Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Именно ... така наречената "държава" е виновника. И за да допълня инфото :

Цени на Автомобилен бензин А95 H Е5

Цената за 1000 литра - 1211.00 лв.
    Акциз 710.00 лв.
    ДДС 384.20 лв.

Крайна цена с доставка 2305.20 лв.

Значи един вид нашите мили управляващи ни шибат двойно - на данъка слагат пак данък ... хитричко, а ? От къде на къде ще ни шляпат ДДС на АКЦИЗА ??? Ей затова трябва да се протестира - за малоумните стойности на акциза, и за още по-малоумното му облагане с данък !!!
    Па вие си плюйте бензиностанциите, чиито приход е към 20 ст/литър (в сравнение с над левче/литър чиста печалба за "държавата").
    Ха добро утро...
    А да направим сметка на дизела?
    И да сметнем после как се отразяват тия сметки на цялата ни икономика като оскъпяване?
    А да сметнем косвеното облагане по тоя начин с данък и акциз втори път на всичко що купуваме, от хляб до компютри?
    И после сметнем и как, къде и за какво се харчат парите от бюджета!
    Пък после пак мислете как и за какво трябва да се протестира.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Ето затова след 50 дена се омитам... и после що не се връщали младите...щото ще плащам по 3$ за галон (3,89литра), и тея пари ги изкарвам там за 8 минути....
      Ебаси тъпата държава...не стига, че бг народ е беден, да вземе да го дообере.. хахах, пародия е това!
      Единственото, което ме връща от време на време са майка ми, гаджето и колата
      Така е батка! Прав си! Аз сега видях темата и затова сега споделих за да се знае истината!!!

Отделно на което може да се съди държавата, защото върху акциза си начислява ДДС, т.е. това е двоен дънък и двоен налог, което е незаконно!!!
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        Абе пичове, как да се хвана да участвам, след като правите глупости? Не само, че не съм "за" вашата кауза, ами съм и напълно против. Насочвате гнева си към погрешно място. Можете да наказвате (образно казано) бензиностанциите, ако те не спазват закона. Проблемът тук е в регулатора, а именно - държавата.
        При ниски изисквания за качеството на горивата, е икономическо самоубийство да правиш качествени горива. Конкуренцията се справя с по-малък бюджет и работи по-добре, ако просто покрива минимума. И аз да съм, и аз не бих могъл да си позволя да произвеждам качествени бензин и дизел. Този протест трябва да бъде срещу държавата. След вдигане на качеството, външни фирми ще могат и на практика да внасят по-бюджетно произведено гориво и да са конкурентоспособни. И колелото се завърта в правилната посока.
        Ама вие, не. Ще направите един акт на хулиганство, ще ударите някой управител малко по джоба и само ще разстроите крехката икономика и сами ще си навредите, вместо всички да спечелим.
        Така си е , всеки поне малко мислещ човек трябва да е наясно с това, ако ли не, заместващия модел който се поражда в нечии глави е в организирането на безумни протестчета с тотално погрешна насоченост.Няма да повтарям защо, другите колеги са го написали.
        Те това ни е проблема на нас, че вместо да се замислим, "действаме"(или по-скоро бездействаме) първосигнално и в 99,99% от случаите винаги в грешно направление.
        Е не се прави така и това си е, световната история го показа кое как трябва да е, хората успяват когато действат в правилната посока с правилната идея.
        Пак ще дам оня пример, който видях с очите си в Италия преди няколко години, защото той е 100 % факт и 100 % доказателство, че нещата стават когато всички се организират и то в протест срещу държавата, а не тая или оная бензиностанция или павилион.
        Примерът е следния- в продължение на 3 дни беше окупирано цялото движение между Понте и Беневенто(поне аз бях там и го видях с очите си).Няма магазини, няма бензиностанции, всички бяха на пътя, коли не преминаваха.И да подчертая, че този акт продължи 2 денонощия(тоест и през ноща).
        Причината за него бе именно увеличаване на бензина с 2 цента(само 2 цента).
        Протестът започна в петък вечерта и завърши в неделя през ноща(когато по новините обявиха, че свалят цената на бензина с 3 цента ) .
        И от понеделник живота си продължи нормално.
        И това е един от малкото примери за идейни акции, които завършват успешно, просто този беше първия за мен случай, в който успях да съм очевидец и дори участник, тъй като поради блокиране на пътищата трябваше да се върви пеша.
        В България никога не е ставало нищо подобно и докато това не стане, не можем да очакваме, че нещата тук ще се задвижат в по-добра за нас посока, можем само да си плюем този и онзи управляващ.
        Ние сме си виновни за всичко, който и да е на власт, ще си действа както си му е кеф, понеже няма кой да му се опъне. И аз да съм управник и аз така бих процедирала.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
        Втора национална среща на 155

Comment

• http://www.vbox7.com/play:b43ef76c !!!

http://www.bulforums.com/bgprotest_2...wforum.php?f=2
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Протеста е на бензиностанциите защото САМО ТАМ МОЖЕ!!!! Ако отидем пред НС ще излязат ушевите и ще ни изгонят с палките за 10-тина минути и всичко ще свърши за нула време и с нулев резултат!
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

• A защо мислиш, че като протеста задръсти десетина бензиностанции, няма да бъдат разгонени с палки протестиращите ?!?
              Колкото и да е тъпо, си има правила и за протестите ...
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

A защо мислиш, че като протеста задръсти десетина бензиностанции, няма да бъдат разгонени с палки протестиращите ?!?
                Там на бензиностанцията, с каква мотивация ще ме изгонят с палката? Цитирай закона.
                BMW 328i

Comment

A защо мислиш, че като протеста задръсти десетина бензиностанции, няма да бъдат разгонени с палки протестиращите ?!?
                  Едва ли някой ще гони хората с палки, по простата причина, че 20 души протест не правят. Докато се събираме по 100 човека на протест ще ни дерат. Ако се съберат 20 хиляди, тогава управляващите ще имат проблем и правилата за протестите ще могат само да си ги четат . Проблема е че преди да сме се събрали вече сме разделени на десетина бензиностанции....
                  "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

• Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                    Едва ли някой ще гони хората с палки, по простата причина, че 20 души протест не правят. Докато се събираме по 100 човека на протест ще ни дерат. Ако се съберат 20 хиляди, тогава управляващите ще имат проблем и правилата за протестите ще могат само да си ги четат . Проблема е че преди да сме се събрали вече сме разделени на десетина бензиностанции....
                    Не е проблемът да се разделим на 10-тина бензиностанции, а да сме единни в исканията си.
                    Като за начало - да отпадне абсурдние ДДС върху акциза. Въпреки, че съм наясно, че едва ли и 30% от хората, които ще се съберат, знаят какво точно искат и как да стане, АЗ ще бъда там. Защото все отнякъде трябва да се почне, а не да се търсят оправдания.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• За мен все още остава загадка, как може в темите за глупости да се изтрепват да пишат стотици хора, а в една от малките сериозни теми, каквато е тази, си пишем 10 човека на кръст, 5 от които са от типа "седи си вкъщи, къде ше ходиш да протестираш ся"
                      BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                        Протеста е на бензиностанциите защото САМО ТАМ МОЖЕ!!!! Ако отидем пред НС ще излязат ушевите и ще ни изгонят с палките за 10-тина минути и всичко ще свърши за нула време и с нулев резултат!
                        Това изказване леко ми напомня логиката на някои катаджии "по-добре да спрем тоя с мизерната колица дето и 2К лева не струва, защото него ще го изгърбим, а ако спрем оня с амг с-класата, може да звънне 2-3 телефона и до довечера да сме уволнени" примерно

Иначе по последния въпрос: разгледай възрастта на тия дето са надъхани да скачат/чупят/протестират и на тия дето са "седи си вкъщи"...
                        Искам да ти кажа, че вторите, когато са били на възрастта и акъла на първите, най-вероятно са ги правели тия неща, но сега от гледна точка на опита, по-голямото познание и най-важното, повече време прекарано в държавата сред гражданите и, мнението е това. За съжаление човек се учи предимно от собствените си грешки и не приема някой да го поучава. Тоест "надъханите" няма да разберат другите според мен.
                        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 12:51.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          Това изказване леко ми напомня логиката на някои катаджии "по-добре да спрем тоя с мизерната колица дето и 2К лева не струва, защото него ще го изгърбим, а ако спрем оня с амг с-класата, може да звънне 2-3 телефона и до довечера да сме уволнени" примерно

Иначе по последния въпрос: разгледай възрастта на тия дето са надъхани да скачат/чупят/протестират и на тия дето са "седи си вкъщи"...
                          Искам да ти кажа, че вторите, когато са били на възрастта и акъла на първите, най-вероятно са ги правели тия неща, но сега от гледна точка на опита, по-голямото познание и най-важното, повече време прекарано в държавата сред гражданите и, мнението е това. За съжаление човек се учи предимно от собствените си грешки и не приема някой да го поучава. Тоест "надъханите" няма да разберат другите според мен.
                          Към момента този формат на протест е най-приемлив, и именно затова е избран. А за мишките - според мен човек се ражда мухльо и си остава такъв завинаги. Баща ми примерно е на 60 години, но винаги е бил пръв по протестите, и сега няма да си стои вкъщи! Зависи по-скоро от човека, не толкова от възрастта му.

п.п. Карал ли си кола над 100 000лв в центъра на София?
                          BMW 328i

Comment

• Карал съм такава за около 100К, ама какво общо има с темата..?

Comment

• Повечето потребители ТУК в този форум имам впечатлението, че са били винаги единни когато каузата си е струвала!!! В този случай обаче каузата малко НЕ е до мислена както трябва. Няма никакъв смисъл да се блокират бензиностанции с цел протест...това е все едно да блокираме магазина за месо щото месото е скъпо.

Ако ще се прави нещо то трябва да бъде мащабно и правилно организирано...да има поставени ясни цели и резултати които искате да бъдат постигнати тогава съм сигурен, че повече хора ще прояват интерес. Българския народ и в историческа гледна точка когато е имало правилна кауза винаги е бил единен!!!!

Помислете друг вариант за изразяване на мнение, но нека то да бъде чуто и видяно защото така просто нищо няма да бъде постигнато.
                              EX 156 1.6 TS

Comment

• Пичове, като се наредим по бензиностанциите и като започнем да си правим гавра от сорта на това 30 коли да заредят по 1 лв. гориво и после да платят с 100лв. банкноти няма да спечелим нищо освен негативното отношение на персоната на бензиностанцията. Със сигурност ще дойдат и фуражките, ще разметат актовете за хулигански прояви, нарушаване на общественият ред и възпрепятстване работата на търговсият обект, който е частна собственост на ОМВ, ШЕЛ или който и да било....и както чеп за зеле накрая! Утре пак ще сипем мълчаливо по 20 лв. тунджа и край! Няколко човека ви казаха кой е виновника за тия скапани цени и определено това не е Лукойл или другите дилъри. Какво ще направим срещу държавата и високата цена на ДДС и Акциза? Еми аз ще ви кажа НИЩО!
                                Ако ставаше толкова лесно с 10-15 коли от форума да излезем на улицата да викаме всичко в държавата щеше да е песен....за съжаление никой няма да остави българина на протест срещу държавният апарат, който в България е куц и изцяло в ущърб на народа! За справка в Австрия цената на горивото е 1.32 Евро за литър, на хората на които не им е угодно да карат кола, цената на градският транспорт е 1.80 евро за билет, който важи 1 час за всички линии. С други думи в България с трици маймуни се хващат, ама проблема е че и успяват. Билета е 1 лв. транспорта е трагедия, бензина е 2.50 лв. всички си купуват, данъците и минетките са маса пари, всеки купува и само се мрънка в интернет за лошите пътища и дупки и какво ли не, защото ако някой посмее да излезе да мрънка да публично място ще бъде пребит от куките или ако излезе да кара без винетка ще се прибере с акт за без винетка. Дори и на 1 000 000 шофьори да се наложи и на толкова ще напишат актове за каквото и да било. С две думи, при цялото ми желание да протестирам и каквото и да било мисля че това е крайно безмислено и един вид неразумно, особено да правя хулигански прояви с цел намаляване цените на бензина. Ъбсурд е държавата да ни чуе. Дебелоочието, което гледаме през последните 10 години ще продължи още доста....и повярвйте ми 100 Алфи и още толкова БМВ-та няма да го променят
                                In God we trust, all others pay cash.
                                Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                                Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Working...
                                X