Известие

Collapse
No announcement yet.

купувам адапторна касета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• купувам адапторна касета

знам, че има фм трансмитер - имам, но стърчи и ми е грозно и ме дразни като вкл. на 5та.
    знам, че сд-то е по-хайфи - имам

обаче си харесвам оригиналното радио на алфа и искам да си го сложа пак него и да му турна една касетка.

не съм виждал такова чудо и не знам,
    * може ли да му се сложи карта-памет(микро-сд, сд, юсб или др. и до колко гб?)
    * от къде се захтранва с ток и стърчат ли разни кабеляци?
    * в сравнение с фм-трансмитера по-кофти звук ли изкарва?

ще съм благодарен на всякакви мнения, дори и без предложение за продажба.
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Аз имам такава, купих я 5-6лв. Има ги във всеки магазин за аудио чарколяци както и в тези за автоаксесоари. Впечателението ми е, че вади доста по-добър звук сравнение с трансимитерите(смених 4). От моята касетка излиза кабел 3.5мм където можеш да си включиш мп3 плеър, телефона, лаптопа или каквото и да е. Касетката не се захранва, направо я пускаш и музиката тръгва . Ако не намериш такава касетка мога да ти купя и да ти я изпратя...
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

И аз съм виждал само касета като на колегата Dob4i. Така че ако не искаш да ти стърчи трансмитер, ще ти виси мп3.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Това с касетата е жив та..к.На двама познати с такива касетки съм вадил оригиналните касетофони да им напасна главите към касетите,но извадиш ли я пак същата работа.Да не говорим за шума който е неизбежен от пред усилвателя.За FM трасмитерите има и хубави,но там цената е друга.За стандартните които са от порядъка на 10-15-20 лева просто купуваш и пробваш.Ако вкарва доста голям шум или пак не пасва на честотата,връщаш и ти дават нов/те просто си знаят че са дефектни и няма да имаш проблеми/
        МЕТАН

Comment

Аз съм с касета и пускам музика от IPhone 3G - нямам никакъв шум или проблеми. С трансмитер винаги нещата са изнервящи, защото смущения няма начин да няма, колкото и да е скъп. Вече 3 трансмитера съм изхвърлил.

п.с. По отношение на касетата - стандартен жак с кабел стърчи с идея да го боднеш в плеър.
          Arena Coast Customs

Comment

даааа...... 10х!
            аз си мислех, че в тая касета пъхвам някаква карта-памет(както трансмитера) и повече нямам грижи.
            да-ама не!
            жалко.

я да ползвам темата и за друга питанка.

има ли начин системата за кодиране-заключване на оригиналното алфа-радио, да се елиминира?
            псна ми да давам по 10-20лева за разблокиране.
            като се свали акумулатора за нещо си и това чудо се заключва. пиша му кода, ама той някой път се опитлава и след третия неуспешен опит-дай 20 кинта.
            може ли да се скопи???

харесва ми радиото ама мн нерви ми образува.
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

купи си телефон нокиа н8 , той има вграден трансмитер ,на който може да се избира честотата и свири доста кадърно , да не казвам идеално.
              п.п. къде го разкодираш тва радио , че и аз имам оригинално , но не му се знае кода?

---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

чак сега обърнах внимание , че си от Русе и едва ли можеш да ми помогнеш с разкодирането!
              ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Eто ти едно интересно решение

http://www.dealextreme.com/p/cassett...s-sd-mmc-10203

Касета с вграден мп3 плейър.

Мислех едно време да си вземам за либрата такова но се отказах и инвестирах в ЦД чейнджър емулатор правен специално за моя модел.
                Така че не мога да дам отзиви.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И най скапаният трансмитер има биващо качество по ниска честота. Като го заведете на доктор за разкодиране им дайте и един трансмитер. Да го вържат след предусилвателя на касетофонът. Хем нищо няма да стърчи, виси и люлее, хем ще си слушате качествена музика. Доколкото може да е качествена мп3-ка. Ако ги убедите да си поиграят може да се направи така че да се пъха флашка през отворът за касета, управлението на трансмитерът да се изведе на бутоните за реверс и изваждане. Единственото което още не съм решил е извеждането на инфо на дисплея. Не остава време да разуча има ли възможност да стане лесно, в смисъл - на разумна цена.
                  С касета губите качество неизбежно - двойно преобразуване, допълнителни коректори, механични несъвпадения, чувствителност към вибрации. Част от тия недостатъци имат и трансмитерите когато се ползват по висока честота.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    Аз съм с касета и пускам музика от IPhone 3G - нямам никакъв шум или проблеми. С трансмитер винаги нещата са изнервящи, защото смущения няма начин да няма, колкото и да е скъп. Вече 3 трансмитера съм изхвърлил.

п.с. По отношение на касетата - стандартен жак с кабел стърчи с идея да го боднеш в плеър.
                    Има 1 с който нямам проблеми.... вградения на N8

По темата: аз дори съм си правил такава касета (не е много трудно), но старчат кабели от касетофона та пак е дразнещо.
                    Най-добре или си купи хубав касетофон, или оригинално CD ако то харесва повече визията... Разгледай и дали касетофона ти няма AUX и направо там да вкарваш сигнала с едно кабелче прилежно скрито в жабката

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    И най скапаният трансмитер има биващо качество по ниска честота. Като го заведете на доктор за разкодиране им дайте и един трансмитер. Да го вържат след предусилвателя на касетофонът. Хем нищо няма да стърчи, виси и люлее, хем ще си слушате качествена музика. Доколкото може да е качествена мп3-ка. Ако ги убедите да си поиграят може да се направи така че да се пъха флашка през отворът за касета, управлението на трансмитерът да се изведе на бутоните за реверс и изваждане. Единственото което още не съм решил е извеждането на инфо на дисплея. Не остава време да разуча има ли възможност да стане лесно, в смисъл - на разумна цена.
                    С касета губите качество неизбежно - двойно преобразуване, допълнителни коректори, механични несъвпадения, чувствителност към вибрации. Част от тия недостатъци имат и трансмитерите когато се ползват по висока честота.
                    Входа на касетката е достатъчно голям че да има място и за дисплея и за входа за карта памет/флашка... въпроса е дали ще се навият да ти го направят и за колко пари...
                    Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 13:03.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

Да бе - голям е, ама аз говорех за дисплея на радиото. В смисъл там да извежда инфо от плеърчето.

Comment

такаааа, касетата отпадна като вариант, обаче нищо не казвате за възможността за премахването на кодиране на радиото!?!?
                        това, разкодирането, взе да ми става като консуматив
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Зависи от радиото. Питай тия които ти го разкодират. Почти е сигурно обаче че има процедура за въвеждане на кодът и след 3 неуспешни опита. Намери си инструкция за потребителят и я прочети внимателно.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Да бе - голям е, ама аз говорех за дисплея на радиото. В смисъл там да извежда инфо от плеърчето.
                            Това ще е доста скъпичко удоволствие...

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                            такаааа, касетата отпадна като вариант, обаче нищо не казвате за възможността за премахването на кодиране на радиото!?!?
                            това, разкодирането, взе да ми става като консуматив
                            Имаше доста теми за това разкодиране... ако е блокирано ти трябва ел. техник, който се занимава конкретно с такива радия, ако не (все още разрешава да се въвежда код) някой беше казвал, че в Милано моторс със номера на рамата ти дават кода
                            EDIT: Така става като те напече жегата - четеш половинчато... Има начин колега, предполагам че този който ти го разблокира би трябвало да може и да го разкодира
                            Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 14:28. Основание: Недоглеждане
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Eто ти едно интересно решение

http://www.dealextreme.com/p/cassett...s-sd-mmc-10203

Касета с вграден мп3 плейър.

Мислех едно време да си вземам за либрата такова но се отказах и инвестирах в ЦД чейнджър емулатор правен специално за моя модел.
                              Така че не мога да дам отзиви.
                              Колеги аз съм с такава касета и смея да твърдя, че звукът е супер сравнение с трансмитерите!
                              Alfa 166jtd,1999

Comment

Working...
                              X