Първоначално публикувано от Z:)m
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да живее крал Абдула бин Абдул Азис ал Сауд
Collapse
X
-
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
-
От всички дискусии и дебати относно цените на горивата които изслушах , никой от защитаващите сегашната цена в България не можа да отговори защо примерно в Австрия цената на литър гориво е по ниска. Акциза ни бил минимален,търговци и рафинерия имали и те малък процент печалба. Всеки от тук може да си направи извода кое е по скъпо.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТурих си неска за 20 лева бензинче, гледам че два и пеесе вече станал, и реших че е крайно време да пратя една молитва за краля и монарха на Саудитска Арабия, Абдула бин Абдул Азис ал Сауд......направих си една проста сметка че щом Либия не е дори и в топ 15 на производителите на петрол, какво ли ще стане ако саудитоарабите решат да свалят управника си......бензчето сигурно ще стане двайсе кинта литъра......
Така че моля ви колеги......
Трима души ранени по време на протестен митинг в Саудитска Арабия
Трима души бяха ранени, след като саудитската полиция откри огън срещу протестен митинг. Автобуси с войници блокираха шосетата поради опасенията от предвидените за следващата седмица "дни на гнева", наричани Хунайнска революция.
Най-големият кошмар за Саудитска Арабия - пробуждането на арабите за недоволство и въстание в кралството, хвърля дълга сянка върху династията Сауд.
Предизвикан от въстанието на шиитското мнозинство в съседния управляван от сунити остров Бахрейн, където демонстрантите призовават за сваляне на управляващата фамилия Халифа, саудитският крал Абдула, както се твърди в множество публикации, казал на бахрейнските власти, че ако не потушат своето шиитско въстание, ще го сторят саудитски сили. Властите в Саудитска Арабия вече разположиха войници и полицаи в района на град Катиф, където живеят повечето саудитски шиити.
Comment
-
Днес от Саудитска Арабия са обявили , че ще пратят войници ( и са дислокирали военни сили) за да потушат евентуални безредици в Бахрейн или раиони с шиити. Това е поради страха от дестабилизиране на Бахрейн, а от там и на Саудитска Арабия. Кофти!
А относно призива да ползваме градски транспорт - съгласен,но ...има едно НО в момента. Няма транспорт с който да стигна от Надежда до края на Бул България (почти преди околовръстното) . Е има с три прехвърляния две по един лев и едно за 1,5 лева, мръзнене по 15-20 минути на прехвърляне и общо 2 часа пътуване в една посока - общо 3-4 часа на ден. Опцията ми е да си взема велосипед така ще стигам за 35-40 минути до работа , но пък е неудобно с костюм да карам веслосипед заради "чистите улици, прахоляка и изпотяването от физическите усилия. Остава ми варианта да ползвам такси, но заради задръстванията таксито ще ми излиза 22-25 лева на ден (пробвано когато имах една алфа и се наложеше да я оставя на сервиз) Надявам се скоро да пуснат метрото от нас и само с едно прехвърляне ще е възможно да стигам до работа(метро + трам) - така по бива , ама след две години. При сегашните цени просто 150-200 лева съм ги определлил за ходене на работа на месец...та монопола и липсата на алтернатива ме поставя в неудобно положение.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщениеДнес от Саудитска Арабия са обявили , че ще пратят войници ( и са дислокирали военни сили) за да потушат евентуални безредици в Бахрейн или раиони с шиити. Това е поради страха от дестабилизиране на Бахрейн, а от там и на Саудитска Арабия. Кофти!
А относно призива да ползваме градски транспорт - съгласен,но ...има едно НО в момента. Няма транспорт с който да стигна от Надежда до края на Бул България (почти преди околовръстното) . Е има с три прехвърляния две по един лев и едно за 1,5 лева, мръзнене по 15-20 минути на прехвърляне и общо 2 часа пътуване в една посока - общо 3-4 часа на ден. Опцията ми е да си взема велосипед така ще стигам за 35-40 минути до работа , но пък е неудобно с костюм да карам веслосипед заради "чистите улици, прахоляка и изпотяването от физическите усилия. Остава ми варианта да ползвам такси, но заради задръстванията таксито ще ми излиза 22-25 лева на ден (пробвано когато имах една алфа и се наложеше да я оставя на сервиз) Надявам се скоро да пуснат метрото от нас и само с едно прехвърляне ще е възможно да стигам до работа(метро + трам) - така по бива , ама след две години. При сегашните цени просто 150-200 лева съм ги определлил за ходене на работа на месец...та монопола и липсата на алтернатива ме поставя в неудобно положение.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
При това положение, опция може да се яви варианта да се возят по 4-ма в една кола - колеги, които живеят в близки райони. Това се прилага в моя град, но когато хората отиват на работа с такси. Е, при нас е приложимо, защото града ни е малък и разстоянията не са толкова големи.
Но пък по този начин, пак се намалява потреблението на гориво четири пъти.
С горния си пост не целя да организирам всеобщ национален бойкот, а само подхвърлих една идея.
В момента се сещам за една "крилата фраза":
- Ако искаш да промениш света, първо промени себе си, след това ще се промени семейството ти, после - близките и приятелите ти... съседите ти... твоя град... Родината ти, а някой ден накря, ще се промени и света.AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщениеПри това положение, опция може да се яви варианта да се возят по 4-ма в една кола - колеги, които живеят в близки райони. Това се прилага в моя град, но когато хората отиват на работа с такси. Е, при нас е приложимо, защото града ни е малък и разстоянията не са толкова големи.
Но пък по този начин, пак се намалява потреблението на гориво четири пъти.
С горния си пост не целя да организирам всеобщ национален бойкот, а само подхвърлих една идея.
В момента се сещам за една "крилата фраза":
- Ако искаш да промениш света, първо промени себе си, след това ще се промени семейството ти, после - близките и приятелите ти... съседите ти... твоя град... Родината ти, а някой ден накря, ще се промени и света.
Иначе при предишната работа се возехме с един колега съсед (седмица с моята кола- седмица с неговата) Лошото е че сега нямам колеги по път или съседи2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
www.3na100.com те хората отдавна са го измислили, но за съжаление не действа- няма масовост.
Аз имам обява там, че предлагам транспорт от кв. Гоце Делчев до Стадион Васил Левски, всеки ден, но никой не се е свързал с мен още.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 12:43.Lexus IS200
Comment
Comment