Известие

Collapse
No announcement yet.

Да живее крал Абдула бин Абдул Азис ал Сауд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Акциза до колкото знам е данък, приходите от който отиват за екология.ДДС-то си е друго.Е питам аз, аджеба, като давам 200 лв. за бенз на месец, от тях 100 отиват за акциз.Абе това колкото социалните и здравни осигуровки и другите ми данъци бре!Абе за тез пари в Кремиковци и в центъра на София цветя, птички и чист планински въздух трябва да има бре!Къде са - крадат се...
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      Той човека да е жив и здрав ама аз нещо друго се питан с невежия си ум. Като акциза върху горивата дефакто е данък тогава защо и той се облага с 20% ДДС. И вообще редно ли е така да се облага данък с друг данък
      И мен ме вълнува тоз въпрос - защо върху тази стока има двойно пряко данъчно облагане?

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

щом тука се облагат храните с данък ДДС а в другите страни го няма кой щи пусне аванта за гориво,да ходи некой да им се моли на руснаците или на арабите какво се ослушват за пари става дума, стига с тоя червен монопол айде некой от ГЕРБ напред да го пращат да ходи до Венецуела и да копаме за тръба колко и да е скъпо пак ще е евтино.

Comment

Ние сме народ за "милиони"(буквално за милиони)Работят ни както си искат,скубат ни както си искат,а ние крото свиваме семейния бюджет...абе както каза Слави:Нема такава държава...
          sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Що до Венецуела - ей ги къде са арабите. Резервоар А95 в Бахрейн струва 4 $. Всеки да смята колко цента е литъра. Е, вярно, водата им обаче струва мноооого скъпо, за разлика от нашата, ама... география, кво да праиш. И тук никой умен не се е сетил, да бартеросва минерална вода за петрол. При нас извира откъде ли не вода, при тях - петрол. Ама нали тук е Лукойл и братушките няма да разрешат да си правим сделки с някой друг...

А за акциза - аз в темата за протеста го казах, обяснявайки защо е грешна посоката му. Че никой няма да намали ни акциз, ни ДДС, е ясно - едното ни го иска ЕС, другото е златна кокошка за бюджета. Ама поне може да има натиск и да се изиска спиране на това двойно данъчно облагане... нали сме ЕС, там според директивите, това е незаконно!
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

да бе да пуснат един директен влак до Бахрейн аз отивам на Горна Баня точим им 200 кила вода в 10 туби и аре на влака екскурзия или па им купувам 200 кила вода по 10 л в туби за 60 лева и да ми дават 200 кила бензин ето ще има пълен влак и пари за железницата и ние доволни класика

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                Абдула бин Абдул Азис ал...последния да затвори вратата нека е жив и здрав.Аз мисля на контрабанден бензин да се минава.
                От къде тоя контрабанден бензин Едно време тука в София купувахме от едно място, ама секна кранчето. Иначе там имаше изискване минимум 1000 литра да се вземат.

Между другото като заговорихте за Бахрейн- какви са законовите пречки да превозим един танкер с готов бензин и дори след плащане на акциз и ДДС, пак ще е 30-40% по евтино.
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 14:33.
                Lexus IS200

Comment

Сутринта човека от съюза на превозвачите го обясни по бТВ - изисква се да мине горивото през акцизен склад, а такива складове няма всеки, и накрая като теглиш чертата, излиза пак толкова, ако не и по-скъпо => нЕма сми. Вярно е обаче, че човека говореше за внос от Гърция или Румъния. Ама пък от друга страна - за транспорта с танкер, колкото ще те обръснат?
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Протест против високите цени на горивата 13.03.2011 (неделя)

http://protest2011.weebly.com/

Среща в 13:00 Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски

ОК, и какво ще правим на бензиностанията: Всеки ще зареджда за по 1 левче, ще се бави възможно най-дълго време и се връща обратно на опашката. Плаща на касата, може да си изчисти предното стъкло, регистрационните номера, да си провери налягането в гумите, да долее малко вода в казанчето за чистачките, каквото ви дойде на акъла. След което - обратно на опашката. По този начин на 1 колонка 4-5 автомобила като се "въртят" тя не може да обслужва нормалните (истински) клиенти. Оставяме по 1 колонка на бензиностанция свободна! Целта е да минат медийте и да регистрират протеста ни.

Alfa Romeo 164 TD 2.5 super '98

Comment

To в неделя за протеста има сборен пункт в София и на кино Арена Запад май?! Ще отида.

Аз друго си мисля, дали високите цени ще намалят трафика в София. Ако намалее трафика и почна да стигам с 20 минути по бързо до работа разхода ще ми падне от 23 на 18 литра и може и да съм на далавера
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        От къде тоя контрабанден бензин Едно време тука в София купувахме от едно място, ама секна кранчето. Иначе там имаше изискване минимум 1000 литра да се вземат.

Между другото като заговорихте за Бахрейн- какви са законовите пречки да превозим един танкер с готов бензин и дори след плащане на акциз и ДДС, пак ще е 30-40% по евтино.

Още има да ти кажа 98 на 1,50-1,70 не е като да няма. Е верно повече от 100 литра на седмица е зор ама с моя разход стига за два три дена.

Иначе няма пречка да си внесеш гориво с цистерна стига да можеш да се договориш с рафинерията или доставчика.На всеки тон гориво имаш 710 лв акциз и после върху общата суму (цена на гориво+акциз) още 20% ДДС.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          щото видиш ли Лукойл били поръчали МНООООООООГО петрол на високите цени и за т'ва....
                          Затва протеста трябва да е пред Нефтохима, и парламента, а не в бензстанцията за по пеесе стинки.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Затва протеста трябва да е пред Нефтохима, и парламента, а не в бензстанцията за по пеесе стинки.....
                            Така е, ма нема кой да те чуе - масовото бугари се водят по първосигналния повик просто да се протестира, без капка мисъл ще има ли файда от мястото и начина ...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              Така е, ма нема кой да те чуе - масовото бугари се водят по първосигналния повик просто да се протестира, без капка мисъл ще има ли файда от мястото и начина ...
                              Ще има. Важното е да се види, че не стоим безучастни. В настоящата ситуация и това е нещо.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ma*kaaaта си и*ало, гледам трафика колко е намалял. Нещата отиват към екологичното и здравословно ходене пеша. Верно ако и саудитите се надигнат, Лук ойл ще ни го направят поне 3.50 за литър
                                145 1.4 16v '00 малката 156 2.0 '00 гоуемата

Comment

Working...
                                X