Известие

Collapse
No announcement yet.

Кучета лаят пред блока и ме будят..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кучета лаят пред блока и ме будят..

... всяка сутрин в 7.30. Събота и неделя към 8.30. Имам 2ма съседи от отсрешния блок които си ги извеждат, единия с некви пинчери, другия с немска овчарка. Е пинчерите като видят овчарката откачат и дигат гюролтия та се буди целия блок /разпитах съседите/. Принципно ставам 8.30 за работа, та тоя 1 час би ми идвал много добре, за уикенда да не говорим. Има ли законови мерки тва чудо да бъде прекратено? Изобщо кво бихте направили вие или бихте посъветвали.
    П.С. с въпросните съседи е говорено, от дума не разбират.
    П.П.С. действието се развива в един от крайните панелни квартали на София
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Ами стресни ги малко тези комшии да развеждат кучетата си малко по в страни за да не се засичат и да се лаят.
    То не са виновни кучетата а хората - затова трябва да стреснеш хората. Аз например никога не бих си позволил да стрелям по куче (защото обичам кучета) но за да стресна хората просто когато ги предупреждавам небрежно вадя въздушната си пушка с оптика от багажника на колата и казвам, че ми пречат и да вземат мерки за да не пострадат любимците им като се събудя ядосан.
    П.П. Разбира се никога няма да стрелям (стрелям само по хартиени мишени), но определено има ефект.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Преди стряскането не трябва ли да се поговори по нормалният начин със собствениците на кучетата?
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Преди стряскането не трябва ли да се поговори по нормалният начин със собствениците на кучетата?

Да това след нормалния разговор разбира се!
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
          П.С. с въпросните съседи е говорено, от дума не разбират.

Comment

Колега, разбирам те много добре, само че при мен са улични 4-5 парчета, които през деня си спят кротко на спирката, а по нощите гонят и лаят по малкото преминаващи коли . Разбирам, обаче и собственика на лаещото домашно куче, защото съм собственик на такова и то точно голяма "скандалжийка"\немска овчарка\. На всяко излизане входа разбира, че ще се разхождаме . "Шът", "тихо" и бой не помагат. Животното е супер своенравно и аз съм се предал. Единствено мога да се извинявам на съседите и нищо друго.
            П.С. Да не си в "Свобода" .
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Много дългосрочен и скъп начин за справяне, ама ето ти все пак едно предложение: взимаш си бултериер или питбул (или пък ако имаш приятел който гледа "каниш" кучето да ти погостува няколко дена) и точно когато въпросните, неразбиращи от дума собственици на кучета са ги извели, небрежно пускаш Назобчо (примерно име, според мен идеално за куче от една от двете породи) да си потичка небрежно на тревата пред блока... Е, ако си садистично настроен може тайно да гледаш какво се случва с останалите кученца...
              ПС: бонуса на териерите е, че те не лаят!

Comment

Иво,недей дава такива съвети,че някой от майтап не разбират и може и да те послушат.Представям си аз какво бих направил ако някой си отвърже питбула,докато си разхождам кучето.Бих си продухал пистолета моментално.
                Единственото което може да направи колегата(в рамките на закона)е да поговори със собствениците на кучетата,ида разчита на тяхната добра воля да не ги срещат.Животните не са виновни за нищо,а и хората не нарушават по никакъв начин закона че си извеждат кучетата в 7.30.
                Мен ме дразнят колите дето се движат по Цариградско денонощно,какво трябва да направя,да седна на терасата с автомата ли?
                155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Така е колеги, няма правен начин за решаване на проблема, кофтито е че съседите от дума не разбират. А да се трепам заради кучета .. още не съм стигнал до там

Comment

Сигурен съм, че с някакъв подход е възможно да се разбереш, каквито и да са. Нямайки друг избор, нищо не пречи да опиташ.
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                      Ами стресни ги малко тези комшии да развеждат кучетата си малко по в страни за да не се засичат и да се лаят.
                      То не са виновни кучетата а хората - затова трябва да стреснеш хората. Аз например никога не бих си позволил да стрелям по куче (защото обичам кучета) но за да стресна хората просто когато ги предупреждавам небрежно вадя въздушната си пушка с оптика от багажника на колата и казвам, че ми пречат и да вземат мерки за да не пострадат любимците им като се събудя ядосан.
                      П.П. Разбира се никога няма да стрелям (стрелям само по хартиени мишени), но определено има ефект.
                      Ти не стреляш, ама аз точно това правя!
                      Създавам им условен рефлекс!
                      Как си пуснат гласчето и по една сачма в задника!
                      Държи им влага по три-четри дена!
                      Само тропат с ченета, ама и звук не издават!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Всяко куче трябва да е регистрирано в общината , да има чип , да му е платен данък и да е на каишка до 0.8 метра ако е над 10 кг , а и също да е с намордник.Все си мисля , че поне едно от тези изисквания няма да е спазено и това може да ти е от полза при разговорите!
                        ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                          Всяко куче трябва да е регистрирано в общината , да има чип , да му е платен данък и да е на каишка до 0.8 метра ако е над 10 кг , а и също да е с намордник.Все си мисля , че поне едно от тези изисквания няма да е спазено и това може да ти е от полза при разговорите!
                          Никой не задължава стопаните да слагат чипове на кучетата си.
                          Дължината на повода трябва да е максимум 1м. не 0.8м
                          и над 14кг. САМО АКО Е АГРЕСИВНА ПОРОДА трябва да има намордник. Иначе представяш ли си толкова породи като Мопс например да им се слагат наморници...щото мопсовете си минават 10кг при зряла възраст.

Пиша го като разяснение ако му е нужно на някой да не се заблуди от грешната информация на колегата.

Моето куче е над 40кг., но просто не спада към злобните породи и няма намордник дори си го пускам да се разхожда свободно... Естествено ако има някой, който видимо се страхува от кучета(било то дори от пинчери) докато се разхождаме си го държа в къс повод до мене...защото все пак си има такива хора и ги разбирам напълно...

Пък до колегата за проблема...законово не виждам какво може да се направи... Просто разговор със стопаните ( ама ако са някви малоумни мухлювци както казваш и не разбират от дума...няма оправия....
                          Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 110hp "01

Comment

Щом си говорил с други съседи и те също имат проблем с това, събирате се всички и говорите по възможно най-културният и сериозен начин. Ако и това не помогне значи си имаш работа с дебили, тях и да ги стреляш(хората, не кучетата), ще си вземат още кучета, само и само да ти е гадно. От там нататък фантазията ти трябва да заработи и да си го върнеш.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                              Щом си говорил с други съседи и те също имат проблем с това, събирате се всички и говорите по възможно най-културният и сериозен начин. Ако и това не помогне значи си имаш работа с дебили, тях и да ги стреляш(хората, не кучетата), ще си вземат още кучета, само и само да ти е гадно. От там нататък фантазията ти трябва да заработи и да си го върнеш.
                              Сега като спомена, че и другите съседи са съгласни се сетих. Може да се вземе решение на събрание съгласно Закона за етажната собственост и да се гласуват мерки. Например да се определет часове за разходки или нещо подобно за да не се засичат кучетата и да не се лаят едно друго. Има и драстични решения за забрана на домашни любимци(кучета) , но мисля това е много крайно. Ако има решение и продължава да не се спазва могат да се приложат вече различни мерки. Но в крайна сметка най-лесния начин е да се извикат хората на общо събрание и въпроса да им се постави от много хора наведнъж пък дано пред повечко хора да са склонни на някакви компромиси и да се стигне до разбирателство.

Comment

Working...
                              X