от хората не знаят за това...

От тук на сетне оставям на Вас да разсъждавате и коментирате!
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Именно ... така наречената "държава" е виновника. И за да допълня инфото :

Цени на Автомобилен бензин А95 H Е5

Цената за 1000 литра - 1211.00 лв.
                            Акциз 710.00 лв.
                            ДДС 384.20 лв.

Крайна цена с доставка 2305.20 лв.

Значи един вид нашите мили управляващи ни шибат двойно - на данъка слагат пак данък ... хитричко, а ? От къде на къде ще ни шляпат ДДС на АКЦИЗА ??? Ей затова трябва да се протестира - за малоумните стойности на акциза, и за още по-малоумното му облагане с данък !!!
                            Па вие си плюйте бензиностанциите, чиито приход е към 20 ст/литър (в сравнение с над левче/литър чиста печалба за "държавата").

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              Именно ... така наречената "държава" е виновника. И за да допълня инфото :

Цени на Автомобилен бензин А95 H Е5

Цената за 1000 литра - 1211.00 лв.
                              Акциз 710.00 лв.
                              ДДС 384.20 лв.

Крайна цена с доставка 2305.20 лв.

Значи един вид нашите мили управляващи ни шибат двойно - на данъка слагат пак данък ... хитричко, а ? От къде на къде ще ни шляпат ДДС на АКЦИЗА ??? Ей затова трябва да се протестира - за малоумните стойности на акциза, и за още по-малоумното му облагане с данък !!!
                              Па вие си плюйте бензиностанциите, чиито приход е към 20 ст/литър (в сравнение с над левче/литър чиста печалба за "държавата").
                              Ето първия човек който просветлих и ме разбра напълно!!!
                              Извод Държавата взима по 1лв на всеки литър от нас!!!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Ето затова след 50 дена се омитам... и после що не се връщали младите...щото ще плащам по 3$ за галон (3,89литра), и тея пари ги изкарвам там за 8 минути....
                                Ебаси тъпата държава...не стига, че бг народ е беден, да вземе да го дообере.. хахах, пародия е това!
                                Единственото, което ме връща от време на време са майка ми, гаджето и колата
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X