Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 jtd максимална скорост ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1.9 jtd максимална скорост ?

Колеги знаете ли колко е максималната скорост на колата?
    До сега 2 пъти съм я пробвал даже 2рия беше преди малко. Абе повече от 190 неможе... не, че ще ми потрябва но ми стана интересно и реших да пробвам пак.Струва ми се, че този мотор и 105 кончета биха хванали и повече.
    http://alfa-romeo.testdrive.bg/modif...9JTD105Hp.html
    Тук също дават макс спийд 188 ама винаги съм си мислил, че по сайтове, списания и тем подобни винаги свалят от скороста и разхода на горенето.Мислех, че ще хване 200 210 а с чипа 230 някаде ама нещо немога да ги стигна тия 200

И като те е поизлъгал километража , смятай за какво иде реч
    За максимална скорост си иска коне ... със 105 кончета и 190 км/ч не са малко .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
      И като те е поизлъгал километража , смятай за какво иде реч
      За максимална скорост си иска коне ... със 105 кончета и 190 км/ч не са малко .
      1-вото изречение не разбрах какво искаш да кажеш ..
      190 не са малко но на 1 приятел голф 3 90 коня съм виждал да хваща 210 а аз да не мога

Comment

Искам да кажа , че километражите си послъгват при тазя скорост и показват оптимистични резултати .
        Иначе и аз съм виждал Вектра 1.8 90 коня да вдига 220 км/ч ... друг е въпроса колко са вярни и за колко време ги вдига .
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Вземи си един GPS и ще видиш, че с над 120 км/ч километражът ти започва да показва с около 10км/ч повече. При 190 сигурно реално караш с под 180. На твоя приятел с голф-а му кажи да пробва да кара на равен път и да си оправи километража, защото законите на физиката действат и на голфовете, за съжаление.

П.С. Какво ти пука колко с максимално можеш да се движиш? Награди не дават. Пробвал си, супер. Може няколко пъти в годината да ти се отдаде възможност пак и толкова. Важното е да си караш без проблем с 140-150 по магистралата, да имаш мощност в резерв и да ти е читава колата. Другото е пишкомерене.
          Last edited by DerMeister; d.m.y г., 18:37.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Вземи си един GPS и ще видиш, че с над 120 км/ч километражът ти започва да показва с около 10км/ч повече. При 190 сигурно реално караш с под 180. На твоя приятел с голф-а му кажи да пробва да кара на равен път и да си оправи километража, защото законите на физиката действат и на голфовете за съжаление.
            Е ти ме отчая още повече
            Струва ми се малко нереално това което казваш ама може и да си прав.

Comment

Почти всички километражи, от завода си излизат с 10% в повече. Т.е. ако караш със 55 дефакто се движиш с 50; 110 показва стрелката но реално колата ти се движи със 100! Смятай
              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Точно това си казах ... Смятааааааай :S

Comment

За повечето коли е така, но конкретно на 156 е абсурдно верен скоростомера, ако си с оригиналния размер гуми. Та, не се шашкай.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                    За повечето коли е така, но конкретно на 156 е абсурдно верен скоростомера, ако си с оригиналния размер гуми. Та, не се шашкай.
                    И все пак незнаете ли реално колко е макс спийда ?

Comment

Зависи от товар, наклон, но на равно и сам човек, трябва да е малко отгоре. Потърси из писанията на колегата търтей, той беше пускал екселска формула, с която да си изчислиш по размер гуми, предавателни числа на скоростната кутия и ограничител на оборотите каква е реалната теоретична максимална скорост на всяка една кола.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Nikolov Покажи съобщение
                        И все пак незнаете ли реално колко е макс спийда ?
                        Не съм засичал колко е точен километража - толкоз показва при спалния вагон от подписа с гуми 195/65 15

Е, колата има и чип де
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Ами гумите ми са 205/45 16 сам бях в колата на прав път карах...

Comment

Само веднъж съм я натискал до толкова,щото един влах с лагуна ми дигна кръвното.Какво да ти кажа?200 ги отлепи отма,хем бяхме 4 не леки човечета вътре,а и пътя не беше от най-равните и правите и имах резерв от мощност и за още.Гумите ми са 195/65/15.Чипове нямам.Ако имах желание и път,можех да ги държа тия километри без проблем.Е,в резервоара сигурно са бошували вихри,но това е очакван ефект.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Не съм засичал колко е точен километража - толкоз показва при спалния вагон от подписа с гуми 195/65 15

Е, колата има и чип де
                              Освен чипа има и малка разлика в двигателите
                              sigpic
                              SCUDERIA ITALIA
                              BMW 5-er
                              BMW 7-er
                              Fiat GP

Comment

Working...
                              X