Известие

Collapse
No announcement yet.

Как попаднах във форума и как започна всичко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Почнах да събирам информация преди покупката на 147 Селеспийд....Регистрирах се, попрочетох няколко теми...Накрая естествено в мой стил, след куп перипети и каръщина - купих 147 1,6 120 коня...От там на сетне историята е дълга
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Почнах да събирам информация преди покупката на 147 Селеспийд....Регистрирах се, попрочетох няколко теми...Накрая естествено в мой стил, след куп перипети и каръщина - купих 147 1,6 120 коня...От там на сетне историята е дълга
      Предполагам, че не съжаляваш за нищо обаче.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

2008-ма беше много арна година за мен...приеха ме студент,ожених се,роди ми се дъщеря...викам ,трябва ми по-голяма кола...почнах да ровя в мобиле и други такива и Я ВИДЯХ...казах си"тва е мойта кола"-даже колата която харесах беше в мобилето...2 месеца я гледах и точех зъби....нито се бях регистрирал ,нито бях чел форума.....и така,отидох във въпросната автокъща,бартеросахме колите,аз доплатих и така....първото усещане никога няма да го забравя...всеки един косъм по мен настръхна....а звука....всички знаем за него и тогава се и регистрирах и се почна великото четене,питане,ровичкане и т.н.

пп...когато съм в нета-съм във форума
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

за форума

Как попаднах във форума - основната заслуга е на Ланча форума. Карах си 2 бензинови Ланчии - Зета и Ипсилон и четях инфо за обща култура. Като ги протъргувах предпочитах следващата да е мощна италиянка, големичка, и по мое усмотрение да е зелено купе с махагон по подобие на Ягуара. Понеже беше споменаван там из темите Алфа форума, го намерих и се регистрирах. И как започна всичко - май 2-3 месеца в началото на 2009 само четях инфо за 156 и 166, записвах си технически данни от темите, водех си плюсове и минуси на различните модификации докато се спра на 156 2.0 във каквато никога не бях сядал. После айде в мобилето да търсим зелена с махагоново табло и така. Е, явно не съм дочел че 2.0 зобят биелни лагери, един монтански джамбаз метна баща ми с гробищния боклук който му пробута, отделно гръмна още на 500 км та се върнах назад с много пари, но пък ето форума беше повод да се запознаем и да се видим със много свестни и отзивчиви алфисти като Вики, Лисана, Пининфарина, Боян, Ферариста, Илко - лично аз се радвам с това.
          Alfa 156 2.0 - ех,
          Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
          Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
          Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Края на 2004 реших да си вземам яко PC и посетих офиса на hardwarebg, там естествено чух как Григор разправя за Алфа , та взех PC-то и началото на 2005 цъфнал при Григор с новината, че искам малка Алфа 145 - с малък мотор 1,3 или 1,4 , Григор каза че няма смисъл от малък мотор и си взех май-юни 145 - 1,8 (който се оказа малък мотор също). Четях форума преди да я взема де (Григор ми каза да попрочета). Иначе през 93-94 карах алфа 33-1,5 карбуратор и ги харесвах, минах през Фиат ритмо, регата и БМВ 318
            После се запознах освен с Григор, с Пламен(Quadrifoglio), Петко (KGB), Светльо (GT), Bobo, Мury, Бат Еньо,Venci, Pooh, Косьо (ShoxXx), Valjo, Двамата доктори (Евгени зъболекъра и Борето - гинеколога),Киро (Алфаманиак), gigi, Naso, Pinko, по късно и с алфисти извън София - oт Русе Stelt, Павлин, от Варна Марто, Вики, от Благоевград с Virusalfa (чичо Митко - Киро ни запозна) и с много други сигурно съм пропуснал много. Помня как се запознах с Нео също - той тогава беше Бургаската група , занимаваше се с колоездене и често беше в София. Появи се на Божурище с добре познатата ви зелена 145 ца (тогава даваше по-слаби времена от моята 145-ца ) Помня и срива на форума и въстановяването му с ново броене за акаунтите. Помня как Еньо и Бобо правиха червената 145-ца на Бобо за пръв път турбо , как след една неделна среща отидохме в Клубния (Румен и Чавдар ) и как турбо двигателя с помоща на дървено пале и дървени греди, и напъни на Насо го вкарахме отдолу и към 22.30 колата запали с монтиран турбо двигател (това де факто обаче беше второто вкарване на двигателя в колата след краткотрайно първо в което имаше малка грешка )
            Много хубави времена бяха след раждането на клуба и форума, много спомени и много приятели независимо , че някои вече не пишат в форума. Имали сме много приключения и то НЕ само във връзка с колите От тогава мина бая време, много неща се промениха, но спомените и приятните мигове с хората с които ме е запознала Алфа ромео си остават и въпреки , че вече не сме същите се надявам да има още хубави спомени и емоции освен с любимите ни коли и с хората, защото хората са форума, хората са тези потдържащи духа и страстта ми към Алфа ромео. Заради тези мигове съм се опитвал да задържа духа, младостта и усещането продължавайки да купувам и карам алфа. Сигурно до сега да си бях взел БМВ осмак , ако не си мислех че имайки алфа приятните изживявания и познанства с хората имащи алфа ще продължават (надявам се и докато се надявам ще имам минимум една алфа напомняща за началната тръпка)
            Last edited by BatVas; d.m.y г., 11:02.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Търтеят е виновен
              а във форума писах по повод клубния календар още преди да я купя
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                Търтеят е виновен
                а във форума писах по повод клубния календар още преди да я купя
                Е, Търтея как можах да го изпусна и той беше един от първите, които познавам с неговата 155, която все човъркаше
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                X