Известие

Collapse
No announcement yet.

1.8TS за 2.4JTD ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.8TS за 2.4JTD ?

Колеги искам мнение. Изпадна ми оферта за бартер, моята 156-ца 1.8TS+доплащане в рамките на нормалното/към 500лв/ за 156-ца 2.4 JTD. Колата е от непознат човек и се чудя дали си струва риска, а и съмнително бързо се съгласи...та искам да чуя мнения. Освен това и за 156-ца 2.4 JTD, доволни ли сте кацо цяло?
    http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
    159 1.9JTDm
    156 1.8TS ...exxxx
    145 1.4TS ...exxxx

Аз, ако имах 2,4 дизел не бих я сменил за 1,8 бензинка, освен ако дизела ми няма някакъв скъпо струващ за решаване проблем...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ми у нас се тачат голфове, дизели, къде с, къде без основание-всеки има мнение.Аз моята бензинова няма да я сменя за дизел и с доплащане да е. Не бих взел дизел на старо особено разни карани и бъзикани тук от незнайни майстори.Или пък се казва обслужена, ама от кой, къде, вярно ли е, има ли документи..
      Колегата digitalundgrd имаше преживявания с бензинка, ма дизела не е гаранция и проблеми с голям финансов изход въобще не са за подценяване.Ти защо си сменяш колата?Виждал ли си я, диагностика правил ли си?
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:05.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Аз съм на същото мнение като digitalundgrd попринцип, ТС-а има ли газ,?Може момчето с ЖТД-то да иска да кара на газ...правиш и една диагностика и ако няма проблеми се хвърляш в играта (поне така бих направил аз)
        Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
        Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Тая смяна е малко кон(JTD) за кокошка и определено те съветвам да вкараш първо JTD-то за щателна диагностика и оглед в сервиз с опит в областта,щото после може да получиш голямо главоболие.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз съм точно с 2.4 и съм много доволен от нея. Колата върви като ужилена (като я жилиш ) и разхода е много поносим - 6 извън и 9.3 в София. Реално, подкрепям колегата, че не бих я сменил за бензинка.

Иначе дизела е "добро момче" и по-лесно му се разбира ако не е наред. Вземи направи едно кръче с читава да знаеш какво да очакваш - как върви и как работи двигателя. Ако е с проблем - ще си личи - я ще пуши, я няма да се набира като хората. Лесно можеш да провериш по-скъпите компоненти като маховик (вибрации на място между 1000-1500 оборота), съединител (на 3-та, газ и пускаш), турбо (пушек/стържене). Само за помпа-високо налягане не сещам за конкретен тест. Ако я преслуша някой по-компетентен съвсем всичко ще си каже.
            Subaru Legacy 3.0R
            Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
            sigpic

Comment

С две думи, това което искат да кажат всички е, че ако това 2.4 е здраво & право, офертата е перфектна.
              Според мен покарай другата кола, все пак караш същата и можеш да прецениш дали нещо и има на оная, после отиди на свестна диагностика да ти кажат дали и мотора е здрав и ако всичко е 6+ се увери, че документите и собствеността са изрядни на другата кола, ако и това е 6+ действай и да почерпиш
              Според мен не е гаранция, че трябва нещо да и е строшено на колата - може човека за първи път да се сблъсква с марката и примерно да си е мислел, че 2.4 харчи 5/100 и върви като 200 коня кола (особено ако е чел форума ), а като е видял реално колко харчи и какви цифри е обслужването е решил да махне тая кола, обаче пък иска да е гъзар и да кара кола с кожа и климатроник и е сметнал, че една 1.8 ако и сложи газ ще е той (примерно, има още хиляди възможни сценарии)
              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 21:41.

Comment

За мен сделката е съмнителна, поне си знаеш магариите на колицата която караш. Ако беше познат..., но не е, според мен ще влезнеш във финансови приключения.
                Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Тая смяна е малко кон(JTD) за кокошка и определено те съветвам да вкараш първо JTD-то за щателна диагностика и оглед в сервиз с опит в областта,щото после може да получиш голямо главоболие.
                  Определено смятам, че 2.4 е кон, но ако определяш 1.8 ТС за кокошка, то колата от подписа ти е пуйка.
                  Не виждам нищо съмнително в тази размяна.

Comment

Остава да намесим и жребецът 2.0TS и ще изредим голяма част от зоологическата градина.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщение
                      Определено смятам, че 2.4 е кон, но ако определяш 1.8 ТС за кокошка, то колата от подписа ти е пуйка.
                      Не виждам нищо съмнително в тази размяна.
                      Нещо не си вчесъл замисъла
                      Иначе мойта може и да е пуйка,ама фърка
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Щом е опрял до 500лв. според мен,човека си му трябват парички за газовата която веднага ще сложи...,та да му излиза още по-евтино карането на алфата.Това ме навежда от една страна,че може ЖТД-то да си е читаво.Другия вариант е човека да е много в час,да знае че неговата е бая по-скъпа,в същото време да е прецакана и да е измислил тия 500 франка,ей така, за замазване на положението..........Колега ,всички колеги казаха точно какво трябва да се направи,свестна диагностика , в свестен сервиз..успех
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

На мен най-вероятен ми се вижда вариантът, че човекът иска да кара Алфа, но му идва нанагорно с нафтата и иска да турне газ. Колежката да направи една щателна диагностика и ако е читава колата да не се колебае, щом има възможност да кара 1.8 на бензин, с жтд-то ще се роди, да не говорим, че и по-върви, и по-носи на юркане (а тя доколкото съм чел не е от примерните шофьори) .
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Непознав никои и не съм чул някои да иска да си размени jdt зa бензинова.Освен ако няма дефект.

Comment

Като се замислиш има логика ако по принцип иска да се вози евтино - преди е искал дизел, сега - газ.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X