Известие

Collapse
No announcement yet.

Чистачки "банан",въпросителна...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чистачки "банан",въпросителна...

Абе не знам дали е за тук темата, ама днес сложих въпросните чистачки и гумата, дето чисти е страшно твърда бе!Хем скърца, хем не чисти и оставя много черти, едва ли не само замазва.Така ли са по принцип, да не би да са предимно за сняг?Или пък трябва да се разработят?Пружините са си добре, старите чистачки (нормални) чистеха ок докато бяха нови.В шок съм, по-зле са от старите ми!

p.s. марката е PEXA
    Last edited by StanG; d.m.y г., 20:23.
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Ако са имитация е нормално,хубавите са към 50лв.май.Аз карам с класически,доскоро карах с ''шампион''невероятни чистачки,сега съм с ''бош''десетина лева едната и не са лоши.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

8 - 9 лева от Брюколаж. И са мнооого меки
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ами 10-11 лева са бройката...
        Alfa 156
        sigpic

Comment

онзи ден ги видях даже във фантастико за към 10 лева някъде не си спомням точно.
          Заслужават ли си незнам .
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
          sigpic

Comment

Предполагам под чистачки бана се има предвид безраменни пера или нещо друго?
            Ако е това..мога да препоръчам на BOSCH Aero-twin 2..уникални чистачки, много съм доволен от тях. вече втора година съм с тях и са безупречни, но цената им е малко соленичка, бяха около 70 лв комплекта.
            In God we trust, all others pay cash.
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Ако са имитация е нормално,хубавите са към 50лв.май.Аз карам с класически,доскоро карах с ''шампион''невероятни чистачки,сега съм с ''бош''десетина лева едната и не са лоши.
              Чакай да дойде зимата и ще си говорим пак. При темп над 12 градуса стават. При по ниски целзии се одървят и не чистят. Но и за ментета може да иде реч.
              То вече кое ли не е менте при назе.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Мен лично не ми допаднаха тия банани, даже се наложи да ги разкостя и да сложа перото от тях на рамото на старите ми чистачки, за да видя чисто стъклото.
                Е не бяха от най-скъпите де.. ама щом на рамото чисти, значи си е до модел.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Чакай да дойде зимата и ще си говорим пак. При темп над 12 градуса стават. При по ниски целзии се одървят и не чистят. Но и за ментета може да иде реч.
                  То вече кое ли не е менте при назе.
                  С шампиона карах около 3 години не се влияеха от сезона,с боша съм около 10 месеца и още са перфектни.Тези които им викат банан всеки път ги гледам ,но винаги ги подминавам,не знам защо,тези по 7-8 лв не ми вдъхват доверие.

Comment

Бош имах предвид. По дългата 11лв,късата 10.50. Като е горещо - добре. Падне ли под 12 по целзий и .... оставят непочистени ивици. Ама пак казвам - отдавна цената не е критерий. Може и да са ментета моите. Валео бяха добри за мен, ама нещо не ги срещам вече.
                    В багажникът е пълно с пера, сменям и не ми дреме много.
                    Има и от въпросните банани - ефтини - ич ги няма. Там от значение е и скоростта - при над 120 се търпят

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      С шампиона карах около 3 години не се влияеха от сезона,с боша съм около 10 месеца и още са перфектни.Тези които им викат банан всеки път ги гледам ,но винаги ги подминавам,не знам защо,тези по 7-8 лв не ми вдъхват доверие.
                      Бош Аеротвин са перфектни чистачки! няма да ти мръднат поне три години, което си заслужава високата начална цена. Аз имам АЦ Делко купих ги от СмотоЕксперт, три години чистят перфектно (колата не е гаражна) чак сега започнаха да замазват но ще ги сменя единствено и само с БОШ!
                      Колеги, всички други чистачки с предварително натегнати пера (не банан) имат слконност да свирят при голяма скорост както и да се отлепват от стъклото - примерно карате си в дъжд със 170 и виждате как перото лети от съпротивлението на въздуха - при другия вид чистачки перото има аеродинамични функции на антикрило и при добра скорост въздуха го натиска към стъклото - относно качествата на гумата при различните марки не мога да дам мнение защото бъкел не разбирам
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Ето ги въпросните чистачки:

Има ли някой с точно същите?
                        Alfa 156
                        sigpic

Comment

Сега се сещам,че зимата когато вали сняг,класическите чистачки се набиват с лед между железата и почват да чистят зле,понякога дори спирам да ги чистя от леда,при банана това няма как да стане и сигурно е предимство
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:02.

Comment

Де да беше така. Поне ефтинджосите са по зле от стандартните пера.
                            Като изключим тия дето са оригиналните с цяло рамо де. ОТ тях по зле няма зимата.

Comment

Сашче Сашчееее, много си тъп Сашче!Чак ме е срам да си призная, ама днес като ги сложих бързах много и не съм забелязал, че имат предпазна пластмаса на перата.Сега я махнах и са бижу...
                              Кво да кажа...
                              Alfa 156
                              sigpic

Comment

Working...
                              X