Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 jtd максимална скорост ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

тука има един много важен момент в какво състояне e колатати моята 1.9 105 с 5 човека 197 без чип без нищо даже и интер кулера не съм чiстил.

Comment

Първоначално публикувано от Nikolov Покажи съобщение
      Колеги знаете ли колко е максималната скорост на колата?
      До сега 2 пъти съм я пробвал даже 2рия беше преди малко. Абе повече от 190 неможе... не, че ще ми потрябва но ми стана интересно и реших да пробвам пак.Струва ми се, че този мотор и 105 кончета биха хванали и повече.
      http://alfa-romeo.testdrive.bg/modif...9JTD105Hp.html
      Тук също дават макс спийд 188 ама винаги съм си мислил, че по сайтове, списания и тем подобни винаги свалят от скороста и разхода на горенето.Мислех, че ще хване 200 210 а с чипа 230 някаде ама нещо немога да ги стигна тия 200
      Колега моята дига 185 по GPS с още 1 човек в колата, но максималната скорост съм я вдигал 2-пъти за почти 3 години...
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
      BMW 316 Compact '95

Comment

Моята също е 105 к.с., но и аз не знам колко е фактическата макс скорост. Няколко пъти съм карал с около 180-185 по скоростомер. По спомени минава цяла вечност докато ги стигне - все се случваше, че започвах ускорението от около 2500 об/мин на 5-та скорост. Интересното, което съм забелязал е, че колата има различни максимални обороти студена и топла. Студена на 4000 реже горивото, а топла няколко пъти съм правил по 5100 и ме е дострашавало да търся къде е прекъсвача. Естествено беше на 2-ра или 3-та скорост. Ако направя 5100 оборота на 5-та ще литне. Не знам дали колата няма да направи максималната си скорост по-лесно на 4-та?

малко офф: за Великден направих една скромна разходка от 1300 км със среден разход 4,9 л/100км. Колата може да не е бърза, ама е икономична
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
          Моята също е 105 к.с., но и аз не знам колко е фактическата макс скорост. Няколко пъти съм карал с около 180-185 по скоростомер. По спомени минава цяла вечност докато ги стигне - все се случваше, че започвах ускорението от около 2500 об/мин на 5-та скорост. Интересното, което съм забелязал е, че колата има различни максимални обороти студена и топла. Студена на 4000 реже горивото, а топла няколко пъти съм правил по 5100 и ме е дострашавало да търся къде е прекъсвача. Естествено беше на 2-ра или 3-та скорост. Ако направя 5100 оборота на 5-та ще литне. Не знам дали колата няма да направи максималната си скорост по-лесно на 4-та?

малко офф: за Великден направих една скромна разходка от 1300 км със среден разход 4,9 л/100км. Колата може да не е бърза, ама е икономична
          От това за цялата вечност се присетих, че има и огромно значение с каква нафта се кара колата и в какво състояние са филтрите - пъвия път като пробвах бяха за смяна и с кофти нафта и едвам едвам ги направих, втория бях с нови филти и не лоша нафта и доста бързо си ги дигнах

EDIT: Забравих да попитам, с каква нафта е този разход (демек от коя бензиностанция)?
          Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 16:31.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

абе ще ги минем 200-тата ама не исках да ги стига с допълнителни екстри

Comment

като ти гледам годините по-добре не ги гони тия 200км,а се ориентирай към нещо по-безопастно за теб,за колата и за околните !

п.с. приеми го като приятелски съвет,а не като мърморене
              Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
              Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
              Alfa Romeo GT 1.8 TS
              Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                като ти гледам годините по-добре не ги гони тия 200км,а се ориентирай към нещо по-безопастно за теб,за колата и за околните !

п.с. приеми го като приятелски съвет,а не като мърморене
                Ще приема съвета прав си няма какво да споря.Аз необичам гонките и келешеските работи.Харесва ми да ги гледам но не и да ги правя.Просто нямаше трафик, пътят беше голям широк и реших да я пробвам.Немислете, че като повечето са келеши и всеки ден ги съобщават по телевизията това означава, че всички сме така.Според мен за годините си мисля доста по разумно от повечето на моята възраст та и по големите.

П.С. Отклонихме се от темата малко ама дайте пак да караме по нея

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                  От това за цялата вечност се присетих, че има и огромно значение с каква нафта се кара колата и в какво състояние са филтрите - пъвия път като пробвах бяха за смяна и с кофти нафта и едвам едвам ги направих, втория бях с нови филти и не лоша нафта и доста бързо си ги дигнах

EDIT: Забравих да попитам, с каква нафта е този разход (демек от коя бензиностанция)?
                  Дам, особено въздушния си има голямо значение дали е нов. Иначе наливам Ромпетрол+Кастрол ТДА от около 7-8 месеца, но наистина да не изместваме темата. Според мен този мотор е слаб за максимални скорости. Не знам с 6 скорости дали няма да е по-добре. Като карам с 140 и нагоре някак си ми се иска да има още една скорост.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                  X